Ο αντιπρόεδρος της Ταϊλάνδης Anutin Charnvirakul θέτει ερωτήματα σχετικά με τις νομικές συνέπειες της επαναταξινόμησης της κάνναβης, ζητά διευκρίνιση

Εθνική -

Στις 6 Ιουλίου 2024, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Anutin Charnvirakul απάντησε στην πρόταση του Συμβουλίου Ελέγχου Ναρκωτικών να επαναταξινομήσει την κάνναβη και την κάνναβη ως ναρκωτικά.

Ο Anutin επιβεβαίωσε τη θέση του Bhumjaithai Party ότι η κάνναβη πρέπει να χρησιμοποιείται για ιατρικούς και οικονομικούς σκοπούς και όχι για αναψυχή. Ο Anutin αμφισβήτησε το σκεπτικό πίσω από αυτήν την ανακατάταξη, καθώς επανέρχεται σε ένα προηγούμενο καθεστώς που είχε οριστεί από το ίδιο συμβούλιο κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Υπουργού Δημόσιας Υγείας.

Διαβάστε το τελευταίο μας άρθρο σχετικά με τον σύμβουλο του Κόμματος Bhumjaithai που επιβεβαιώνει τη δέσμευσή του για τα οφέλη της κάνναβης και προειδοποιεί κατά της βιαστικής ανακατάταξης.

Ο Anutin εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με τις νομικές επιπτώσεις για τους καλλιεργητές κάνναβης σε επίπεδο κοινότητας και διερωτήθηκε πώς η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης θα αντιμετωπίσει τους χιλιάδες που απελευθερώθηκαν για αδικήματα που σχετίζονται με την κάνναβη το 2022.

Τόνισε ότι το σημερινό Υπουργείο Δημόσιας Υγείας Somsak Thepsuthin πρέπει να βρει λύσεις για όσους επηρεάζονται από αυτή την απόφαση και προέτρεψε το Συμβούλιο Ελέγχου Ναρκωτικών να διευκρινίσει τους λόγους για τον επαναχαρακτηρισμό των ανθέων και των μπουμπουκιών κάνναβης ως ναρκωτικών.

Επιπλέον, επέκρινε την έλλειψη συνολικής νομοθεσίας για την κάνναβη, προειδοποιώντας ότι οι μελλοντικοί υπουργοί υγείας θα μπορούσαν εύκολα να αντιστρέψουν τις πολιτικές για την κάνναβη, οδηγώντας σε συνεχή σύγχυση. Παρά το σεβασμό της προσέγγισης του νέου υπουργού, ο Anutin υποστήριξε ότι το Κόμμα Bhumjaithai παραμένει σταθερό στην αποφυγή της δημόσιας δυσφορίας και είναι πρόθυμο να συνεργαστεί εάν υπάρχουν βάσιμοι λόγοι.

Προηγουμένως, το δίκτυο «Shaping the Future of Thai Cannabis», με επικεφαλής τον κ. Prasitchai Nunual και τον ML Rungkun Kitiyakorn, κάλεσε σε πανεθνικές διαμαρτυρίες κατά της ανακατάταξης.

Σχεδιάζουν να καταλάβουν τη λεωφόρο Ratchadamnoen το βράδυ της 7ης Ιουλίου και να κάνουν πορεία προς το Κυβερνητικό Μέγαρο στις 8 Ιουλίου, προτρέποντας το κοινό να συμμετάσχει σε μεγάλους αριθμούς για να αγωνιστεί για την επιστροφή της κάνναβης στον λαό.

Εγγραφή
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.