Maya Bay, τοποθεσία της ταινίας Beach, κοντά στους τουρίστες τον Ιούνιο

Η παραλία Μάγια, που έγινε διάσημη από την ταινία "The Beach" με τον Λεονάρντο Ντικάπριο και έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στην Ταϊλάνδη, θα κλείσει αυτόν τον Ιούνιο για να βοηθήσει στην προστασία των κοραλλιογενών υφάλων εκεί.

Παραλία Maya Bay

Είναι μια από τις πιο διάσημες παραλίες του κόσμου, χάρη στον πρωταγωνιστικό της ρόλο στην ταινία του Ντάνι Μπόιλ για το μπεστ σέλερ μυθιστόρημα του Άλεξ Γκάρλαντ, και συχνά αναφέρεται απλώς ως «η παραλία». Ωστόσο, αυτό το καλοκαίρι ο κόλπος Maya, στο νησί Koh Phi Phi Leh της Ταϊλάνδης, θα είναι κλειστός για τους τουρίστες καθώς οι αρχές προσπαθούν να αντιστρέψουν τις ζημιές δεκαετιών που έχουν προκληθεί στο θαλάσσιο περιβάλλον της περιοχής.

Το κλείσιμο θα πραγματοποιηθεί από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο, κατά τη χαμηλή περίοδο του νησιού, προκειμένου να δοθεί χρόνος στον κοραλλιογενή ύφαλο του να ανακάμψει.

Ο κόλπος Maya δέχεται έως και 5,000 επισκέπτες την ημέρα, με τους περισσότερους τουρίστες να ταξιδεύουν με βάρκα από το Πουκέτ ή το Koh Phi Phi. Μεγάλο μέρος αυτού του τουρισμού έχει υποκινηθεί από την ταινία The Beach, που κυκλοφόρησε το 2000 και με πρωταγωνιστή τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο. Είναι μια ταινία που, κατά ειρωνικό τρόπο, αφηγείται την ιστορία ενός ταξιδιώτη σε μια προσπάθεια να βρει την τέλεια, ανέγγιχτη παραλία.

Σχεδόν το 80% των κοραλλιογενών υφάλων της Ταϊλάνδης έχουν καταστραφεί, σύμφωνα με τον Thon Thamrongnawasawat, αναπληρωτή κοσμήτορα της σχολής αλιείας στο Πανεπιστήμιο Kasetsart στη Μπανγκόκ, με τις κύριες αιτίες να είναι παραθαλάσσια ξενοδοχεία, άγκυρες σκαφών και πλαστικά απόβλητα που πετάγονται στη θάλασσα.

Μιλώντας στην εφημερίδα Deutsche Welle, ο Thamrongnawasawat είπε ότι ενώ το προσωρινό κλείσιμο μπορεί να βοηθήσει σε κάποιο βαθμό, η «ιδανική λύση» θα ήταν να κλείσει οριστικά ο κόλπος. Ο Thon έχει από καιρό εκφράσει ανοιχτά την ανάγκη προστασίας των θαλάσσιων πάρκων της Ταϊλάνδης και έχει προειδοποιήσει για τον κίνδυνο από τον τουρισμό. Κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψής του στον κόλπο το 2016, περιέγραψε την παραλία ως τόσο πυκνή που έμεινε άφωνη.

Ευτυχώς, το κλείσιμο αυτή τη στιγμή θα είναι απλώς προσωρινό παρά τις ειλικρινείς προσπάθειες του Thon να το κλείσει στους τουρίστες.

ΠΗΓΉThe Guardian
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης του TPN media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον, Αμερική, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Έχει ζήσει στην Πατάγια για περισσότερα από οκτώ χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνία μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/