Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης κηρύσσει τρίμηνο «Πόλεμο κατά των Ναρκωτικών» στην Ταϊλάνδη

Η κυβέρνηση αποφάσισε να κηρύξει τον πόλεμο κατά των ναρκωτικών σε όλη τη χώρα με προσδοκία θετικού αποτελέσματος σε τρεις μήνες.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Prawit Wongsuwan κάλεσε την Πέμπτη συνάντηση υψηλού επιπέδου των σχετικών υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένου του στρατού, της Διοίκησης Επιχειρήσεων Εσωτερικής Ασφάλειας, του Υπουργείου Δικαιοσύνης, του Υπουργείου Εσωτερικών, του Υπουργείου Εξωτερικών και της αστυνομίας για συζήτηση σχετικά με τη συνεργασία μεταξύ όλων των υπηρεσιών, από την ανταλλαγή πληροφοριών έως επιχειρήσεις καταστολής, διαχωρισμός ευθυνών και ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών για την πρόληψη της κατάχρησης ναρκωτικών μεταξύ των ανθρώπων τους.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ανέθεσε στην ISOC να επιβλέπει τις λειτουργίες όλων των σχετικών φορέων και των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης και να τους παρέχει υποστήριξη εάν χρειαστεί.

Όσον αφορά την καταστολή, τα στρατεύματα που θα εδρεύουν κατά μήκος των πορωδών συνόρων και των συνοριακών σημείων ελέγχου της χώρας θα επιφορτιστούν με την αναχαίτιση ναρκωτικών που μεταφέρονται λαθραία από τα σύνορα από γειτονικές χώρες.

Τα υπουργεία ISOC, Εξωτερικών και Δικαιοσύνης έχουν ανατεθεί να αναζητήσουν συνεργασία από γειτονικές χώρες για την καταστολή των εγκαταστάσεων παραγωγής ναρκωτικών σε αυτές τις χώρες.

Η αστυνομία και οι αξιωματούχοι των ναρκωτικών θα συνεργαστούν για την ανταλλαγή πληροφοριών και θα είναι υπεύθυνοι για την καταστολή των ναρκωτικών στη χώρα.

Αξιωματούχοι της τοπικής αυτοδιοίκησης, από κυβερνήτες μέχρι περιφερειάρχες, καμνάν και αρχηγούς των χωριών θα ενώσουν τις προσπάθειες για την ενίσχυση των τοπικών κοινοτήτων ώστε να είναι απαλλαγμένες από τα ναρκωτικά, ενώ το Υπουργείο Παιδείας θα δώσει εντολή στα σχολεία να προσέχουν την κατάχρηση ναρκωτικών μεταξύ των μαθητών τους και, εάν είναι απαραίτητο, να ζητήστε βοήθεια από την αστυνομία για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Πράουιτ είπε ότι η συνάντηση έδωσε επίσης σημασία στην αποκατάσταση των χρηστών ναρκωτικών για να τους βοηθήσει να σταματήσουν τη συνήθεια ή να μειώσουν την εξάρτησή τους από τα ναρκωτικά.

Σχετικά με την κατάσταση της επισκευής των ναρκωτικών φέτος, αποκάλυψε ότι οι αρχές κατάφεραν να κατασχέσουν 350 εκατομμύρια χάπια μεθαμφεταμίνης, 18.5 τόνους πάγου, 900 κιλά ηρωίνης και 32 τόνους μαριχουάνας από τον περασμένο Οκτώβριο έως τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους.

Είπε ότι εξακολουθούν να διακινούνται λαθραία χημικά για την παραγωγή φαρμάκων για την προμήθεια εγκαταστάσεων παραγωγής κατά μήκος των συνόρων Μιανμάρ-Κίνας και Μιανμάρ-Ταϊλάνδης και η Ταϊλάνδη παραμένει το κύριο σημείο διέλευσης για την αποστολή ναρκωτικών στην αγορά του εξωτερικού.

Ευγενική παραχώρηση του PBS News Thai

Εγγραφείτε
ΠΗΓΉPBS News
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/