Συγκλονιστικό βίντεο: Η αστυνομία της πόλης της Πατάγια συνελήφθη στην κάμερα να δέχεται πρόστιμα απευθείας χωρίς απόδειξη, Διερεύνηση Ειδικών Υποθέσεων

Πατάγια-

Οι δημοσιογράφοι και το προσωπικό μας είχαν επιστήσει την προσοχή τους σε ένα κρυφό βίντεο που τραβήχτηκε το Σάββατο, 11 Αυγούστου, στο οποίο ένας τουρίστας που κατηγορήθηκε ότι έριξε σκουπίδια στην προβλήτα Μπαλί Χάι έδωσε απευθείας πρόστιμο πολλών χιλιάδων μπατ σε έναν κοντινό αστυνομικό που είδε τη ρύπανση.

Το βίντεο έχει προκαλέσει τον αναπληρωτή επικεφαλής των Ειδικών Υποθέσεων, κ. Kripal Wichet να μιλήσει απευθείας με τα μέσα ενημέρωσης για το περιστατικό. Επιπλέον, ο κ. Abhist Vejjajiva διέταξε απευθείας την έρευνα και τον επαναδιορισμό του αξιωματικού που εμπλέκεται στο περιστατικό βίντεο.

Ο δήμαρχος της Πατάγια και ο αναπληρωτής επικεφαλής ειδικών υποθέσεων μίλησαν και οι δύο για το τι συνέβη στο περιστατικό.

Δήλωσαν ότι εάν ένας τουρίστας συλληφθεί να παραβιάζει νόμο, όπως να ρίχνει σκουπίδια ή να ατμίζει, πρέπει να λάβει απόδειξη και το πρόστιμο πρέπει να πληρωθεί μόνο στο Δημαρχείο ή σε συνεργασία με άλλους αξιωματικούς σε επίσημη τοποθεσία. Στη συνέχεια, η απόδειξη θα πρέπει να μεταφερθεί στο Δημαρχείο και μπορεί να επαληθευτεί ότι πληρώθηκε σωστά στην πόλη και δεν μπήκε στην τσέπη.

Το τρέχον πρόστιμο στα 20,000 μπατ κατ' ανώτατο όριο είναι σύμφωνα με τον δήμαρχο της Πατάγια που θέλει να μειωθεί. (Σημείωση συντακτών: Οι πινακίδες στο Beach Road λένε το πολύ 100,000 μπατ αυτήν τη στιγμή.) Το πρόστιμο που είναι σε τόσο υψηλό επίπεδο όχι μόνο αποθαρρύνει τους τουρίστες από το να παραβιάσουν τον νόμο αλλά ενθαρρύνει επίσης τους ανήθικους αξιωματικούς να πάρουν τα χρήματα απευθείας και να τα τσεπώσουν.

Λίγες εβδομάδες νωρίτερα αναφέραμε δύο Άραβες τουρίστες που αναφέρθηκαν ότι αμφισβητούσαν και αρνούνταν να πληρώσουν πρόστιμο για σκουπίδια. Αποδείχθηκε επίσης ότι δεν τους δόθηκε απόδειξη και ο αξιωματικός σε εκείνη την περίπτωση τσέπωσε τα χρήματά τους έναντι ακολουθώντας τις κατάλληλες διαδικασίες.

Ο επικεφαλής των Ειδικών Υποθέσεων λέει ότι έχουν προγραμματίσει συνάντηση με όλους τους αστυνομικούς της Πατάγια για να τονίσουν πώς αυτό βλάπτει την εικόνα της Πατάγια και η αστυνομία και ο υπεύθυνος έχει ανασταλεί αυτή τη στιγμή και έχει μετακινηθεί σε ανενεργή θέση ενώ ερευνάται. Η μέγιστη ποινή για τον εμπλεκόμενο αξιωματικό θα είναι η αποχώρηση από την αστυνομία. Το άτομο δεν κατονομάστηκε.

 

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/