Οδηγώντας ποδήλατο μεθυσμένος; Τώρα αντιμετωπίζετε ένα τεράστιο πρόστιμο 500 μπατ στην Ταϊλάνδη.

Μπανγκόκ:

Μέχρι στιγμής, οι ποδηλάτες που οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλ δεν έχουν συμπεριληφθεί στους νόμους που διέπουν τους μεθυσμένους οδηγούς άλλων οχημάτων στην Ταϊλάνδη. Αλλά με την αυξανόμενη δημοτικότητα της ποδηλασίας ως τάση γυμναστικής, αυτό πρόκειται να αλλάξει με ένα νέο πρόστιμο 500 μπατ εάν το αγοράσετε μεθυσμένος έχοντας τον έλεγχο ενός ποδηλάτου.

Οι μεθυσμένοι ποδηλάτες είναι επί του παρόντος απρόσβλητοι σε δικαστικές αγωγές, επειδή δεν υπάρχει νόμος που να καθιστά αδίκημα το μεθυσμένο ποδήλατο. Οι νέοι νόμοι καλύπτονται από το αναβαθμισμένο νομοσχέδιο για την κυκλοφορία που πέρασε στην πρώτη ανάγνωση της Εθνικής Νομοθετικής Συνέλευσης την περασμένη εβδομάδα.

Όμως, σύμφωνα με τους συντάκτες του νομοσχεδίου, η οδήγηση ποδηλάτων σε δημόσιο χώρο ενώ είσαι μεθυσμένος εξακολουθεί να θεωρείται μικρό παράπτωμα και η ποινή θα ήταν μόλις 500 μπατ πρόστιμο.

Το ίδιο νέο νομοσχέδιο για την κυκλοφορία επιδιώκει επίσης να εξουσιοδοτήσει την τροχαία να κατάσχει άδειες οδήγησης οδηγών που κρίνονται μεθυσμένοι πίσω από τα τιμόνια και κρίνονται ανίκανοι να οδηγήσουν.
Το νομοσχέδιο θα συγχωνεύσει επίσης το Τμήμα Χερσαίων Μεταφορών και τις βάσεις δεδομένων της αστυνομίας για τον συντονισμό και την ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με το ιστορικό και τα αρχεία τροχαιακών παραβιάσεων των οδηγών και των μοτοσικλετιστών.

Εισάγεται ένα σύστημα βαθμολογίας βάσει του οποίου οι οδηγοί που παραβαίνουν το νόμο θα μειώνονται οι βαθμολογίες τους για κάθε τροχαία παράβαση. Όλοι θα ξεκινήσουν μια περίοδο 12 μηνών με 12 βαθμούς. Εάν οι βαθμολογίες πέσει στο μηδέν, οι οδηγοί θα ανασταλούν την άδεια οδήγησης για έως και 90 ημέρες.

Εγγραφείτε
ΠΗΓΉThaiger
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/