Η Ταϊλάνδη θέτει προθεσμία ενός μηνός για τη σύλληψη και απέλαση όλων των αλλοδαπών που έχουν παραμείνουν, αναμένονται αυστηροί έλεγχοι

Μπανγκόκ-

 

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Άμυνας της Ταϊλάνδης Prawit Wongsuwan έδωσε χθες εντολή στον Pol Major Surachate Hakparn, εν ενεργεία επικεφαλής του Γραφείου Μετανάστευσης της Ταϊλάνδης να πατάξει τους αλλοδαπούς που παρατείνουν τη βίζα τους ή χρησιμοποιούν την Ταϊλάνδη ως ασφαλές καταφύγιο για εγκληματικές δραστηριότητες.

Ο στρατηγός του Pol Surachate Hakparn έλαβε προθεσμία ενός μήνα για να συλλάβει και να απελάσει χιλιάδες αλλοδαπούς που είναι ύποπτοι ότι παρέμειναν παράνομα στο Βασίλειο, ανέφερε το Nation.

Ο στρατηγός Πράουιτ, ο οποίος επιβλέπει την Εθνική Ασφάλεια, εξέδωσε την εντολή κατά τη διάρκεια συνάντησης των υπηρεσιών ασφαλείας του στρατού, της αστυνομίας και του υπουργείου Εσωτερικών χθες, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Άμυνας Κονγκτσιπ Τάντρα-Γουάνιτ.

Ο στρατηγός Prawit είπε στον στρατηγό Surachate Hakparn να εντείνει τις προσπάθειες για να κρατήσει ασφαλείς τους ξένους τουρίστες και να πατάξει τους διεθνικούς εγκληματίες που εισέρχονται στο Βασίλειο παριστάνοντας τους τουρίστες.

Το Γραφείο Μετανάστευσης διατάχθηκε να εφαρμόσει αυστηρά τον νόμο, να εξαλείψει τους αλλοδαπούς χωρίς βίζα και να υπερβεί τη βίζα τους και να τους απελάσει εντός ενός μηνός. Του είπαν να ελέγξει αν οι αλλοδαποί που δραστηριοποιούνται εδώ εργάζονταν σε επαγγέλματα που νόμιμα προορίζονταν για τους Ταϊλανδούς.

Ο στρατηγός Pol Surachate Hakparn προήχθη πρόσφατα σε αναπληρωτή αρχηγό του Γραφείου Μετανάστευσης, αφού πρωτοστάτησε σε μια σειρά επιδρομών και επιτόπιων ελέγχων που μέχρι στιγμής έχουν βρει περισσότερους από 1,000 αλλοδαπούς να παραμείνουν στη βίζα τους.

Το Surachate έχει ισχυρούς δεσμούς με τον Prawit, του οποίου η δημοτικότητα μειώνεται μετά το σκάνδαλο με τα ρολόγια πολυτελείας. Ο αστυνομικός διοικητής είχε κάνει πρόσφατα όνομα με τις καταστολές εγκλημάτων που σχετίζονται με αλλοδαπούς ως υποδιοικητής της Τουριστικής Αστυνομίας.

Η Ταϊλάνδη υποδέχεται περισσότερους από 30 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως για τουρισμό. Η χώρα φιλοξενεί επίσης εκατομμύρια τεκμηριωμένους και χωρίς έγγραφα μετανάστες εργάτες από όλο τον κόσμο. Η παράνομη είσοδος και η παραμονή δεν είναι ασυνήθιστες για τη χώρα.

Το Γραφείο Μετανάστευσης ανακοίνωσε χθες στην ιστοσελίδα του ότι 1.6 εκατομμύρια αλλοδαποί ζούσαν στην Ταϊλάνδη μεταξύ Ιανουαρίου και Αυγούστου.

Οι Καναδοί ήταν η μεγαλύτερη ομάδα με 9,872 – ακολουθούμενοι από 9,583 Ολλανδοί, 9,566 Μπαγκλαντές και 9,483 Ιταλοί. Κατά την ίδια περίοδο, περισσότεροι από 10 εκατομμύρια ξένοι τουρίστες εισήλθαν στο Βασίλειο, ανέφερε το γραφείο.

Μετά από διαταγή του Prawit, η Surachate οδήγησε την αστυνομία χθες στην καταδίωξη 22 πολιτών αφρικανικών εθνών και ενός άνδρα της Μιανμάρ στο Sukhumvit Soi 3 της Μπανγκόκ, μερικοί από τους οποίους μόλις περπατούσαν στο δρόμο.

Οκτώ από αυτούς είχαν τακτοποιήσει τα έγγραφά τους και αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ ο Luke Okoli, 18 ετών, από τη Νότια Αφρική, κατηγορήθηκε για κατοχή μαριχουάνας και παράνομη είσοδο στο Βασίλειο.

Ο Kevin Asok, 29 ετών, από τη Γουινέα, και ο Ake Dikajvuidi, 25 ετών, και ο Ramaqami Kapita Mwati, 27 ετών, από το Κονγκό, κατηγορήθηκαν για την κατοχή πλαστών διαβατηρίων. Δέκα άλλοι κατηγορήθηκαν για παράνομη είσοδο στην Ταϊλάνδη, συμπεριλαμβανομένου του άνδρα της Μιανμάρ που ταυτοποιήθηκε μόνο ως Suneil, 22 ετών.

Οι άλλοι ήταν ο John Omo, 26, από τη Ζιμπάμπουε, ο Chers Igbosonu, 24, από τη Μοζαμβίκη, ο Gabriel Williams, 29, από τη Λιβερία, ο Yamoah Gilbert, 19, και ο Boyyant, 27, από τη Γκάνα, ο Chibueze Casmir, 31, από τη Νιγηρία και ο Masud Masata, 23, και Mongolola Jacques Pilipili, 19, από το Κονγκό.

Ο στρατηγός Surachate κάλεσε μια συνέντευξη Τύπου χθες για να συζητήσει μέτρα για την παροχή βοήθειας σε θύματα συμμοριών τηλεφωνικών κέντρων και 412 ερωτικών απατών. Οι αστυνομικές επιχειρήσεις τα τελευταία χρόνια για την καταστολή ξένων εγκληματιών κατάφεραν να επιστρέψουν 27 εκατομμύρια Bt σε 133 θύματα τέτοιων εγκλημάτων, είπε.

Η καταστολή εγκλημάτων που σχετίζονται με αλλοδαπούς βρίσκεται σε εξέλιξη και το δικαστήριο έχει εκδώσει περισσότερα από 600 εντάλματα σύλληψης για μέλη συμμοριών τηλεφωνικών κέντρων. Περισσότερες από 30 περιπτώσεις ερωτικών απατών βρίσκονται τώρα υπό διερεύνηση.

Οι υπήκοοι της Ταϊλάνδης που εμπλέκονται ή διευκολύνουν τέτοιους εγκληματίες θα συλλαμβάνονται επίσης, προειδοποίησε.

Τα φόρουμ ομογενών και οι αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν ανάμεικτες, ωστόσο, προτάθηκε έντονα από πολλούς επί μακρόν νόμιμους εκπατρισμένους να κρατήσετε ένα αντίγραφο του διαβατηρίου σας και τη σφραγίδα εισόδου/εξόδου στο πρόσωπό σας. Είναι νόμιμο στην Ταϊλάνδη ο επιτόπιος έλεγχος της κατάστασης του διαβατηρίου.

Εγγραφείτε
ΠΗΓΉΤο Έθνος
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/