Ο διοικητής της ναυτικής αστυνομίας της Ταϊλάνδης μετατέθηκε εν μέσω σκανδάλου λαθρεμπορίου καυσίμων με 330,000 λίτρα

Εθνική -

Στις 8 Ιουλίου 2024, η Πολ. Ο στρατηγός Kraiboon Suadsong, ο Γενικός Επιθεωρητής της Αστυνομίας και Διευθυντής Καταστολής Εγκλημάτων Καυσίμων, ανακοίνωσε τη μεταφορά του Πολ. Υποστράτηγος Prutthiphong Nuchanart, Διοικητής της Πεζοναυτικής Αστυνομίας, για να βοηθήσει στο Κεντρικό Γραφείο Ερευνών (CIB), αφαιρώντας τον από την προηγούμενη θέση του.

Πολ. Ο στρατηγός Kraiboon εξήγησε ότι η μεταφορά διατάχθηκε από τον Επίτροπο της CIB. Τόνισε ότι ως Διοικητής Πεζοναυτικής Αστυνομίας, Πολ. Ο Ταγματάρχης Prutthiphong πρέπει να αναλάβει την ευθύνη για τυχόν περιστατικά που συμβαίνουν υπό τις διαταγές του. Δήλωσε ότι αυτή η ενέργεια ήταν αναγκαία και ενδεδειγμένη.

Διαβάστε για το μεγάλο περιστατικό με βυτιοφόρα 330,000 λίτρων λαθραίων καυσίμων, τα οποία είχαν εξαφανιστεί από την προβλήτα της ναυτικής αστυνομίας στο Sattahip, ρυμουλκήθηκαν πίσω στην Ταϊλάνδη.

Σχετικά με την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη, ο Πολ. Ο στρατηγός Kraiboon διαβεβαίωσε ότι ολόκληρο το εμπλεκόμενο δίκτυο θα αποκαλυφθεί και ότι θα συλλάβει όλους τους εμπλεκόμενους. Δεσμεύτηκε να ολοκληρώσει την υπόθεση εντός του τρέχοντος έτους.

Όταν ρωτήθηκε για το ένταλμα σύλληψης της «Sia Joe», η οποία έχει καταφύγει σε μια γειτονική χώρα, την Pol. Ο στρατηγός Kraiboon διευκρίνισε ότι το ένταλμα καλύπτει όλη την υπόθεση. «Οποιοσδήποτε εμπλέκεται στα εγκλήματα θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης. Το αν η Sia Joe έχει διπλή υπηκοότητα δεν έχει σημασία. θα αντιμετωπίσει δίωξη. Το αν μπορούμε να τον εκδώσουμε είναι άλλο θέμα, αλλά σίγουρα θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης».

Απαντώντας στο εάν ένας εν ενεργεία Διοικητής της Πεζοναυτικής Αστυνομίας θα ενημερωθεί για τις νέες πολιτικές, ο Πολ. Ο στρατηγός Kraiboon επιβεβαίωσε ότι η ενημέρωση είχε ήδη γίνει το πρωί (8 Ιουλίου). Τόνισε τη σημασία του να δοθεί χρόνος στον νέο διοικητή να προγραμματίσει και ανέφερε ότι η μη εκτέλεση θα οδηγήσει σε περαιτέρω αντικαταστάσεις, καθώς η αστυνομική δύναμη διαθέτει μεγάλη ομάδα αξιωματικών.

Σχετικά με την εμπλοκή κρατικών στελεχών στην υπόθεση, ο Πολ. Ο στρατηγός Kraiboon ζήτησε υπομονή, διαβεβαιώνοντας ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι θα αντιμετωπιστούν. Αναγνώρισε τον αργό ρυθμό δράσης εναντίον αυτών των αξιωματούχων, αλλά σημείωσε ότι ο Διοικητής της Πεζοναυτικής Αστυνομίας είχε ήδη αντικατασταθεί.

Πολ. Ο στρατηγός Kraiboon τόνισε την ανάγκη για δικαιοσύνη, πληρότητα και σαφήνεια κατά την επανεξέταση των λεπτομερειών για να διαπιστωθεί εάν υπήρξε κάποια αμέλεια.

Εγγραφή
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.