Η αστυνομία της Πατάγια συλλαμβάνει Ρώσο υπήκοο που παραμένει για χρήση πλαστών ευρώ

Πατάγια -

Στις 8 Ιουλίου 2024, η αστυνομία της Πατάγια συνέλαβε έναν Ρώσο υπήκοο επειδή χρησιμοποίησε ένα πλαστό χαρτονόμισμα των 500 ευρώ για να ανταλλάξει με ταϊλανδέζικο μπατ σε ένα θάλαμο ανταλλαγής χρημάτων στην Πατάγια.

Το περιστατικό αποκαλύφθηκε όταν ένας υπάλληλος του θαλάμου ανταλλαγής χρημάτων ειδοποίησε την αστυνομία της Πατάγια για έναν Ταϊλανδό που προσπαθούσε να ανταλλάξει ένα πλαστό χαρτονόμισμα των 500 ευρώ στο περίπτερο στην οδό Soi Pratumnak 5 στις 8 Ιουλίου. Ο υπάλληλος του θαλάμου κατάλαβε ότι το σημείωμα ήταν πλαστό και ειδοποίησε αμέσως τις αρχές στο αστυνομικό τμήμα του Ντονγκτάν.

Η αστυνομία πήγε στο περίπτερο και ξεκίνησε έρευνα για να βρει τον Ταϊλανδό. Κατάφεραν γρήγορα να τον εντοπίσουν σε ένα ξενοδοχείο στο Soi Pratumnak 5. Ο Ταϊλανδός αναγνωρίστηκε από την αστυνομία μόνο ως ο 41χρονος κ. Hassphon, και παραδόξως διαπιστώθηκε ότι ο άνδρας εργάζεται ως ρεσεψιονίστ στο ξενοδοχείο. Ο κ. Hassphon ομολόγησε ότι έλαβε το πλαστό χαρτονόμισμα από έναν Ρώσο επισκέπτη που διέμενε στο ξενοδοχείο, αλλά ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε ότι τα χρήματα ήταν πλαστά και αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι ήταν συνεργός του επισκέπτη.

Ο κ. Hassphon ισχυρίστηκε ότι ο Ρώσος επισκέπτης που διέμενε στο ξενοδοχείο σε καθημερινή βάση είχε συσσωρεύσει καθυστερημένες χρεώσεις δωματίου για πάνω από τρεις εβδομάδες. Όταν του ζητήθηκε η πληρωμή, ο επισκέπτης έδωσε τελικά ένα χαρτονόμισμα των 500 ευρώ στον κ. Hassphon για να το ανταλλάξει με χρήματα από την Ταϊλάνδη για να πληρώσει τις χρεώσεις του δωματίου. Στη συνέχεια ο κ. Χασφόν αντάλλαξε τα ευρώ στο θάλαμο του ανταλλακτηρίου, χωρίς να καταλάβει ότι τα χρήματα ήταν πλαστά και ότι μπορεί να λογοδοτήσει και ο ίδιος.

Η 38χρονη κυρία Kornpassorn, διευθύντρια του θαλάμου ανταλλαγής συναλλάγματος, αποκάλυψε ότι το προσωπικό της αρχικά δεν έλεγξε προσεκτικά τα χρήματα επειδή ο κ. Hassphon ήταν Ταϊλανδός. Ο κ. Hassphon έλαβε 19,012 μπατ για την ανταλλαγή.

Στη συνέχεια, η αστυνομία της Πατάγια προχώρησε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του Ρώσου επισκέπτη, ο οποίος ταυτοποιήθηκε ως ο κ. Abdulhakim Khasanov, 29 ετών. Μετά από έρευνα στο δωμάτιο, η αστυνομία ανακάλυψε άλλα 5 πλαστά χαρτονομίσματα των 500 ευρώ και 80 πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, συνολικού ύψους 6,500 ευρώ ή περίπου 253,500 ταϊλανδέζικα μπατ. Ο κ. Khasanov βρισκόταν επίσης σε παράταση της θεώρησής του, αν και ο αριθμός των ημερών που παρέμεινε δεν αποκαλύφθηκε από τις αρχές επιβολής του νόμου.

Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, ο κ. Khasanov φέρεται να παραδέχτηκε ότι κατείχε τα πλαστά χρήματα.

Ο κ. Khasanov και ο κ. Hassphon οδηγήθηκαν στο Γραφείο Μετανάστευσης Chonburi, όπου ο κ. Khasanov κατηγορήθηκε για παράταση της θεώρησής του και κατοχή πλαστού συναλλάγματος. Η αστυνομία της Πατάγια ερευνά επί του παρόντος εάν ο κ. Hassphon είχε εμπλακεί στο σχέδιο του αλλοδαπού ή αν απλώς εξαπατήθηκε από τον αλλοδαπό.


-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Εγγραφή
Στόχος Tanakorn
Ο μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιτετράχρονος που σήμερα ζει στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.