Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Srettha Thavisin δεσμεύεται να αναβαθμίσει τα αεροδρόμια της Ταϊλάνδης σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα

Εθνική -

Στις 7 Ιουλίου 2024, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης Chai Watcharong ανακοίνωσε ότι ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Srettha Thavisin έχει δεσμευτεί να βελτιώσει τα αεροδρόμια της Ταϊλάνδης σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα.

Στόχος είναι να ανυψωθούν τα πρότυπα υπηρεσιών και η αεροπορική ασφάλεια σε διεθνές επίπεδο, ωθώντας την αεροπορική βιομηχανία της Ταϊλάνδης να γίνει ο περιφερειακός κόμβος αερομεταφορών.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Μεταφορών Suriya Juangroongruangkit πρωτοστατεί στις προσπάθειες για την εκπλήρωση των προτύπων της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αεροπορίας (FAA) των Ηνωμένων Πολιτειών, ενισχύοντας την αεροπορική ασφάλεια και επεκτείνοντας τα δρομολόγια πτήσεων προς τις ΗΠΑ και άλλες χώρες.

Η Suriya στοχεύει να τοποθετήσει την Ταϊλάνδη ως περιφερειακό αεροπορικό κόμβο. Το αεροδρόμιο Suvarnabhumi έχει καταταχθεί μεταξύ των κορυφαίων 58 αεροδρομίων παγκοσμίως για το 2024, ανεβαίνοντας από την 68η θέση το 2023. Εν τω μεταξύ, το αεροδρόμιο Don Mueang συγκαταλέγεται στα 10 καλύτερα τερματικά αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους παγκοσμίως.

Επιπλέον, το αεροδρόμιο Suvarnabhumi επεκτείνεται για να προσθέσει 81,000 τετραγωνικά μέτρα για διαμονή επιβατών, με έναν τρίτο διάδρομο προσγείωσης που θα ανοίξει τον Σεπτέμβριο του 2024, αυξάνοντας την ικανότητα πτήσεων σε 94 πτήσεις την ώρα από 68.

Μέχρι το 2029, τα αεροδρόμια της Ταϊλάνδης στοχεύουν να είναι στα 20 κορυφαία παγκοσμίως, εξυπηρετώντας 170 εκατομμύρια επιβάτες και 1 εκατομμύριο πτήσεις ετησίως. Μέχρι το 2034, ο στόχος είναι 210 εκατομμύρια επιβάτες και 1.2 εκατομμύρια πτήσεις ετησίως.

Από τον Οκτώβριο του 2023 έως τον Μάιο του 2024, τα αεροδρόμια της Ταϊλάνδης εξυπηρέτησαν 81.05 εκατομμύρια επιβάτες, ανακτώντας το 83.4% της κίνησης σε σύγκριση με το 2019, πριν από την πανδημία COVID-19.

Αυτό περιλαμβάνει 48.95 εκατομμύρια διεθνείς και 32.09 εκατομμύρια επιβάτες εσωτερικού, με συνολικά 490,970 πτήσεις, με ανάκαμψη 80.9% σε σύγκριση με το 2019, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφή
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.