Δύο προσωρινοί υπάλληλοι της αστυνομίας της πόλης Pattaya συνελήφθησαν για πρόστιμο/εκβίαση Κινέζων τουριστών στην προβλήτα Bali Hai

Πατάγια:

Δύο έκτακτοι υπάλληλοι της πόλης Pattaya συνελήφθησαν επειδή φέρονται να εκβίαζαν χρήματα από Κινέζους τουρίστες που πιάστηκαν να κάνουν σκουπίδια στην προβλήτα Bali Hai.

Ο Wissanu Ketmuenwai, 27, και ο Krirkchai Khanthawong, 24, συνελήφθησαν από την αστυνομία και το τμήμα Ειδικών Υποθέσεων της πόλης Pattaya και μεταφέρθηκαν στο αστυνομικό τμήμα της Pattaya για ανάκριση στις 11:30 στις 9 Νοεμβρίου 2018.

Οι συλλήψεις έγιναν αφότου ένας Ταϊλανδός ξεναγός οδήγησε δύο Κινέζους τουρίστες να υποβάλουν καταγγελίες στο αστυνομικό τμήμα την Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2018. Έχουμε αναφέρει προηγουμένως για αυτό το περιστατικό την προηγούμενη μέρα.

Οι δύο τουρίστες είπαν ότι τους επιβλήθηκε πρόστιμο επειδή έπεσαν αποτσίγαρα στην προβλήτα του Μπαλί Χάι, αλλά οι δύο, που ισχυρίστηκαν ότι ήταν υπάλληλοι της πόλης της Πατάγια, δεν τους έδωσαν αποδείξεις. Επιπλέον, δεν φορούσαν κατάλληλες στολές και για λίγο έλαμψαν αυτό που οι τουρίστες πίστευαν εκείνη την εποχή ήταν επίσημο σήμα.

 

Οι τουρίστες χρεώθηκαν 4000 μπατ αντί των 2000 μπατ όπως ορίζει ο νόμος. Οι τουρίστες μετά το περιστατικό είδαν μια πινακίδα, η οποία είναι στα μανδαρινικά αλλά και στα ταϊλανδέζικα και αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν στον ξεναγό τους. Ο οδηγός τους έφερε στο αστυνομικό τμήμα για την καταγγελία. Στη συνέχεια, η αστυνομία εξέτασε το CCTV στην προβλήτα και αναγνώρισε τους δύο ψεύτικους αστυνομικούς.

Η πόλη Pattaya είπε ότι οι δύο ήταν προσωρινοί υπάλληλοι που προσλήφθηκαν μέσω τρίτης εταιρείας για να διατηρήσουν την προβλήτα καθαρή (Πρωτίστως Janitorial Work) και ότι δεν είχαν καμία εξουσία να κάνουν σύλληψη ή να εισπράξουν πρόστιμο ως αξιωματούχοι της πόλης Pattaya.

Η διοίκηση τερμάτισε αμέσως την απασχόλησή τους και τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για παράνομη λειτουργία ως υπάλληλοι χωρίς εξουσία, κάτι που παραβιάζει το άρθρο 145 του Ποινικού Κώδικα.

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/