Κορυφαίες ιστορίες Εθνικής Ταϊλάνδης από την περασμένη εβδομάδα: Yaowarat Fire και άλλα

Ακολουθεί μια ματιά στις κορυφαίες ιστορίες ΕΘΝΙΚΗΣ Ταϊλάνδης, που επιλέχθηκαν από την Εθνική μας ομάδα Pattaya News/TPN, από την περασμένη εβδομάδα, Δευτέρα 1 Ιουλίου έως Κυριακή 7 Ιουλίου 2024.

Δεν έχουν κάποιο ιδιαίτερο επίπεδο σημασίας, αλλά παρατίθενται με τη σειρά ημερομηνίας δημοσίευσης.

  1. Πολ. Ο στρατηγός Surachate "Big Joke" Hakparn υπέβαλε τεκμηρίωση στην Εθνική Επιτροπή Καταπολέμησης της Διαφθοράς (NACC) για να διευκρινίσει τις κατηγορίες περί ξεπλύματος χρήματος που σχετίζονται με το αστυνομικό τμήμα Tao Poon και υπέβαλε καταγγελία κατά του πρωθυπουργού Srettha Thavisin σχετικά με τον φερόμενο παράνομο διορισμό του Pol. Ο Στρατηγός Torsak Sukvimol ως Αρχηγός της Εθνικής Αστυνομίας, επικαλούμενος παραβιάσεις σύμφωνα με το Άρθρο 157.

Πολ. Ο στρατηγός Surachate Hakparn υποβάλλει έγγραφα στο NACC, υποβάλλει καταγγελία κατά του πρωθυπουργού της Ταϊλάνδης για το διορισμό αρχηγού της αστυνομίας

2. Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης Chai Watcharong ανακοίνωσε την επιτυχή έκβαση των προσπαθειών της κυβέρνησης να τονώσει τον τουρισμό το πρώτο εξάμηνο του 2024, με πάνω από 17.5 εκατομμύρια διεθνείς τουρίστες να επισκέπτονται την Ταϊλάνδη και να αποφέρουν περισσότερα από 825 δισεκατομμύρια μπατ σε έσοδα από τον τουρισμό.

Έξι μήνες απομένουν περίπου το 2024.

Η Ταϊλάνδη υποδέχεται πάνω από 17.5 εκατομμύρια διεθνείς τουρίστες το πρώτο εξάμηνο του 2024

Οι πέντε κορυφαίοι διεθνείς τουρίστες προέρχονταν από την Κίνα, τη Μαλαισία, την Ινδία, τη Νότια Κορέα και τη Ρωσία.

3. Ο κ. Teera Watcharapranee, διευθυντής του Stop-Drink Network Thailand, εξέφρασε έντονες ανησυχίες σχετικά με την πρόσφατη έγκριση της πώλησης αλκοολούχων ποτών στις θρησκευτικές γιορτές της Ταϊλάνδης σε μεγάλα διεθνή αεροδρόμια.

Το δίκτυο Stop-Drink επικρίνει την έγκριση πωλήσεων αλκοόλ σε μεγάλες θρησκευτικές διακοπές στα αεροδρόμια

Τόνισε ότι τέτοια μέτρα αυξάνουν τον κίνδυνο ατυχημάτων και θανάτων, μια ανησυχία που υποστηρίζεται από μελέτες από τον Δρ. Kamnuan Ungchusak, τον Πρόεδρο της Ομάδας Εργασίας της Επιτροπής Ελέγχου Αλκοολούχων Ποτών, που δείχνουν συσχέτιση μεταξύ των παρατεταμένων ωρών μπαρ και των υψηλότερων ποσοστών ατυχημάτων.

Ωστόσο, το Tpn Media σημειώνει ότι οι άνθρωποι που πίνουν στα αεροδρόμια είναι συνήθως σε μετεπιβίβαση και δεν χειρίζονται μηχανοκίνητα οχήματα.

4. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης Anutin Charnvirakul απάντησε στην πρόταση του Συμβουλίου Ελέγχου Ναρκωτικών για επαναταξινόμηση της κάνναβης και της κάνναβης ως ναρκωτικών.

Ο αντιπρόεδρος της Ταϊλάνδης Anutin Charnvirakul θέτει ερωτήματα σχετικά με τις νομικές συνέπειες της επαναταξινόμησης της κάνναβης, ζητά διευκρίνιση

Ο Anutin εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με τις νομικές επιπτώσεις για τους καλλιεργητές κάνναβης σε επίπεδο κοινότητας και διερωτήθηκε πώς η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης θα αντιμετωπίσει τους χιλιάδες που απελευθερώθηκαν για αδικήματα που σχετίζονται με την κάνναβη το 2022.

5. Η αστυνομία Phlapphla Chai 2 έλαβε αναφορά για πυρκαγιά στο Soi Yaowarat, Samphanthawong, Bangkok.

Η αστυνομία διερευνά την αιτία της μεγάλης πυρκαγιάς Yaowarat, χωρίς τραυματισμούς

Ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Σας ευχαριστώ και τα λέμε την επόμενη εβδομάδα!

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The TPN National News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για πέντε χρόνια. Ειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση μεταξύ ταϊλανδέζικου στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ δημοσιογράφων και αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.