Ενημέρωση: Οι υπάλληλοι παίρνουν τώρα και επιβάλλουν πρόστιμο σε μη εγγεγραμμένα Dart Boards

Πατάγια-

Γράψαμε προηγουμένως για αξιωματούχους στην Πατάγια που έπαιρναν σανίδες βελών από τοπικές επιχειρήσεις και δήλωσαν ότι όλες οι επιχειρήσεις χρειάζονταν άδεια, η οποία είναι δωρεάν, για να έχουν βελάκια στην επιχείρησή τους. Εάν δεν λάβουν αυτή την άδεια, η οποία είναι τώρα διαθέσιμη, αντιμετωπίζουν σύλληψη των σανίδων τους και πρόστιμα. Αρχικά, πίστευαν ότι επρόκειτο για επιβολή μόνο στην Πατάγια, αλλά τώρα έχουμε διευκρινίσει ότι είναι σε εθνικό επίπεδο.

 

Η εθνική ένωση βελών της Ταϊλάνδης είπε ότι οι παμπ και τα αθλητικά μπαρ που επιθυμούν να προσφέρουν το άθλημα πρέπει να δηλώσουν τον εξοπλισμό τους για να μην κατασχεθεί από τις τοπικές αρχές.

Η προειδοποίηση ήρθε εν μέσω καταγγελιών από ιδιοκτήτες καταστημάτων στην Πατάγια ότι γίνονται στόχος αξιωματούχων που ζητούν άδειες για βελάκια. Ο πρόεδρος της Ταϊλάνδης Ένωσης Βελών, Βιτσάι Γκοβιντάνι, δήλωσε ότι η καταστολή υποστηρίζεται από έναν νόμο 83 ετών που αναφέρει τα βελάκια, το μπίνγκο και πολλά άλλα αθλήματα ως τζόγο.

«Ήταν πάντα παράνομο», είπε ο Vichai. «Αν παίζεις στο σπίτι, δεν είναι παράνομο. Αλλά αν παίζετε σε έναν εμπορικό χώρο, θεωρείται μέρος της επιχείρησης και μπορεί να σχετίζεται με τον τζόγο. Χρειάζεσαι άδεια για αυτό, όπως σνούκερ και μπιλιάρδο και μπίνγκο».

Διαδικτυακές αναφορές τον περασμένο μήνα έχουν λεπτομερείς αναφορές τοπικών αξιωματούχων που έκαναν επιδρομές σε παμπ που τροφοδοτούσαν αλλοδαπούς στο θέρετρο Πατάγια και ζητούσαν να δουν τις άδειές τους. Οι ιδιοκτήτες που δεν προσκομίζουν σχετική άδεια κατασχέθηκε ο εξοπλισμός τους.

Ο Βιτσάι είπε ότι ο νόμος επιβάλλεται όχι από αστυνομικούς αλλά δημοτικούς αξιωματούχους.

Ερωτηθείς γιατί οι αρχές γίνονται ξαφνικά σκληρές σε ένα πανταχού παρόν και φαινομενικά καλοήθη άθλημα όπως τα βελάκια, ο Vichai είπε ότι είναι μια από αυτές τις καταστολές που έρχονται σε κύκλους.

«Στο παρελθόν υπήρξε μια καταστολή, και μετά εξαφανίστηκε για κάποιο χρονικό διάστημα», είπε σε μια συνέντευξη ο Vichai, ο οποίος παίζει βελάκια για περισσότερα από 30 χρόνια. «Τώρα είναι πίσω. Αλλά είναι καλό. Τουλάχιστον μπορεί να κάνει τους ανθρώπους να ενδιαφέρονται για το άθλημα».

Ο κυβερνήτης του Chonburi Pakarathon Tienchai είπε ότι δεν έχει πληροφορίες για συγκεκριμένες επιδρομές, αλλά υποστήριξε ότι οι αξιωματούχοι υποχρεούνται από το νόμο να καταπολεμήσουν οποιαδήποτε ενέργεια πιθανού τζόγου.

«Αν παίζουν για πλάκα, δεν είναι πρόβλημα. Αλλά αν μπορεί να είναι τζόγος, πρέπει να αναλάβουμε δράση», είπε ο Pakarathon. «Οι αξιωματούχοι πρέπει να δουν αν υπάρχει τυχερός τζόγος».

Ένας νόμος του 1935 απαριθμεί δεκάδες αθλήματα και παιχνίδια ως τυχερά παιχνίδια, συμπεριλαμβανομένων των βελών, του μπίνγκο, του λαχείου, του μπιλιάρδου και του mahjong. Όσοι επιθυμούν να παίξουν ή να διοργανώσουν αγώνες απαιτούν άδεια από το κράτος σύμφωνα με τη νομοθεσία πριν από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Vichai είπε ότι ο σύλλογός του μπορεί να εκδώσει τις απαραίτητες άδειες δωρεάν σε οποιοδήποτε ίδρυμα το ζητήσει στον ιστότοπό του.

 

Εγγραφείτε
ΠΗΓΉKhaoSod Αγγλικά
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/