Ηρωική 82χρονη στο Sattahip δίνει καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση σε ηλεκτρολόγο για να τον σώσει από ηλεκτροπληξία

Sattahip -

Μια 82χρονη Ταϊλανδή στο Sattahip έγινε ήρωας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αφού χρησιμοποίησε ένα σχοινί για να τραβήξει έναν ηλεκτρολόγο σε ασφάλεια από πιθανή ηλεκτροπληξία και έδωσε στον άνδρα ΚΑΡΠΑ για να του σώσει τη ζωή.

Το ιογενές περιστατικό συνέβη στις 8 Ιουλίου 2024, σε ένα σπίτι στην υποπεριφέρεια Plu Ta Luang, στην περιοχή Sattahip, στην επαρχία Chonburi. Οι υπάλληλοι έκτακτης ανάγκης έλαβαν αναφορά ηλεκτρολόγου που υπέστη ηλεκτροπληξία και έσπευσαν στο σημείο.

Κατά την άφιξή τους, οι ανταποκριτές βρήκαν τον 61χρονο ηλεκτρολόγο κ. Somsak ξαπλωμένο σε ένα ξύλινο τραπέζι μπροστά από το σπίτι. Αν και ο άνδρας είχε ακόμα τις αισθήσεις του και ήταν σε θέση να επικοινωνήσει, εμφανίστηκε αδύναμος αφού έπαθε σοκ.

Ο κ. Somsak εξήγησε ότι χρησιμοποιούσε μια σκάλα για να ανέβει στην ταράτσα για να επισκευάσει μια ελαττωματική ηλεκτρική γραμμή. Ωστόσο, κατά λάθος άγγιξε μια μεταλλική υδρορροή που είχε διαρροή ρεύματος, με αποτέλεσμα να πάθει σοκ και να ακινητοποιηθεί.

Ευτυχώς, η ιδιοκτήτρια του σπιτιού, η κυρία Sa-ngiem Keuk-kong, 82 ετών, είδε το περιστατικό και έσπευσε να βοηθήσει. Άρπαξε ένα σχοινί, το έβαλε γύρω από τον δεξιό αστράγαλο του κυρίου Σόμσακ και τον κατέβασε από τη σκάλα, απαλλάσσοντάς τον από την ηλεκτροπληξία. Ο κ. Somsak έπεσε στο έδαφος και έχασε εντελώς τις αισθήσεις του. Χωρίς δισταγμό, η κυρία Sa-ngiem έκανε καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση στον κ. Somsak και τον επανέφερε με επιτυχία στη ζωή.

Ολόκληρο το περιστατικό καταγράφηκε στην κάμερα ασφαλείας του σπιτιού, δείχνοντας την κυρία Sa-ngiem να δίνει επιδέξια στον κ. Somsak CPR. Ο 82χρονος ήρωας επίσης δεν άγγιξε απευθείας τον κ. Somsak και αντ' αυτού χρησιμοποίησε μια ρόμπα, γνωρίζοντας ότι μπορεί επίσης να σοκαριστεί.

Η κυρία Sa-ngiem είπε αργότερα σε τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι προσέλαβε τον κ. Somsak για να φτιάξει μια ελαττωματική ηλεκτρική γραμμή στο σπίτι της. Είπε ότι έμαθε την ΚΑΡΠΑ από ένα βίντεο στο YouTube στο τηλέφωνό της.

Η ιστορία της κυρίας Sa-ngiem έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Ταϊλάνδης, με πολλούς ανθρώπους να επαινούν τη γενναιότητα και τη γρήγορη σκέψη της παρά την ηλικία της.


-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Εγγραφή
Στόχος Tanakorn
Ο μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιτετράχρονος που σήμερα ζει στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.