Η πόλη Pattaya απομακρύνει 100 τόνους ιατρικών απορριμμάτων από το Khao Maikaew

Εικόνα ενός γκαράζ ιατρικών απορριμμάτων.

Οι αξιωματούχοι της πόλης της Πατάγια άρχισαν να απομακρύνουν περισσότερους από 100 τόνους επικίνδυνων ιατρικών απορριμμάτων που προκάλεσαν διαμαρτυρίες από τους κατοίκους του Khao Maikaew, αφού δήλωσαν ότι είχαν πεταχτεί εκεί εν αγνοία τους.

Ο εργολάβος της πόλης Nightingale Health Care Ltd. στις 26 Ιανουαρίου ψέκασε απολυμαντικό και αποσμητικό στα ιατρικά απόβλητα –τα οποία περιελάμβαναν χρησιμοποιημένες σύριγγες, λερωμένους ιστούς και αιματηρούς επιδέσμους– και άρχισε να τα φορτώνει σε ειδικό φορτηγό ελεγχόμενης θερμοκρασίας για αποτέφρωση στην επαρχία Nakhon Sawan.

Το φορτηγό μπορεί να μεταφέρει επτά τόνους απορριμμάτων σε κάθε ταξίδι και η όλη λειτουργία εκτιμάται ότι θα διαρκέσει 20 ημέρες σύμφωνα με τους αξιωματούχους της πόλης Pattaya.

Η επιχείρηση ξεκίνησε δύο ημέρες αφότου οι γείτονες της χωματερής του χωριού Moo 4 ξεσηκώθηκαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας, ισχυριζόμενοι ότι δεν επιτρέπεται η απόρριψη μολυσματικών αποβλήτων εκεί και ότι συσσωρεύονται αντί να αποσύρονται.

Ο δήμαρχος Jamnien Kitipakul και ο αρχηγός άμυνας της Banglamung Prapan Pratumchompu συνόδευσαν μια ομάδα στρατιωτών για να ελέγξουν την τοποθεσία στις 24 Ιανουαρίου.

Κάτοικοι του Moo 4 είπαν ότι ένας ιδιώτης εργολάβος μετέφερε προηγουμένως τα απόβλητα για να τα κάψει αλλού, αλλά η σύμβαση προφανώς είχε λήξει, με αποτέλεσμα να συσσωρευτεί. Οι κάτοικοι της περιοχής υπέβαλαν επιστολή ζητώντας να μάθουν ποιος επέτρεψε την απόρριψη ιατρικών απορριμμάτων στις αυλές τους.

Ο Jamnien είπε ότι οι άνθρωποι φοβούνται ότι θα μπορούσαν να προσβληθούν από ασθένειες από τα μολυσματικά απόβλητα.

Απαντώντας στην εξέγερση, οι αξιωματούχοι της Πατάγια έστειλαν μια ιατρική ομάδα για να προσφέρει δωρεάν υγειονομικούς ελέγχους στους γείτονες. Η ομάδα ανέφερε ότι η υγεία κανενός δεν είχε επηρεαστεί αρνητικά από τα γεμάτα μικρόβια σκουπίδια.

Αυτό αποδείχτηκε λίγη παρηγοριά στο μέλος του υποπεριφερειακού συμβουλίου Khao Maikaew, Banchar U-Dong, ο οποίος παρέμεινε εξοργισμένος όχι μόνο για το μη εγκεκριμένο ντάμπινγκ, αλλά και για το χρόνο που χρειαζόταν η Pattaya για να το εκκαθαρίσει. Είπε ότι η πόλη είχε αρκετά χρήματα για να χρησιμοποιήσει περισσότερα από ένα φορτηγά την ημέρα και ότι η μεταφορά του στο Nakhon Sawan ήταν χάσιμο χρόνου, καθώς υπήρχαν πιο κοντά αποτεφρωτήρια.

Είπε ότι το συμβούλιο θα ψηφίσει ένα μέτρο που θα απαγορεύσει τη διάθεση ιατρικών αποβλήτων στην υποπεριφέρεια.

Εμείς εδώ στο The Pattaya News δηλώνουμε επίσης ότι τα συνηθισμένα σκουπίδια μαζεύονται εδώ και μέρες την προηγούμενη εβδομάδα και έχουμε κάνει προηγούμενα άρθρα σχετικά με αυτό. Ελπίζουμε να διευθετηθούν έγκαιρα οι συμβάσεις για τα σκουπίδια.

Εγγραφείτε
ΠΗΓΉPattaya Daily Mail
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/