Η καταγγελία Κινέζων τουριστών για πρόστιμο σκουπιδιών οδηγεί σε συλλήψεις μεταναστών ξεναγών και πρόστιμα τουριστικής εταιρείας

Όταν ένας Κινέζος τουρίστας πιάστηκε να ρίχνει σκουπίδια στην Πατάγια ελάχιστα ήξερε ότι το παράπονό του θα οδηγούσε στον αρχηγό μετανάστευσης και σύλληψη δύο ατόμων και δίωξη τουριστικής εταιρείας. 

 

Ο Yu Jiang Min από την Κίνα παραδέχτηκε ότι πέταξε σκουπίδια εκεί που δεν έπρεπε στο λιμάνι του Μπαλί Χάι και εντοπίστηκε από έναν «τεσσακίτ» (δημοτικό αξιωματικό) να το έκανε. Ο αξιωματικός τον πλησίασε και του ζήτησε να πληρώσει πρόστιμο για τα σκουπίδια, το οποίο ο κ. Μιν δεν ήταν αντίθετος να πληρώσει.

Το σκάφος του επρόκειτο να φύγει, οπότε οι δύο ξεναγοί στην περιήγησή του - ο Jiang Yu Hang και ο Udom Sae-Yia - είπαν ότι θα διευθετούσαν το πρόστιμο για αυτόν.

Πήραν μια απόδειξη, αλλά ο Ju Jiang Min παρατήρησε ότι το ποσό που έπρεπε να πληρώσει ήταν 3,000 μπατ και είχε αλλοιωθεί στα έγγραφα.

Οι οδηγοί είπαν ότι του έκαναν τη χάρη και παζάρισαν την πληρωμή από 5,000 μπατ. Ωστόσο, ο κ. Min, που ξέρει αγγλικά, μπορούσε να δει καθαρά τις πινακίδες που αναφέρουν το πρόστιμο στην προβλήτα έλεγαν 2000 μπατ.

Ήταν δυσαρεστημένος και αργότερα πήγε στην αστυνομία όπου ανακαλύφθηκε ότι το πρόστιμο είχε στην πραγματικότητα αλλάξει από 2,000 μπατ, ώστε οι οδηγοί να βγάλουν κάποια επιπλέον χρήματα από την πλευρά τους.

Το τέχνασμα οδήγησε μέχρι τον στρατηγό Surachate Hakparn, τον νέο αρχηγό Μετανάστευσης, ο οποίος ανακοίνωσε μια σειρά συλλήψεων σήμερα, 11 Οκτωβρίου 2018 και οι δύο οδηγοί συνελήφθησαν αφού διαπιστώθηκε ότι εργάζονταν παράνομα με προσωρινές βίζες και κατηγορήθηκαν περαιτέρω για παραποίηση κρατικών εγγράφων. Ο ένας από τους δύο άνδρες ήταν Κινέζος υπήκοος.

Επιπλέον, η εταιρεία στην οποία εργάζονταν για την «Thai How Are You Co Ltd» με έδρα το Wang Thong Lang αντιμετωπίζει κατηγορίες για πρόσληψη παράνομων εργαζομένων. Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας ονομαζόταν Wichian Phromwichai, υπήκοος Ταϊλάνδης.

Ένας τεράστιος πίνακας βινυλίου στη συνέντευξη Τύπου σύλληψης ανακήρυξε «παράνομους οδηγούς συνελήφθησαν για καλό βιολί».

Ο υποστράτηγος Surachate δήλωσε ότι οι αλλοδαποί που εργάζονται σε εργασίες που τους απαγορεύονται, όπως ξεναγός, θα απελαθούν και θα διωχθούν.

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/