Η 4η Δεκεμβρίου 2018 είναι Ημέρα Περιβάλλοντος της Ταϊλάνδης

Σήμερα είναι Ημέρα Περιβάλλοντος της Ταϊλάνδης. Σήμερα τα ψιλικατζίδικα, τα εμπορικά καταστήματα και τα εμπορικά κέντρα θα απέχουν από την παροχή πλαστικών σακουλών μιας χρήσης στους αγοραστές και ταυτόχρονα θα κάνουν εκστρατεία για τη δωρεά υφασμάτινων σακουλών που θα διανεμηθούν στα νοσοκομεία που περιέχουν φάρμακα.
Αν κάτι από αυτά συμβαίνει στην πραγματικότητα, θα το δούμε.

Η προτεινόμενη ημέρα χωρίς πλαστικές σακούλες είναι το αποτέλεσμα μνημονίου κατανόησης που υπογράφηκε από το Υπουργείο Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος και τους φορείς εκμετάλλευσης καταστημάτων ψιλικών, εμπορικών καταστημάτων και εμπορικών κέντρων για τη μείωση της χρήσης πλαστικών σακουλών μιας χρήσης.

Η κυνική εκστρατεία είναι άλλη μια ευκαιρία για την κυβέρνηση της Ταϊλάνδης να δείξει τη «δέσμευσή» της στο ταϊλανδικό περιβάλλον και τη μείωση των πλαστικών σακουλών μιας χρήσης, ενώ δεν κάνει σχεδόν τίποτα για να λύσει πραγματικά το πρόβλημα.

Το πρόβλημα των πλαστικών σακουλών μίας χρήσης, η αφαίρεση αυτών των αντικειμένων από την αλυσίδα λιανικής πώλησης και η σωστή απόρριψη των πλαστικών παραμένει αδιαχείριστο και απρογραμμάτιστο στην Ταϊλάνδη.

Τον Οκτώβριο, ο Όμιλος Central Pattana στο Πουκέτ, οι διαχειριστές του Central Festival και του Central Floresta, που είναι ιδιοκτήτες επίσης της αλυσίδας σούπερ μάρκετ TOPS και των πολυκαταστημάτων Family Mart, επαίνεσαν δυνατά την καμπάνια τους «χωρίς πλαστική σακούλα», πράγμα που σήμαινε ότι θα ρωτούσαν τους πελάτες αν όντως χρειαζόταν μια πλαστική σακούλα και πρόσφερε μια αντικατάσταση υφασμάτων 200 μπατ… ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΟ ΜΗΝΑ.

Το Υπουργείο Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος λέει ότι μετά τη «ημέρα χωρίς πλαστική σακούλα» σήμερα, όλα τα καταστήματα και τα εμπορικά κέντρα θα επεξεργαστούν τα δικά τους μέτρα για τη μείωση της χρήσης των πλαστικών σακουλών, όπως ορισμός ημέρας ή λίγων ημερών. μιας εβδομάδας που δεν θα παρέχονται πλαστικές σακούλες στους αγοραστές.

Σύμφωνα με ανεπίσημους υπολογισμούς, κάθε Ταϊλανδός παράγει 1.4 κιλά σκουπιδιών την ημέρα ή 74,000 τόνους σκουπιδιών την ημέρα για ολόκληρο τον πληθυσμό, πράγμα που σημαίνει ότι θα χρειαστούν συνολικά 2,960 10τροχα φορτηγά με ικανότητα μεταφοράς 25 τόνων σκουπιδιών το καθένα. μεταφέρετε τα σκουπίδια σε χώρους χωματερής ή χωματερές για απόρριψη.

Υπάρχουν αρκετά στοιχεία από πολλές μελέτες και έρευνες (ή απλώς περπατήστε σε οποιαδήποτε παραλία της Ταϊλάνδης) για να δείξετε ότι τα πλαστικά μιας χρήσης αποτελούν σημαντική περιβαλλοντική απειλή και χρειάζονται επείγουσα πολιτική προσοχή και δράση αντ' αυτού ή ανούσια λόγια και ακροβατικά PR.

Credit The Thaiger.

Εγγραφείτε
ΠΗΓΉThaiger
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/