Η Ταϊλάνδη είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο που πήρε ψάρια από τη Φουκουσίμα μετά την πυρηνική καταστροφή του 2011

Τα ψάρια δηλώνονται ως χωρίς ακτινοβολία και πωλούνται σε εστιατόρια με θαλασσινά στην Μπανγκόκ.

Ταϊλάνδη-

Η Ταϊλάνδη είναι η πρώτη χώρα που έλαβε ένα φορτίο φρέσκων ψαριών από την επαρχία Φουκουσίμα της Ιαπωνίας μετά την πυρηνική καταστροφή του Μαρτίου 2011 μετά το τσουνάμι εκεί που μόλυναν την περιοχή.

Ένα φορτίο 110 κιλών φρέσκιας καλκάνης εξήχθη στην Ταϊλάνδη την Τετάρτη (28 Φεβρουαρίου), ανέφερε ο Jiji Press.

Το ψάρι επρόκειτο να σερβιριστεί σε πιάτα σούσι και σασίμι σε 12 ιαπωνικά εστιατόρια στην Μπανγκόκ την περασμένη Παρασκευή. Περαιτέρω αποστολές αναμένεται να πωληθούν σε σούσι και ιαπωνικά εστιατόρια στην Μπανγκόκ.

«Είμαστε χαρούμενοι που μπορούμε να πουλάμε ψάρια σε όλο τον κόσμο από τον νομό μας», φέρεται να είπε ο Kanji Tachiya, επικεφαλής ενός αλιευτικού συνεταιρισμού στην πόλη Soma. «Θα στείλουμε ασφαλή ψάρια», πρόσθεσε.

Το φλάντερ ήταν βασικό ψάρι στη Φουκουσίμα και είχε υψηλές τιμές πριν από την πυρηνική καταστροφή, ανέφερε ο Asahi Shimbun.

Το 2011, τρεις αντιδραστήρες στο εργοστάσιο της Tokyo Electric Power στη Φουκουσίμα έλιωσαν μετά από σεισμό 9 Ρίχτερ που έπληξε την Ιαπωνία, προκαλώντας τσουνάμι που κατέστρεψε μια περιοχή της βορειοανατολικής ακτής της Ιαπωνίας. Πάνω από 15,000 άνθρωποι σκοτώθηκαν.

 Περίπου 160,000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους μετά την κατάρρευση που προκάλεσε εκρήξεις που έριξαν ραδιενεργά υλικά.

Η Ιαπωνία αναγκάστηκε να αναστείλει ορισμένες εξαγωγές γεωργικών και αλιευτικών προϊόντων μετά την καταστροφή.

Οι ψαράδες στη Φουκουσίμα επέστρεψαν στη δουλειά τους σε δοκιμαστική βάση τον Ιούνιο του 2012. Σύμφωνα με Ιάπωνες αξιωματούχους, δεν είχαν βρεθεί θαλασσινά με επίπεδα ραδιενέργειας να υπερβαίνουν τα ιαπωνικά πρότυπα ασφαλείας από τον Απρίλιο του 2015.

Τον Μάρτιο του περασμένου έτους (2017), η αλιευτική ένωση της νομαρχίας μείωσε στο μισό την περιοχή που καλύπτεται από την εθελοντική απαγόρευση αλιείας σε ακτίνα 10 χιλιομέτρων από τον πυρηνικό σταθμό αντί 20 χιλιομέτρων, ανέφερε ο Τζίτζι.

Εμείς εδώ στις ειδήσεις της Pattaya μπορεί ακόμα να μεταδίδουμε τα ψάρια, προς το παρόν.

Εγγραφείτε
ΠΗΓΉΣτενό Times
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/