Ποιος είναι ο Γάλλος «πράκτορας της αστυνομίας» που εκβιάζει την προσωπικότητα της Πατάγια, Ντάνι Μακ;

Πατάγια-

Πρόσφατα στις ειδήσεις στην Ταϊλάνδη ήταν η δημοφιλής τηλεοπτική προσωπικότητα του Youtube, του Facebook και της Pattaya, Ντάνι Μακ, ο οποίος εξέφραζε αρνητική γνώμη για μια βόλτα με ταξί στο διαμέρισμα του, στην οποία ένιωθε ότι ήταν υπερφορτωμένος (Και στην οποία το κοινό και η αστυνομία τάχθηκαν με το μέρος του, με αποτέλεσμα χρέωση 1000 μπατ για τον οδηγό ταξί). Ωστόσο, δεν είναι αυτή η ιστορία που καλύπτουμε σήμερα.

Danny Mac, πλήρες όνομα του Daniel Lee Mckee που μιλάει άπταιστα ταϊλανδέζικα και είναι κάτοικος Pattaya για πολλά χρόνια με νόμιμη άδεια εργασίας και έχει πάνω από 80,000 ακόλουθους στο Facebook, ένα πολύ γνωστό κανάλι στο Youtube για τη διδασκαλία αγγλικών σε ταϊλανδέζους και είναι παρουσιαστής στην τηλεόραση της Pattaya εστάλη ένα απειλητικό e-mail από έναν Thierry Peronon, Γάλλο υπήκοο, ο οποίος ισχυρίζεται ότι είναι μέλος του Τμήματος Ειδικών Ερευνών της Ταϊλανδικής Αστυνομίας.

Το e-mail είναι παρακάτω.

Ο αποστολέας, ο οποίος έχει το όνομα του κ. Pernon, ισχυρίζεται ότι είναι φίλος του ταξιτζή, Thong, λέγοντας ότι έχει υποφέρει από το βίντεο. Στη συνέχεια υποστηρίζει ότι ο αποστολέας συνέβαλε στη σύλληψη της Αναστασίας Βασούκεβιτς στην περίφημη υπόθεση της «εκπαιδεύτριας σεξ» στην Πατάγια, λέγοντας ότι αντιμετωπίζει 10 χρόνια φυλάκιση. (Ο κ. Pernon, που απεικονίζεται παραπάνω, όντως εθεάθη στο παρασκήνιο της σύλληψης της κας Vasukevich καθώς και της πρόσφατης επιδρομής στο Tulip Hotel.)

Ο αποστολέας ισχυρίζεται ότι έχει πραγματικό σήμα και συνδέσεις DSI και CSD. Και τα δύο είναι ειδικά ανακριτικά αστυνομικά τμήματα.

Τον Μάρτιο, το Τμήμα Ειδικών Ερευνών που εδρεύει στην Μπανγκόκ είπε ότι ερευνούσαν τον Perenon με τον επικεφαλής του DSI, Korrawat Panprapakorn, λέγοντας ότι ο Γάλλος είχε παραπλανήσει τον εαυτό του και ότι ήταν λάθος όταν απείλησε τον εκδότη του περιοδικού Khaosod English News για ένα άρθρο σχετικά με την υπόθεση Sex Instructors. αναφέρθηκε και στα ΜΜΕ ευρύτερα.

Σύμφωνα με τον αρχηγό, ο Περενόν δεν ήταν ορκωτός αξιωματικός. Ήταν μέλος μιας εθελοντικής ομάδας που στέλνει συμβουλές για τις δραστηριότητες ξένων συμμοριών και δεν ήταν αξιωματικός κάτοχος σημάτων και δεν είχε καμία εξουσία.

Εκείνη την εποχή, η σελίδα του Perenon στο Facebook περιείχε μια φωτογραφία του προφανώς με τη στολή ενός Ταϊλανδού αστυνομικού.

Η σελίδα του στο Facebook δεν έχει πλέον λεπτομέρειες, αν και εξακολουθεί να περιέχει φωτογραφίες των φίλων του – η μεγάλη πλειοψηφία από αυτούς φαίνεται να είναι αστυνομικοί ή γυναίκες.

Ασυνήθιστα για έναν αλλοδαπό δεν υπάρχουν ουσιαστικά μη Ταϊλανδοί στη σελίδα του στο Facebook. Οι προσπάθειες να του στείλετε προσωπικά μηνύματα και να επικοινωνήσετε μαζί του για συνέντευξη τόσο στον λογαριασμό του στο Facebook όσο και στο Gmail απέτυχαν αυτήν τη στιγμή.

Αναφέρεται ότι έζησε στη Μασσαλία και την Πατάγια και λέγεται ότι τώρα εργάζεται για το RTP και το DSI News και ζει στην Πατάγια.

Το email ισχυρίζεται ότι ο κ. McKee παραβιάζει τη νομοθεσία της Ταϊλάνδης και δεν έχει άδεια εργασίας. (Το οποίο όπως αναφέρθηκε παραπάνω δεν είναι αλήθεια και ο κ. Mckee έχει παράσχει το νομικό του καθεστώς και την άδεια εργασίας του για επανεξέταση.) και απαιτεί αποζημίωση 200,000 μπατ.

Στη συνέχεια, έρχεται αυτό που μπορεί να ερμηνευθεί ως περαιτέρω απειλή: «Όταν κάποιος τραβήξει ένα βίντεο με ένα τηλέφωνο, βλέπεις τι του συμβαίνει».

Δίνονται τρεις επιλογές για την πληρωμή των 200,000 με το όνομα "Jirawan Bootjan" με έδρα την Μπανγκόκ να αναφέρεται στα τραπεζικά στοιχεία. Οι αναζητήσεις για τον κ. Bootjan στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν μέχρι στιγμής αποδειχθεί ατελέσφορες.

Ο κ. McKee είπε σε ένα βίντεο ότι ένιωθε άβολα για όλα αυτά και ένιωθε ότι κινδύνευε, γι' αυτό πήγε στην αστυνομία και κατέθεσε υπόθεση για την επιστολή και ζήτησε από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, όπως εμείς, να καλύψουν την κατάσταση.

Την περασμένη εβδομάδα, ο οδηγός ταξί Thongkham Sakaew, 50 ετών, συνελήφθη και εμφανίστηκε στα μέσα ενημέρωσης της Ταϊλάνδης κλαίγοντας λέγοντας ότι ήταν πάντα καλός οδηγός.

Εμφανίστηκε στο βίντεο να καλεί τον επιβάτη του ανήθικο. Λέγεται ότι αρχικά αρνήθηκε να ανάψει το μετρητή και στη συνέχεια δίσταζε να επιστρέψει 75 μπατ με ρέστα μετά το ταξίδι επειδή ήθελε φιλοδώρημα.

Ο YouTuber εξήγησε σε άπταιστα ταϊλανδικά τι είχε συμβεί από την άποψή του.

Το αστυνομικό τμήμα της Πατάγια είπε ότι θα λάβουν σοβαρά υπόψη τους ισχυρισμούς και ο κ. Mckee κάλεσε τον κ. Perenon να μιλήσει προσωπικά μαζί του για την κατάσταση.

Θα παρέχουμε περαιτέρω ενημερώσεις μόλις τις λάβουμε.

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/