Συμμορία απάτης σε νομίσματα της Ταϊλάνδης συνελήφθη με 1.7 εκατομμύρια μπατ πλαστά χρήματα της Βόρειας Κορέας.

  Στις 26 Αυγούστου 2018, η αστυνομία της Pattaya και του Chonburi συνέλαβε έξι υπηκόους της Ταϊλάνδης που κατείχαν 43 εκατομμύρια βορειοκορεατικά γουόν, αξίας περίπου 1.7 εκατομμυρίων μπατ, τα οποία θεωρήθηκαν πλαστά.

  Η αστυνομία της Ταϊλάνδης απάντησε σε μια συμβουλή στην οποία τους ήρθε ένα ανώνυμο άτομο και δήλωσε ότι ήθελε να αγοράσει το γουόν σε πακέτα των 10,000 μπατ το καθένα που θα του επέτρεπε να αποκομίσει κέρδος καθώς η τιμή αυτή δηλώθηκε ότι ήταν πολύ χαμηλότερη από την αξία της αγοράς.

  Ωστόσο, κατά την αγορά και περαιτέρω έρευνα του γουόν, ανακάλυψε ότι τα χαρτονομίσματα που είχε ήταν όλα πλαστά. Στο σημείο αυτό κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία που ανέλαβε δράση.

  Οι αστυνομικοί του Chonburi κανόνισαν μια μυστική έρευνα για να αγοράσουν κάποια τραπεζογραμμάτια από τη συμμορία και να ερευνήσουν οι ίδιοι τους ισχυρισμούς. Όταν η ομάδα συμφώνησε να ανταλλάξει με τον μυστικό αξιωματικό σε μια ιδιωτική κατοικία, έπεσε σε ενέδρα από την αστυνομία του Chonburi και συνελήφθη.

  Συνολικά 43 εκατομμύρια βορειοκορεατικά γουόν ανακαλύφθηκαν στην κατοικία και οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα της Πατάγια. Και τα 43 εκατομμύρια γουόν προσδιορίστηκαν ως πλαστά νομίσματα. Η αστυνομία έχει δηλώσει ότι θα ήθελε να εμφανιστούν άλλα άτομα που πιστεύουν ότι έχουν εξαπατηθεί από αυτή την συμμορία. Τα άτομα που συνελήφθησαν δήλωσαν ότι δεν γνώριζαν ότι το νόμισμα ήταν πλαστό και τους είπαν ότι είχε ληφθεί από ληστεία τράπεζας στη Βόρεια Κορέα.

Τα άτομα που συνελήφθησαν είναι ο κ. Hirun Porn, 36, ο κ. Anupong Pattapan, 51 ετών. Ο κ. Preecha Thanunvat 59 ετών, ο κ. Supatchanan Rapee, 45, ο κ. Somsay Rakno, 45 ετών και ο κ. Chansorn Khantin, 60 ετών. Και οι έξι ύποπτοι θα απαγγελθούν κατηγορίες σύμφωνα με τη νομοθεσία της Ταϊλάνδης και επί του παρόντος κρατούνται σε προφυλακιστέες φυλακές. 

  

Εγγραφή
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/