Βρέθηκαν τα χαμένα παιδιά και ο προπονητής, ξεκινά ο μακρύς δύσκολος δρόμος για να τα βγάλουν έξω

Ταϊλάνδη-

Όπως αναφέρθηκε ευρέως από τα ταϊλανδικά μέσα ενημέρωσης και στις ροές κοινωνικής δικτύωσης μας, ανακαλύφθηκε η αγνοούμενη ποδοσφαιρική ομάδα που έχει παγιδευτεί στις σπηλιές Tham Luang για δέκα ημέρες κοντά στο Τσιάνγκ Ράι και στα σύνορα της Μιανμάρ.

Αρχικά θεωρήθηκε ότι βρίσκονταν στο θάλαμο της παραλίας Pattaya, που ονομάστηκε έτσι επειδή είναι γενικά ένα μικρό κομμάτι ξηράς γης με πολύ νερό, παρόμοιο με την πραγματική παραλία στην Πατάγια. Ωστόσο, αυτός ο θάλαμος βρέθηκε και κάτω από το νερό. Οι Άγγλοι σπηλαιοδύτες Richard Stanton, 56, και John Volanthan, 49, δύο από τους πιο διάσημους δύτες σπηλαίων σε όλη την Αγγλία και μερικοί από τους κορυφαίους δύτες σπηλαίων στον κόσμο αποφάσισαν να προχωρήσουν μέσα από πολλές μικρότερες σήραγγες ελπίζοντας να βρουν ξηρό χώρο.

Περίπου 400 μέτρα μετά την παραλία Pattaya, αυτή είναι η σκηνή όπου βρήκαν μια στενή προεξοχή και και τους δεκατρείς αγνοούμενους, αδύναμους, πεινασμένους και κουρασμένους αλλά γενικά καλή υγεία και ισχυρό πνεύμα μετά από δέκα ημέρες παγιδευμένους κάτω από τη γη.

Ωστόσο, η δουλειά απέχει πολύ από το να έχει ολοκληρωθεί.

Οι αρχές κατάφεραν να φέρουν έναν εξειδικευμένο γιατρό και πρόσθετη υποστήριξη αφού οι Βρετανοί δύτες εντόπισαν την εξαφανισμένη ομάδα. Ο γιατρός αξιολόγησε την υγεία και των δεκατριών και δηλώνει ότι σχεδόν όλοι είναι καλά στην υγεία τους για δέκα ημέρες κάτω από τη γη χωρίς φαγητό και λασπωμένο νερό να πιουν. Κανένας δεν έχει σοβαρούς τραυματισμούς ή προβλήματα. Ωστόσο, θα είναι ένας μακρύς και δύσκολος δρόμος για να βγάλει την ομάδα.

Τους έφεραν τρόφιμα και ποτά ηλεκτρολυτών και έτρωγαν και έπιναν κανονικά. Οι φόβοι ότι θα ήταν αδύναμοι, δεν μπορούσαν να κινηθούν και δεν μπορούσαν να φάνε χωρίς νοσοκομειακή βοήθεια ήταν ευτυχώς αβάσιμοι.

Είναι εγκλωβισμένοι σε μια μικρή λασπώδη περιοχή προεξοχής υπερυψωμένη πάνω από το κύριο πλημμυρισμένο πέρασμα. Κανείς τους δεν ξέρει κολύμπι ή δεν έχει βουτήξει στο παρελθόν. Οι ειδικοί και οι αρχές προτείνουν τον καλύτερο τρόπο για να τους βγάλουν από το σπήλαιο, ωστόσο, προειδοποιούν ότι μπορεί να χρειαστεί αρκετός χρόνος, ακόμη και μήνες, για να στραγγίξουν το νερό για να βγουν έξω. Η βαβούρα στη σπηλιά σε μια τοποθεσία κοντά τους έχει κριθεί δυνητικά επικίνδυνη και δύσκολη. Προς το παρόν, ωστόσο, ο αέρας και το οξυγόνο έχουν χαρακτηριστεί ως ασφαλή στο σπήλαιο στο οποίο έχουν παγιδευτεί και μεταφέρονται προμήθειες για έως και τέσσερις μήνες στο σπήλαιο για να διατηρούνται ταΐσματα και υγιή.

Θα συνεχίσουμε να δίνουμε ενημερώσεις.

 

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/