Οι νέοι νόμοι της Ταϊλάνδης για την ιατρική μαριχουάνα περιγράφουν λεπτομερώς πώς ταιριάζουν οι αλλοδαποί

Η μαριχουάνα νομιμοποιήθηκε στην Ταϊλάνδη τις τελευταίες ημέρες του 2018, όταν η Εθνική Νομοθετική Συνέλευση ενέκρινε το νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά στην τρίτη και τελευταία του ανάγνωση. Τώρα περιμένει τη δημοσίευσή του στη Βασιλική Εφημερίδα για να γίνει νόμος, κάτι που θα γίνει μέχρι τις 25 Μαρτίου.

Οι επερχόμενες γενικές εκλογές, που αναμένονταν το πρώτο τρίμηνο του νέου έτους, ίσως να ήταν ένας παράγοντας για την αποφασιστική θέσπιση του νόμου, ειδικά αν λάβουμε υπόψη ποιους ωφελούν περισσότερο. Οι άνθρωποι στις αγροτικές περιοχές αποτελούν τη μεγαλύτερη δεξαμενή ψηφοφόρων που έχουν δικαίωμα να σχηματίσουν αδειοδοτημένες αγροτικές ομάδες για να καλλιεργήσουν εκατοντάδες στρέμματα της νέας οικονομικής καλλιέργειας. Μερικοί από αυτούς τους ανθρώπους θα μπορούν επίσης να κερδίζουν επιπλέον εισόδημα αποκτώντας άδειες για να συνταγογραφούν ιατρική μαριχουάνα ως επαγγελματίες της Ταϊλάνδης παραδοσιακής ιατρικής και θεραπευτές χωριών.

Μαριχουάνα για τους περισσότερους – αλλά όχι για όλους
Τα άτομα με ασθένειες που απαιτούν θεραπεία με μαριχουάνα θα επιτρέπεται από τον νέο νόμο να καταναλώνουν το νόμιμο πλέον φάρμακο, υπό τον όρο ότι μπορούν να παράγουν συνταγή που έχει εκδοθεί από κατάλληλα αδειοδοτημένους ιατρούς που θα προσδιορίζει την περιορισμένη ποσότητα που μπορούν να μεταφέρουν στο πρόσωπό τους, με την επιφύλαξη ιατρικών σκευασμάτων που επιτρέπονται από του Υπουργείου Δημόσιας Υγείας.
Κυβερνητικά ερευνητικά ινστιτούτα, ιατρικές σχολές, σχολές φαρμακείων, φαρμακευτικά εργαστήρια, δημόσια και ιδιωτικά πανεπιστήμια, νοσοκομεία και κλινικές θα επωφεληθούν άμεσα στο όνομα της επιστήμης και της ιατρικής, αφού λάβουν άδεια από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων.

Οι αλλοδαποί έχουν αποκλειστεί ρητά από τον νέο νόμο. Οι ξένες εταιρείες και οι εταιρείες ξένης πλειοψηφίας που έχουν συσταθεί στην Ταϊλάνδη απαγορεύεται να παράγουν, να πωλούν, να εισάγουν, να εξάγουν και να κατέχουν κάνναβη. Οι περιορισμοί στην ξένη ανάμειξη προέκυψαν εύλογα από ένα πρόσφατο συναίσθημα «Πρώτα η Ταϊλάνδη» που προέκυψε από μια κατακραυγή εναντίον αλλοδαπών αιτούντων με προηγμένη τεχνολογία και ικανότητα που υποβάλλουν αίτηση για προστασία ταϊλανδέζικου διπλώματος ευρεσιτεχνίας πριν από το άνοιγμα της εγχώριας αγοράς.

Οι ξένοι δεν έχουν κλείσει πλήρως
Αναγνωρίζοντας ότι η συνεργασία με ξένες προόδους στην έρευνα και ανάπτυξη θα μπορούσε να προσθέσει αξία στην αγορά της Ταϊλάνδης, η απαγόρευση για τους αλλοδαπούς που επωφελούνται από το νέο νόμο δεν είναι απόλυτη και υπάρχουν εξαιρέσεις.

Πρώτον, υπάρχουν εύκολες εξαιρέσεις για τον ιατρικό τουρισμό των ζιζανίων, δηλαδή για διεθνείς ταξιδιώτες που έρχονται και φεύγουν από την Ταϊλάνδη με ασθένειες που μπορούν να αντιμετωπιστούν με τη μαριχουάνα. Οι επισκέπτες που έρχονται για θεραπεία γκάντζα πρέπει πρώτα να λάβουν άδεια από το FDA για να «εισάγουν, να εξάγουν και να κατέχουν» τις απαραίτητες ποσότητες μαριχουάνας που έχουν συνταγογραφηθεί για θεραπεία. Δεν υπάρχει ακόμη μεγάλη σαφήνεια για το τι σημαίνει αυτό.

Για να ενισχύσουν την Ταϊλάνδη ως έναν από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο, οι διεθνείς αεροπορικές εταιρείες, πλοία, κρουαζιερόπλοια ή άλλα διασυνοριακά οχήματα μπορούν επίσης να υποβάλουν αίτηση για άδεια FDA για τις ποσότητες μαριχουάνας που χρειάζονται για να μεταφέρουν στο σκάφος τους για πρώτες βοήθειες και επείγουσα περίθαλψη των επιβατών.

Εταιρείες που ιδρύονται σύμφωνα με τη νομοθεσία της Ταϊλάνδης και έχουν τοπικό γραφείο πληρούν τις προϋποθέσεις για άδειες «παραγωγής, πώλησης, εισαγωγής, εξαγωγής και κατοχής» μαριχουάνας, εάν οι Ταϊλανδοί υπήκοοι κατέχουν τουλάχιστον τα δύο τρίτα του κεφαλαίου και εάν τουλάχιστον τα δύο τρίτα των διευθυντών τους είναι Ταϊλανδός. Οι νομοθέτες ήλπιζαν ότι το ένα τρίτο της ξένης ιδιοκτησίας σε εταιρεία της Ταϊλάνδης θα μπορούσε να οδηγήσει στη μεταφορά κάποιας τεχνολογίας και τεχνογνωσίας για την ανάπτυξη φαρμακευτικών προϊόντων με βάση τη μαριχουάνα για τοπική διανομή και εξαγωγή.

Ο FDA οδηγεί τον δρόμο
Ο νόμος περί Ναρκωτικών διαφέρει πολύ από τον Νόμο περί Ναρκωτικών του 1979 που τροποποιεί στο ότι μεταθέτει την αρχή αδειοδότησης από το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας στον FDA. Αυτή είναι μια σημαντική αλλαγή από τις σπάνιες εγκρίσεις πολιτικής για τη χρήση ναρκωτικών από τον υπουργό –που συνέβη σε μια δύσκολη, κατά περίπτωση βάση– στη μαζική αδειοδότηση από τον FDA, που σημαίνει μια ευκολότερη βάση ρουτίνας που δεν αντιμετωπίζει την ουσία με διαφορετικό τρόπο από άλλα είδη νόμιμων φαρμάκων που απαιτούν άδεια για να κυκλοφορήσουν στην αγορά.

Η FDA προετοιμάζεται για αυτό που αναμένεται να είναι υπερχειλισμένος νέος φόρτος εργασίας.

Χωρίς άδεια από τον FDA, η μαριχουάνα παραμένει παράνομο ναρκωτικό, με κατοχή 10 κιλών και άνω που θεωρείται πρόθεση πώλησης, έγκλημα που τιμωρείται με φυλάκιση έως και 15 ετών και πρόστιμο 1.5 εκατομμυρίου μπατ (45,000 δολάρια ΗΠΑ).

Σαφώς, επιτρέπεται μόνο η ιατρική και φαρμακευτική περιοχή μαριχουάνας και το κοινό δεν είναι ελεύθερο να καταναλώνει μαριχουάνα για ευχαρίστηση. Η κατανάλωση μαριχουάνας κατά παράβαση του νέου νόμου περί ναρκωτικών επισύρει ποινή φυλάκισης ενός έτους και πρόστιμο 20,000 μπατ (600 δολάρια ΗΠΑ).

Το Συμβούλιο Ελέγχου Ναρκωτικών θα συνεχίσει να διαδραματίζει κεντρικό, εποπτικό ρόλο επί του FDA σύμφωνα με το νομοσχέδιο, όπως και στο υπουργείο με την αρχική πράξη. Μια σημαντική εξαίρεση είναι ότι για τη νομιμοποίηση της μαριχουάνας, η ιδιότητα μέλους του διοικητικού συμβουλίου έχει επεκταθεί από αρχές επιβολής του νόμου, όπως η αστυνομία, οι εισαγγελείς και ο στρατιωτικός εκπρόσωπος, προσθέτοντας πάνω από μισή ντουζίνα νέα μέλη που προέρχονται από την ιατρική, τη βιομηχανική, τη γεωργική, τη φαρμακευτική και την ταϊλανδέζικη παραδοσιακή ιατρική. τομείς — μια πλήρωση του σωλήνα, αν θέλετε, για μακροπρόθεσμη, μεγάλης κλίμακας βιομηχανική φαρμακευτική παραγωγή σκευασμάτων ιατρικής μαριχουάνας για ιατρική χρήση για τη δυνητική συμμετοχή επενδυτών και τραπεζών.

Όχι ο Μόνος Νόμος
Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, επτά τύποι αιτούντων μπορούν να υποβάλουν αίτηση για άδειες FDA για παραγωγή, πώληση, εισαγωγή, εξαγωγή και κατοχή μαριχουάνας. Μετά από πέντε χρόνια, το συμβούλιο ναρκωτικών θα επανεξετάσει τους τύπους των αιτούντων και τις απαιτήσεις αδειοδότησης πέρα ​​από τις εξαμηνιαίες αξιολογήσεις της εφαρμογής του νόμου.

Η παραγωγή περιλαμβάνει καλλιέργεια, καλλιέργεια, παραγωγή, επιστημονική επεξεργασία, μετατροπή και συσκευασία.

Καθώς το επίκεντρο του νέου νόμου είναι να βοηθήσει τους λαούς της βάσης – δηλαδή τους χαμηλού εισοδήματος, τους κατοίκους της υπαίθρου – καθώς και το ευρύτερο κοινό να γίνουν εισοδηματίες και χρήστες μαριχουάνας, υπάρχουν αρκετοί νόμοι που ισχύουν: ο νόμος για τα ναρκωτικά, τα ναρκωτικά Νόμος, νόμος για την επαγγελματική ταϊλανδική παραδοσιακή ιατρική του 2013, νόμος για την προώθηση των κοινοτικών επιχειρήσεων του 2005· το Sanatorium Act του 1998, καθώς και άλλους νόμους και κανονισμούς.

Οι υπεύθυνοι επιχειρήσεων μαριχουάνας πρέπει να λάβουν τις άδειές τους σύμφωνα με αυτά τα χωριστά νομοθετήματα, επίσης, για να μπορέσουν να χειριστούν τελικά τη μαριχουάνα σύμφωνα με το Νομοσχέδιο για τα Ναρκωτικά.

Πηγή: Khao Sod English

Εγγραφείτε
ΠΗΓΉKhao Sod English
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/