Η επαναταξινόμηση της κάνναβης ως παράνομου ναρκωτικού στην Ταϊλάνδη προχωρά μετά τη συνεδρίαση του Υπουργείου

Εθνική -

Στις 5 Ιουλίου 2024, ο Δρ. Surachoke Tangwiwat, Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας στο Υπουργείο Δημόσιας Υγείας, αποκάλυψε δημόσια μετά από συνεδρίαση του Συμβουλίου Ελέγχου Ναρκωτικών σχετικά με το σχέδιο ανακοίνωσης του Υπουργείου Δημόσιας Υγείας, που χαρακτηρίζει την κάνναβη και την κάνναβη ως παράνομες ναρκωτικές ουσίες υπό τον νόμο.

Η πλειοψηφία στη συνάντηση συμφώνησε ότι η κάνναβη έχει ιατρικά και ερευνητικά οφέλη, αλλά αντιτάχθηκε στην ψυχαγωγική χρήση της. Μια μειοψηφία εξέφρασε την ανησυχία ότι οι υπερβολικά αυστηροί έλεγχοι θα μπορούσαν να προκαλέσουν δημόσια δυσκολία.

Το προσχέδιο ανακοίνωσης προσθέτει κάνναβη και κάνναβη, συγκεκριμένα λουλούδια και εκχυλίσματα με περιεκτικότητα σε THC άνω του 0.2%, στον κατάλογο των ναρκωτικών, εξαιρουμένων των κλαδιών, των μίσχων, των ριζών, των φύλλων και των σπόρων.

Ο Δρ Surachoke δήλωσε ότι τα αποτελέσματα της συνάντησης θα υποβληθούν στον Υπουργό Δημόσιας Υγείας Somsak Thepsuthin και στη συνέχεια στο Συμβούλιο Ελέγχου Ναρκωτικών την επόμενη εβδομάδα. Μετά τη διαδικασία, το υπουργείο σκοπεύει να επιβάλει τη ρύθμιση έως την 1η Ιανουαρίου 2025.

Την ίδια μέρα, το δίκτυο «Shaping the Future of Thai Cannabis», με επικεφαλής τον κ. Prasitchai Nunual, ενημέρωσε το κοινό και τα δίκτυα κάνναβης πανελλαδικά για τις δράσεις τους. Προέβλεψαν αυτό το αποτέλεσμα ως το πρώτο βήμα για την επαναταξινόμηση της κάνναβης ως παράνομης ναρκωτικής ουσίας, μετά από χρονοδιάγραμμα που έθεσε ο Υπουργός Δημόσιας Υγείας.

«Δεν έχουμε άλλο τρόπο να επιστρέψουμε την κάνναβη στους πολίτες εκτός από την αλλαγή της πολιτικής. Η επαναταξινόμηση της κάνναβης ως ναρκωτικού γίνεται αποκλειστικά από τις εντολές του Πρωθυπουργού Srettha Thavisin προς τον υπουργό Somsak Thepsuthin, όχι από κανένα νόμο, ούτε για λόγους υγείας ή επιστημονικούς λόγους, προς όφελος των υποτιθέμενων συγκεκριμένων καπιταλιστών τους, όχι του κοινού, », είπε ο Πρασιτσάι.

«Η 8η Ιουλίου είναι κρίσιμη για εμάς. Ας ενωθούμε για τον στόχο της επιστροφής της κάνναβης στον λαό. Ελάτε μαζί μας σε μεγάλους αριθμούς μπροστά από το Κυβερνητικό Μέγαρο για να παλέψουμε για τη νίκη», πρόσθεσε ο Πρασιτσάι.

Ο ML Rungkun Kitiyakorn προέτρεψε τους χρήστες κάνναβης, τους επιχειρηματίες και όσους είδαν την αξία της κάνναβης να συγκεντρωθούν στις 8 Ιουλίου για να αντιταχθούν στο ψήφισμα του Συμβουλίου Ελέγχου Ναρκωτικών.

«Αυτός είναι ο τελευταίος μας αγώνας πριν παρουσιάσουν το ψήφισμα στο Συμβούλιο Ελέγχου Ναρκωτικών για την επαναταξινόμηση της κάνναβης ως ναρκωτικού χωρίς ρυθμιστικούς νόμους», δήλωσε ο ML Rungkun.

Το δίκτυο θα καταλάβει τη λεωφόρο Ratchadamnoen το βράδυ της 7ης Ιουλίου, από το Αρχηγείο Στρατού μέχρι το Γραφείο του ΟΗΕ, μια έκταση 200 μέτρων απέναντι από το Υπουργείο Τουρισμού και Αθλητισμού μέχρι το στάδιο πυγμαχίας Rajadamnern. Σκοπεύουν να διανυκτερεύσουν και να πραγματοποιήσουν πορεία προς το Κυβερνητικό Μέγαρο στις 8 Ιουλίου.

Διαβάστε το τελευταίο μας άρθρο σχετικά με τον σύμβουλο του Κόμματος Bhumjaithai που επιβεβαιώνει τη δέσμευσή του για τα οφέλη της κάνναβης και προειδοποιεί κατά της βιαστικής ανακατάταξης.

Διαβάστε για τον Υπουργό Δημόσιας Υγείας που συζητά για την αναταξινόμηση της κάνναβης εν μέσω ισχυρής δημόσιας υποστήριξης.

Εγγραφή
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.