Ταμείο selfie με χρήση προηγμένης αναγνώρισης προσώπου που έρχεται σε μεγάλους λιανοπωλητές της Ταϊλάνδης

Μπανγκόκ-

 

Μεγάλοι λιανοπωλητές στην Ταϊλάνδη και την Κίνα συνεργάζονται για να προσφέρουν στους πελάτες τους έναν νέο τρόπο πληρωμής. Ζητούν από τους ανθρώπους να αφήσουν τα πορτοφόλια τους και να ψωνίσουν δείχνοντας απλώς το πρόσωπό τους.

Το σύστημα πρόκειται να κυκλοφορήσει στην Ταϊλάνδη μέχρι το τέλος του έτους. Ένας πελάτης καταγράφει πρώτα εικόνες του προσώπου του στο διαδίκτυο. Στη συνέχεια, στο ταμείο, μια κάμερα σαρώνει το πρόσωπό τους και το διασταυρώνει με μια βάση δεδομένων, παίρνοντας αυτόματα χρήματα από τον τραπεζικό τους λογαριασμό εάν ταιριάζει.

«Είναι τόσο εύκολο», λέει ο Rungruang Sukkirdkijpiboon, Διευθύνων Σύμβουλος της Central JD Fintech. «Δεν χρειάζεται να κουβαλάμε μετρητά. Χρησιμοποιούμε προσωπική ταυτότητα, οπότε το θέμα της κλοπής θα εξαφανιστεί».

Η κίνηση έρχεται καθώς ένας αυξανόμενος κατάλογος εταιρειών που προσφέρουν ηλεκτρονικές πληρωμές στην Ταϊλάνδη, συμπεριλαμβανομένου του κινεζικού διαδικτυακού λιανοπωλητή Alibaba και της ιαπωνικής υπηρεσίας εφαρμογής μηνυμάτων LINE.

Οι διαδικτυακοί κριτικοί, ωστόσο, ανέφεραν ανησυχίες σχετικά με το απόρρητο και την πιθανή δυνατότητα παρακολούθησης της τοποθεσίας και των αγοραστικών συνηθειών των καταναλωτών.

Το βίντεο δείχνει έναν δοκιμαστικό λιανοπωλητή στην Κίνα να επιδεικνύει την τεχνολογία.

Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης του TPN media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον, Αμερική, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Έχει ζήσει στην Πατάγια για περισσότερα από οκτώ χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνία μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/