Η Ταϊλάνδη βελτιώνει την κατάταξη στον δείκτη ταξιδιών των μουσουλμάνων, σχεδιάζει να κάνει την Ταϊλάνδη κόμβο ταξιδιού Halal

Εθνική -

Η Ταϊλάνδη έχει καταταχθεί στην 32η θέση μεταξύ των δημοφιλών προορισμών για μουσουλμάνους ταξιδιώτες στο Mastercard-Crescent Rating Global Muslim Travel Index (GMTI) 2024, σύμφωνα με τον κ. Chai Watcharong, εκπρόσωπο του γραφείου του πρωθυπουργού της Ταϊλάνδης.

Ο κ. Chai δήλωσε ότι η Ταϊλάνδη κατέχει επίσης την 5η θέση μεταξύ των μη μουσουλμανικών χωρών (Μη-OIC) και η πρωθυπουργός Srettha Thavisin αξιοποιεί αυτό το επίτευγμα επιταχύνοντας τα σχέδια φιλοξενίας εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων για την προσέλκυση περισσότερων μουσουλμάνων τουριστών.

Ο κ. Chai είπε ότι ο κ. Srettha στοχεύει να καθιερώσει την Ταϊλάνδη ως κόμβο για τις βιομηχανίες χαλάλ σε όλες τις διαστάσεις, συμπεριλαμβανομένων των τροφίμων, του τουρισμού, της μόδας και της ήπιας δύναμης. Ο κ. Srettha είναι ικανοποιημένος με την κατάταξη του GMTI και έχει δώσει οδηγίες σε αρμόδιους φορείς να φιλοξενήσουν περισσότερες τουριστικές εκδηλώσεις που στοχεύουν στη μουσουλμανική αγορά.

Ο κ. Τσάι πρόσθεσε ότι η μουσουλμανική ταξιδιωτική αγορά αναμένεται να αναπτυχθεί σημαντικά το 2024, με εκτιμώμενους 168 εκατομμύρια μουσουλμάνους ταξιδιώτες σε όλο τον κόσμο, αύξηση 5% σε σχέση με τα προ-COVID-19 επίπεδα.

Είπε ότι η Ταϊλάνδη θεωρείται μια όμορφη χώρα και πρωτοπόρος στη βιομηχανία τροφίμων και προϊόντων χαλάλ. Δεδομένου ότι η χώρα έχει ήδη ποικίλες μουσουλμανικές κοινότητες, παρέχει ένα φιλικό περιβάλλον για τους μουσουλμάνους τουρίστες, είπε ο κ. Τσάι.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Έχετε μια γενική συμβουλή ειδήσεων, δελτίο τύπου, ερώτηση, σχόλιο κ.λπ.; Δεν μας ενδιαφέρουν οι προτάσεις SEO. Στείλτε μας email στο Tips@ThePattayanews.com

Εγγραφή
Στόχος Tanakorn
Ο μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιτετράχρονος που σήμερα ζει στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.