Πωλητής μάνγκο προκαλεί με σπαθί αξιωματούχο της πόλης, αψηφά τη σύλληψη (Βίντεο)

Ο πωλητής αργότερα παραδίδεται οικειοθελώς στην αστυνομία.

Πατάγια-

 

Ο πωλητής Mango Thanyaban Chomchot, 43, αψήφησε τη σύλληψη την Τρίτη 6, όταν ένας αξιωματούχος της πόλης, ο κ. Kwanchai Klaisombun, 37, ο οποίος είναι δημόσιος επιθεωρητής του Δημαρχείου, τον πλησίασε σύμφωνα με τον νόμο περί δημόσιας καθαριότητας της πόλης και επειδή πούλησε φρούτα στο πίσω μέρος του το φορτηγό του, το οποίο δεν είναι νόμιμο.

Ο κ. Chomchat προχώρησε στο να βγάλει ένα σπαθί σαμουράι μήκους ποδιού και απείλησε τον κ. Klaisombun που αποφάσισε να κάνει πίσω. Ο κ. Chomchat στη συνέχεια προχώρησε να φύγει από τη σκηνή με τη σύζυγό του που επέβαινε στο πίσω μέρος του φορτηγού.

Το περιστατικό καταγράφηκε από περαστικό και το περιστατικό έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθώς αστυνομικοί προσπάθησαν να ταυτοποιήσουν τον κ. Τσόμτσοτ. Ο κ. Klaisombun δήλωσε στον λογαριασμό του στο twitter ότι συγκλονίστηκε από το περιστατικό και το κοινό συχνά δεν καταλάβαινε πόσο επικίνδυνη μπορεί να είναι δυνητικά η δουλειά τους. Δήλωσε επίσης ότι απλώς έκανε τη δουλειά του προσπαθώντας να συλλάβει και να συλλάβει τον πωλητή μάνγκο.

Σήμερα, Πέμπτη 8, ο κ. Chomchat παραδόθηκε οικειοθελώς στο Soi 9 στην αστυνομία της Pattaya, καθώς το περιστατικό έχει συγκεντρώσει δύο εκατομμύρια προβολές στο Twitter και ο αντισυνταγματάρχης της αστυνομίας Somphan Suksamran είχε αναγνωρίσει τον άνδρα και τον είχε τηλεφωνήσει και τον ενθάρρυνε να παραδοθεί οικειοθελώς εναντίον της αστυνομίας που τον συλλαμβάνει.

Ο κ. Τσόμτσατ δήλωσε στην αστυνομία ότι (παρά το βίντεο και τις φωτογραφίες που δείχνουν ξεκάθαρα τιμή και πινακίδα πώλησης στο πίσω μέρος του πικ-απ) ότι δεν είχε σκοπό να πουλήσει τα μάνγκο και απλώς σταμάτησε για να αγοράσει αντικείμενα για τη γυναίκα του σε 7-11 στην επιστροφή του για το σπίτι. Δήλωσε ότι τον πλησίασε ένα άτομο και παρόλο που (τα λόγια του) δεν ήθελε να παραβιάσει το νόμο αποφάσισε να τους πουλήσει ένα μάνγκο. Ο επιθεωρητής το είδε και τον πλησίασε και το περιστατικό κλιμακώθηκε από αυτό το σημείο.

Ο κ. Chomchat δήλωσε ότι θύμωσε καθώς ο σύντροφος του κ. Klaisombun είχε πάρει τη ζυγαριά του, που ισχυρίστηκε ότι ήταν για προσωπική χρήση και όχι για πωλήσεις, χωρίς την άδειά του και το θεώρησε ως κλοπή. Στη συνέχεια παραδέχτηκε ότι ήταν όταν έχασε την ψυχραιμία του και κραδαίνοντας το σπαθί του.

Η αστυνομία άσκησε τρεις κατηγορίες εναντίον του - οπλοφορία σε δημόσιο χώρο, αντίσταση στη σύλληψη και παραβίαση του νόμου περί Δημόσιας Καθαριότητας και Δημόσιας Τάξης σχετικά με τη χρήση φορτηγού ή άλλου οχήματος.
Αυτή τη στιγμή κρατείται χωρίς εγγύηση εν αναμονή της δίκης.

 

Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης του TPN media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον, Αμερική, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Έχει ζήσει στην Πατάγια για περισσότερα από οκτώ χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνία μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/