Ξεκίνησε τεράστια επιχείρηση διάσωσης για νεανική ομάδα ποδοσφαίρου παγιδευμένη σε πλημμυρισμένη σπηλιά στο Τσιάνγκ Ράι

Τσιάνγκ Ράι-

 

Οι διασώστες σχεδιάζουν μια δεύτερη προσπάθεια να περάσουν από ένα μικρό, πλημμυρισμένο πέρασμα μέσα σε μια σπηλιά της Ταϊλάνδης για να αναζητήσουν 12 αγόρια και τον προπονητή ποδοσφαίρου τους που μπήκαν στη σπηλιά πριν από δύο ημέρες σε μια εκδρομή.

Στην πρώτη τους προσπάθεια το ξημέρωμα, οι δύτες δεν μπόρεσαν να φτάσουν στον μεγάλο θάλαμο βαθιά μέσα στο σπήλαιο όπου μπορεί να βρίσκονταν οι μαθητές, είπε ο Kamolchai Kotcha, υπάλληλος στο δασικό πάρκο όπου βρίσκεται το σπήλαιο στην επαρχία Chiang Rai της βόρειας Ταϊλάνδης.

Το πέρασμα προς τον θάλαμο είναι εξαιρετικά μικρό, «πλημμυρισμένο και καλυμμένο με άμμο και λάσπη», είπε ο Kamolchai.

Ο μεγάλος θάλαμος απέχει περίπου 4 χιλιόμετρα (2.5 μίλια) από την είσοδο του σπηλαίου που πιστεύεται ότι έχει μήκος περίπου 6 έως 8 χιλιόμετρα.

Τα 12 αγόρια είναι ηλικίας 11-15 ετών και πιστεύεται ότι μπήκαν στη σπηλιά Tham Luang Nang Non με τον προπονητή τους αργά το απόγευμα του Σαββάτου. Μια μητέρα που ανέφερε ότι ο γιος της δεν επέστρεψε ποτέ από την προπόνηση ποδοσφαίρου εκείνη την ημέρα ξεκίνησε την έρευνα.

Το σπήλαιο μπορεί να πλημμυρίσει σοβαρά κατά την περίοδο των βροχών της Ταϊλάνδης, η οποία διαρκεί από τον Ιούνιο έως τον Οκτώβριο.

Σύμφωνα με τον Kamolchai, τουρίστες που είχαν παγιδευτεί στο σπήλαιο από προηγούμενες πλημμύρες διασώθηκαν αφού το νερό υποχώρησε λίγες μέρες αργότερα.

Επισήμως, το σπήλαιο έκλεισε για περίοδο βροχών και τοποθετήθηκαν προειδοποιητικές πινακίδες. Οι δασοφύλακες γενικά οδηγούν τους τουρίστες στο σπήλαιο σε ξηρή περίοδο, ωστόσο, η ομάδα και ο προπονητής τους αποφάσισαν να εισέλθουν παρά τις προειδοποιήσεις. Το σπήλαιο δεν είναι αδιέξοδο και είναι συνδεδεμένο με άλλα σπήλαια, οπότε η ελπίδα είναι ότι η ομάδα είναι ζωντανή και καλά πιο βαθιά στο σύστημα, το οποίο σύμφωνα με τις αρχές δεν πλημμυρίζει.

Αυτήν τη στιγμή, από τις 4:00 μ.μ. της Δευτέρας, μια ομάδα από τη μονάδα υποβρύχιας επίθεσης κατεδάφισης του Πολεμικού Ναυτικού βοηθά και κολυμπάει μέσα από την πλημμυρισμένη σπηλιά για να προσπαθήσει να φτάσει στην παγιδευμένη ποδοσφαιρική ομάδα.

Θα παρέχουμε περαιτέρω ενημερώσεις μόλις τις λάβουμε.

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/