Προξενική ενημέρωση των Ηνωμένων Πολιτειών στις 6 Ιουνίου στην Πατάγια

Πατάγια-

Δεν θέλετε να πάτε στην Μπανγκόκ; Χρειάζεστε μια υπηρεσία από την Πρεσβεία των ΗΠΑ; Θα επισκεφθούν την Πατάγια την Τετάρτη 6 Ιουνίου. Ζήτησαν να ΜΗΝ δημοσιεύσουμε την ακριβή ώρα και τοποθεσία, καθώς πρέπει να εγγραφείτε στο STEP (Smart Traveler Enrollment Program) για να λάβετε αυτές τις πληροφορίες και να εγγραφείτε. Η εγγραφή είναι δωρεάν. Εδώ είναι οι παρεχόμενες υπηρεσίες και τι θα χρειαστείτε εάν θέλετε να παρακολουθήσετε.

Το Προξενικό Τμήμα της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Μπανγκόκ είναι στην ευχάριστη θέση να παρέχει υπηρεσίες στην Πατάγια.

Ημερομηνία: Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

Συγκεκριμένες ώρες και τοποθεσίες δημοσιεύονται μέσω του προγράμματος εγγραφής έξυπνων ταξιδιωτών (STEP). Το STEP είναι μια δωρεάν υπηρεσία του Γραφείου Προξενικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ που επιτρέπει στους πολίτες των ΗΠΑ που ταξιδεύουν και ζουν στο εξωτερικό να εγγραφούν στην πλησιέστερη Πρεσβεία ή Προξενείο των ΗΠΑ για να λαμβάνουν σημαντικές πληροφορίες.

Για να εγγραφείτε στο STEP επισκεφθείτε: http://step.state.gov/step

Δεν απαιτείται ραντεβού, οι υπηρεσίες παρέχονται με σειρά προτεραιότητας.

Για να επιταχύνετε την εξυπηρέτησή σας, σκεφτείτε να φτάσετε με τα έγγραφά σας συμπληρωμένα πλήρως και σωστά, και ΔΕΝ έχει υπογραφεί. Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε έγγραφα, φόρμες και αιτήσεις κάνοντας κλικ σε οποιονδήποτε από τους παρακάτω συνδέσμους.

ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΣΤΙΣ 6 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

Οι παραπάνω χρεώσεις βασίζονται σε συναλλαγματική ισοτιμία 33 THB προς 1 USD

ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ: Εσείς πρέπει φέρτε αντίγραφα της σελίδας βιο-δεδομένων του διαβατηρίου σας και κάθε συμπληρωματικό έγγραφο που απαιτείται με αίτηση διαβατηρίου σύμφωνα με τις ηλεκτρονικές οδηγίες. Ακολουθήστε όλες τις σχετικές οδηγίες ανανέωσης διαβατηρίου σύμφωνα με τους παραπάνω συνδέσμους. Τα πρωτότυπα έγγραφα θα επιστραφούν στον αιτούντα, ωστόσο, τα αντίγραφα δεν θα επιστραφούν.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Για αιτήσεις για λογαριασμό ανηλίκων, το παιδί και και οι δύο γονείς πρέπει να εμφανιστεί αυτοπροσώπως.

ΜΈΘΟΔΟΣ ΠΛΗΡΩΜΉΣ

Σας ενημερώνουμε ότι η πρεσβεία των ΗΠΑ δεν θα δέχεται πλέον μετρητά (Δολάρια ΗΠΑ και Μπατ Ταϊλάνδης) σε εκδηλώσεις Outreach for American Citizen Services. Αυτή είναι μια παγκόσμια πολιτική και δεν μπορούν να ληφθούν υπόψη εξαιρέσεις, δείτε το Χωρίς ανακοίνωση μετρητών.

Όλες οι πληρωμές σε Εκδηλώσεις Outreach της Πρεσβείας των ΗΠΑ πρέπει να γίνονται με τη μορφή α ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΕΠΙΤΑΓΗ.

Όλα ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΠΡΟΧΕΡΑ (PDF 345KB) πρέπει να είναι:

  • Αγορά από Bangkok Bank, Kasikorn Bank ή Siam Commercial Bank (SCB). (Δεν χρειάζεται να έχετε λογαριασμό στην τράπεζα για την αγορά τραπεζικού λογαριασμού) (Η Kasikorn Bank αποκαλεί το "Τραπεζικό Πρόχειρο" "Συναλλαγματική")
  • · Κατασκευάστηκε σε "Αμερικανική Πρεσβεία Μπανγκόκ.» (Δεν επιτρέπονται παραλλαγές, λάθη ή τυπογραφικά λάθη. Μην γράφετε και μην κάνετε καμία σήμανση στο σχέδιο τράπεζας.)
  • Στο ακριβώς ποσό Ταϊλάνδης Μπατ (THB) για τη συνολική σας υπηρεσία.
  • Υποβλήθηκε τη στιγμή της υπηρεσίας.
  • Εκδόθηκε μέσα στους τελευταίους έξι μήνες.

Μπορείτε να το δείξετε στην τράπεζα:

ลูก ค้า ท่าน นี้ ต้องการ ซื้อ แบงค์ ดร๊าฟ (สกุล บาท บาท เท่า นั้น)
โดยจำนวนเงินอ้างอิงตามอัตราแลกเยงอิงตามอัตราแลกเย
และระบุสั่งจ่ายถึง "Αμερικανική Πρεσβεία Μπανγκόκ"
รบกวนช่วยอำนวยความสะดวกให้ด้วยค่

Οι χρεώσεις και οι συναλλαγματικές ισοτιμίες περιλαμβάνονται σε μεμονωμένες ανακοινώσεις προσέγγισης και δημοσιεύονται στο δικό μας  .

Υπηρεσία παράδοσης: Η Ταϊλάνδη μπορεί να ταχυδρομήσει πίσω διαβατήρια για τους αιτούντες. Εάν χρειάζεστε αυτήν την υπηρεσία, πρέπει να αγοράσετε και να υποβάλετε ένα ξεχωριστό 100 THB Τραπεζική επιταγή. Μην συμπεριλάβετε το κόστος του φακέλου στο συνολικό τραπεζικό σας σχέδιο για τις υπηρεσίες.

Παρακαλώ σημειώστε:

  • Ταμιακές επιταγές, προσωπικές επιταγές, μετρητά, πιστωτικές κάρτες, τραπεζικά τραπεζικά εκκαθαριστικά από οποιαδήποτε τράπεζα εκτός από την Bangkok Bank, την Kasikorn Bank, την SCB ή οποιονδήποτε άλλο τρόπο πληρωμής δεν θα γίνονται δεκτές.
  • Η απαίτηση για τραπεζικό προσχέδιο ισχύει μόνο για Εκδηλώσεις Προξενικής Ενημέρωσης και υπηρεσίες ανανέωσης διαβατηρίων μέσω ταχυδρομείου. Η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Μπανγκόκ και το Προξενείο Τσιάνγκ Μάι θα συνεχίσουν να δέχονται πληρωμές που γίνονται με πιστωτική κάρτα ή μετρητά (THB ή USD) για υπηρεσίες που παρέχονται επί τόπου κατά τις κανονικές εργάσιμες ώρες.

ΠΩΣ ΘΑ ΛΑΒΩ ΤΟ ΝΕΟ ΜΟΥ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ; 

Υπάρχουν δύο τρόποι για να λάβετε το νέο σας διαβατήριο:

1). ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ: Ελάτε στο γραφείο μας στην Μπανγκόκ (ή στείλτε έναν εκπρόσωπο με υπογεγραμμένη επιστολή για να παραλάβει το διαβατήριό σας για λογαριασμό σας) κατά τις ώρες των ραντεβού μας (MF από τις 7:30 έως τις 11:00 π.μ., εκτός από τις αργίες και την τελευταία Τετάρτη κάθε μήνα), αλλά δεν απαιτείται ραντεβού. Παρουσιάστε το παλιό σας διαβατήριο για ακύρωση και παραλάβετε το νέο σας διαβατήριο. Εάν κάνετε αυτήν την επιλογή, πρέπει να υποβάλετε ένα αντίγραφο του τρέχοντος διαβατηρίου σας κατά την υποβολή της αίτησης.

2). ΜΕ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ: Αγοράστε έναν προπληρωμένο φάκελο Thai Post στην εκδήλωση προβολής για 100 THB (ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ). Μην συμπεριλάβετε το κόστος του φακέλου στο συνολικό τραπεζικό σας σχέδιο για τις υπηρεσίες.

Εάν κάνετε αυτήν την επιλογή, το προσωπικό μας θα ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙ το τρέχον διαβατήριό σας στην Μπανγκόκ, θα το ακυρώσει όταν φτάσει το νέο διαβατήριο και θα σας ταχυδρομήσει και τα δύο διαβατήρια ταυτόχρονα μαζί με μια επιστολή για τη μετανάστευση της Ταϊλάνδης για τη μεταφορά της τρέχουσας βίζας σας.

ΚΟΝΤΙΝΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Τράπεζα Μπανγκόκ
Υποκατάστημα North Pattaya
212/1-3 Moo5 Naklua
Μπανγκαλόμ
Τσονμπούρι 20150
038-498-067

Σιάμ Εμπορική Τράπεζα (SCB)
Υποκατάστημα WongAmart
500/1 Moo5
Υποπεριοχή Nong Phrue
Τσονμπούρι 20260
038-413-376
038-413-598 

Τράπεζα Kasikorn
Pattaya – Παράρτημα Naklua
157/140-141 Moo 5
Nong Pru Bang Lamung
Τσονμπούρι 20150
038-420-960

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε υποκατάστημα των τριών τραπεζών που συμμετέχουν. Τα παραπάνω υποκαταστήματα προτείνονται αφού βρίσκονται κοντά στον χώρο.

ΕΙΔΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

ΠΡΟΞΕΝΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ CAN ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΠΡΟΞΕΝΟΥ.

Δεν είμαστε πλέον σε θέση να βοηθήσουμε με ερωτήσεις, αιτήσεις ή/και αξιώσεις Κοινωνικής Ασφάλισης. Από την 1η Οκτωβρίου 2017 όλοι οι δικαιούχοι και οι αιτούντες που ζουν στην Ταϊλάνδη πρέπει να απευθύνουν όλες τις ερωτήσεις σχετικά με την Κοινωνική Ασφάλιση στην Ομοσπονδιακή Μονάδα Παροχών SSA (FBU) στην Πρεσβεία των ΗΠΑ στη Μανίλα, Φιλιππίνες στη διεύθυνση FBU.manila@ssa.gov. Παρακαλώ επισκεφθείτε http://www.ssa.gov για περισσότερες πληροφορίες Κοινωνικής Ασφάλισης.

Για άλλες ημερομηνίες και τοποθεσίες επικοινωνίας, δείτε https://th.usembassy.gov/u-s-citizen-services/consular-outreach/

Για πληροφορίες σχετικά με τις Υπηρεσίες Πολιτών των ΗΠΑ, ανατρέξτε https://th.usembassy.gov/u-s-citizen-services/

Ακολουθήστε μας στο Twitter αναζητώντας το όνομα χρήστη μας @ACSBKK.

Εγγραφείτε
ΠΗΓΉBangkok ACS/Us Embassy
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/