Ταϊλανδικό δίκτυο κάνναβης προτείνει έρευνα τεσσάρων σημείων για τη νομοθεσία για την κάνναβη εν μέσω κυβερνητικής αντιπολίτευσης

Εθνική -

Στις 8 Ιουλίου 2024, ο κ. Prasitchai Nunual, Γενικός Γραμματέας Διαμόρφωσης του Μέλλοντος της Ταϊλανδέζικης Κάνναβης, οδήγησε πάνω από 300 υποστηρικτές της κάνναβης σε μια πορεία προς το Κυβερνητικό Μέγαρο.

Υπέβαλαν μια αναφορά καλώντας την κυβέρνηση της Ταϊλάνδης να δημιουργήσει μια κοινή επιτροπή για να μελετήσει επιστημονικά τη χρήση κάνναβης. Ο αναπληρωτής μόνιμος γραμματέας του Γραφείου του Πρωθυπουργού της Ταϊλάνδης Mongkolchai Somudorn, έλαβε την αναφορά, καλώντας τους διαδηλωτές να παραμείνουν ειρηνικοί. Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Σρέθα Ταβισίν αναμένεται να απαντήσει στην αναφορά σήμερα (9 Ιουλίου).

Ο Πρασιτσάι υποστήριξε ότι η κυβέρνηση θέλει να ρυθμίσει την κάνναβη σύμφωνα με τους νόμους περί ναρκωτικών, στους οποίους το δίκτυο αντιτίθεται. Υπερασπίζονται νόμους που αφορούν ειδικά την κάνναβη που θα καλύπτουν τα πάντα, από σπόρους έως εξαγωγές, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας των καταναλωτών.

Το δίκτυο πρότεινε τέσσερα βασικά σημεία για επιστημονική διερεύνηση: τη σωματική επίδραση της κάνναβης σε σύγκριση με τον καπνό και το αλκοόλ, την κοινωνική της επίδραση τα τελευταία δύο χρόνια από την πρώτη της νομιμοποίηση, τη φαρμακευτική της αποτελεσματικότητα και εάν προκαλεί ψυχιατρικά προβλήματα ή βλάπτει τον εγκέφαλο των παιδιών.

Εάν αποδειχθεί επιβλαβής, συμφωνούν με τη ρύθμιση των ναρκωτικών, αλλά αν όχι, επιμένουν σε ειδικούς νόμους για την κάνναβη.

Ο Πρασιτσάι κατηγόρησε τον υπουργό Δημόσιας Υγείας Somsak Thepsuthin ότι διέδωσε ψευδείς πληροφορίες σχετικά με ψυχιατρικό κόστος 17 δισεκατομμυρίων μπατ που σχετίζεται με την κάνναβη τα τελευταία δύο χρόνια και τόνισε τις διαφορές στα νοσοκομειακά δεδομένα για να υποστηρίξει τον ισχυρισμό του. Τόνισε επίσης τις προηγούμενες προσπάθειες για την αφαίρεση της κάνναβης από την ταξινόμηση των ναρκωτικών, που ματαιώθηκαν από αντικρουόμενα κυβερνητικά συμφέροντα.

Ο Πρασιτσάι επέκρινε τη συμμετοχή σχεδόν 100 επιχειρηματιών σε συναντήσεις με σκοπό την επίλυση συγκρούσεων δημόσιας κυβέρνησης, προτείνοντας υποτιθέμενα επιχειρηματικά κίνητρα πίσω από την πίεση για αυστηρότερη ρύθμιση της κάνναβης για συγκεκριμένα άτομα.

«Αν η κυβέρνηση δεν αποδεχτεί αυτές τις διεθνείς αρχές, δείχνει τις μονοπωλιακές της προθέσεις. Εάν ο Srettha παραμείνει πεισματάρης, θα συνεχίσουμε την καθιστική στάση μας έως ότου η κυβέρνηση αποδεχτεί τις προτάσεις μας», κατέληξε ο Prasitchai.

Διαβάστε το τελευταίο μας άρθρο σχετικά με την Ταϊλάνδη που προωθεί τον επαναχαρακτηρισμό της κάνναβης ως παράνομου ναρκωτικού μετά από συνεδρίαση του Υπουργείου.

Διαβάστε το τελευταίο μας άρθρο σχετικά με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Ταϊλάνδης Anutin Charnvirakul που αμφισβητεί τις νομικές επιπτώσεις της επαναταξινόμησης της κάνναβης και ζητά διευκρίνιση.

Εγγραφή
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.