Επτά λόγοι για τους οποίους οι Αγγλικές Δεξιότητες της Ταϊλάνδης είναι οι χαμηλότερες στη Νοτιοανατολική Ασία

Πηγή: TastyThailand

Η Ταϊλάνδη έχει το χαμηλότερο επίπεδο αγγλικών δεξιοτήτων στη νοτιοανατολική Ασία και, εδώ και χρόνια, μικρή βελτίωση έχει παρατηρηθεί. Ακόμη και μετά από 12-15 χρόνια εκμάθησης αγγλικών, λίγοι Ταϊλανδοί μπορούν να κάνουν μια συνομιλία στα αγγλικά σε κάτι περισσότερο από ένα βασικό επίπεδο και κάποιοι δεν μπορούν καν να το κάνουν.
Τα τελευταία χρόνια, καθώς χώρες όπως το Βιετνάμ και το Λάος έχουν πλέον αγγλικές δεξιότητες που ξεπερνούν τις δεξιότητες της Ταϊλάνδης, έχει γίνει προφανές ότι το εκπαιδευτικό σύστημα της Ταϊλάνδης ευθύνεται. Μα γιατί?

Η εκπαίδευση της Ταϊλάνδης είναι ένα κανονικό σύστημα – Στα σχολεία της Ταϊλάνδης, οι μαθητές διδάσκονται να αντιγράφουν όσα γράφει ο δάσκαλος στον πίνακα και να τα απομνημονεύουν. Όταν μαθαίνετε αγγλικά, η γραμματική και το λεξιλόγιο αναγράφονται στον πίνακα. Οι μαθητές αντιγράφουν και απομνημονεύουν. Δεν υπάρχει συζήτηση, καμία αμφισβήτηση του δασκάλου και καμία σκέψη για τον εαυτό τους. Δεν είναι περίεργο ότι οι αγγλικές δεξιότητες της Ταϊλάνδης είναι οι χαμηλότερες στη νοτιοανατολική Ασία.

Οι δεξιότητες κριτικής σκέψης δεν διδάσκονται – Στην Ταϊλάνδη δεν διδάσκονται δεξιότητες κριτικής σκέψης. Σπάνια αναμένεται από τους μαθητές να σκεφτούν μόνοι τους, επομένως μην αμφισβητείτε οτιδήποτε διδάσκει ο δάσκαλος. Όταν οι μαθητές της Ταϊλάνδης πρέπει να χρησιμοποιήσουν δεξιότητες κριτικής σκέψης για να καταλάβουν την περίπλοκη δομή της αγγλικής γλώσσας, λόγω της έλλειψης αυτών των δεξιοτήτων, δεν μπορούν.
Καθώς οι δεξιότητες κριτικής σκέψης διδάσκουν επίσης την αυτοπεποίθηση, αυτός είναι επίσης ένας σημαντικός λόγος για τον οποίο οι περισσότεροι μαθητές της Ταϊλάνδης δεν έχουν αυτοπεποίθηση όταν πρόκειται να μιλήσουν αγγλικά – επίσης ζωτικής σημασίας για τη σωστή εκμάθηση μιας γλώσσας.

Η Ταϊλανδική Εκπαίδευση επικεντρώνεται στη Γραμματική – Τα περισσότερα χρόνια οι μαθητές της Ταϊλάνδης μαθαίνουν αγγλικά, τα μαθήματα συνήθως επικεντρώνονται στην εκμάθηση της αγγλικής γραμματικής. Αυτό σημαίνει ότι οι περισσότεροι μαθητές της Ταϊλάνδης είναι καλοί στην αγγλική γραμματική, αλλά, όσον αφορά την ομιλία, έχουν λίγη εξάσκηση, επομένως δεν μπορούν. Στην πραγματικότητα, το να κάνουν μια συζήτηση χρησιμοποιώντας περισσότερο από το πιο βασικό λεξιλόγιο είναι αδύνατο για αυτούς.

Οι δάσκαλοι της Ταϊλάνδης είναι ελάχιστα εκπαιδευμένοι – Όσο κι αν οι περισσότεροι Ταϊλανδοί δάσκαλοι εργάζονται σκληρά για να διδάξουν τους μαθητές τους, λίγοι έχουν τις δεξιότητες να διδάξουν σωστά αγγλικά. Έχουν περάσει από το ίδιο φτωχό σύστημα γυμνασίου, έχουν εκπαιδευτεί σε ανεπαρκή πανεπιστήμια και έχουν παρακολουθήσει μαθήματα ανάπτυξης εκπαιδευτικών που είναι, σε σύγκριση με τα δυτικά πρότυπα, άχρηστα.
Οι περισσότεροι καθηγητές Αγγλικών της Ταϊλάνδης μιλούν επίσης ελάχιστα αγγλικά, επομένως, όταν διδάσκουν τους δικούς τους μαθητές, μεταδίδουν τις ίδιες γραμματικές και λεξιλογικές δεξιότητες που διδάχτηκαν στο σχολείο.

Οι γηγενείς καθηγητές Αγγλικών δεν έχουν προσόντα – Λόγω των χαμηλών μισθών που πληρώνουν τα περισσότερα σχολεία της Ταϊλάνδης, ελάχιστοι πλήρως καταρτισμένοι γηγενείς καθηγητές αγγλικών διδάσκουν στην Ταϊλάνδη. Αυτό σημαίνει ότι η Ταϊλάνδη μένει ως επί το πλείστον με φυσικούς ομιλητές της αγγλικής γλώσσας που α) μπορεί να έχουν πτυχίο πανεπιστημίου αλλά όχι στην εκπαίδευση, β) μπορεί να μην έχουν καθόλου πανεπιστημιακό πτυχίο ή γ) σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι άτομα που χρησιμοποιούν πλαστά πιστοποιητικά πανεπιστημιακού πτυχίου για να βρουν θέσεις διδασκαλίας.
Οι μαθητές της Ταϊλάνδης που μαθαίνουν αγγλικά είναι αυτοί που υποφέρουν, καθώς οι περισσότεροι διδάσκονται από φυσικούς ομιλητές της αγγλικής γλώσσας που δεν έχουν τα προσόντα να διδάξουν αγγλικά. Το Υπουργείο Παιδείας της Ταϊλάνδης προχωρά σιγά σιγά σε αλλαγές και απαιτεί υψηλότερα προσόντα από αγγλόφωνους δασκάλους. Ωστόσο, εάν δεν αυξηθούν οι προσφερόμενοι μισθοί και τα μαθήματα πιστοποίησης που απαιτεί από το Ταϊλανδικό Υπουργείο να παρακολουθήσουν οι γηγενείς καθηγητές Αγγλικών είναι χρήσιμα, είναι απίθανο η Ταϊλάνδη να προσελκύσει το διαμέτρημα των δασκάλων που χρειάζεται.

Υπουργείο Παιδείας της Ταϊλάνδης – Αν και καλοπροαίρετες, οι συνεχείς αλλαγές στο πρόγραμμα σπουδών του Υπουργείου Παιδείας της Ταϊλάνδης, οι κανονισμοί διδασκαλίας και οι απαιτήσεις πιστοποίησης δεν προσελκύουν καλύτερους δασκάλους. Αν μη τι άλλο, κυνηγούν τα καλύτερα που έχουν.
Μέχρι το Υπουργείο Παιδείας της Ταϊλάνδης να καταλήξει σε πρότυπα για δασκάλους αγγλικών παρόμοια με τα δυτικά πρότυπα και να πληρώσει υψηλότερους μισθούς, έχει ελάχιστες πιθανότητες να αποκτήσει καλύτερους δασκάλους, τόσο ταϊλανδέζικους όσο και φυσικούς αγγλόφωνους, για τους Ταϊλανδούς μαθητές.
Καθώς το επίπεδο των αγγλικών δεξιοτήτων της Ταϊλάνδης συνεχίζει να μειώνεται σε σύγκριση με άλλες χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας, αυτό επηρεάζει την ικανότητα της χώρας να αναπτύξει την οικονομία της και επίσης τη σταθερότητά της. Χωρίς υψηλότερο επίπεδο δεξιοτήτων αγγλικής γλώσσας, οι περισσότεροι υπάλληλοι της Ταϊλάνδης δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τους ίδιους υπαλλήλους στο Βιετνάμ, το Λάος, τη Μαλαισία και τη Σιγκαπούρη και αυτό θα συνεχίσει να κρατά πίσω τη χώρα.

Έλλειψη σημασίας στην εκμάθηση αγγλικών-Στην προσωπική και επαγγελματική ζωή στα περισσότερα επαγγέλματα, συμπεριλαμβανομένης της τουριστικής βιομηχανίας, δεν δίνεται σημασία στην εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας και τη χρήση της. Στην πραγματικότητα, σε πολλές περιπτώσεις το επίπεδο σκέψης της Ταϊλάνδης είναι γιατί οι τουρίστες δεν μαθαίνουν τη γλώσσα μας, γιατί να τη χρησιμοποιούμε;

Εγγραφείτε
ΠΗΓΉΓευστική Ταϊλάνδη
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/