Το δίκτυο Stop-Drink επικρίνει την έγκριση πωλήσεων αλκοόλ σε μεγάλες θρησκευτικές διακοπές στα αεροδρόμια

Εθνική -

Στις 5 Ιουλίου 2024, ο κ. Teera Watcharapranee, διευθυντής του Stop-Drink Network Thailand, εξέφρασε έντονες ανησυχίες σχετικά με την πρόσφατη έγκριση της πώλησης οινοπνευματωδών ποτών στις θρησκευτικές γιορτές της Ταϊλάνδης σε μεγάλα διεθνή αεροδρόμια.

Διαβάστε το τελευταίο μας άρθρο σχετικά με την Εθνική Επιτροπή Αλκοολούχων Ποτών που εγκρίνει την πώληση αλκοόλ στις θρησκευτικές αργίες σε μεγάλα διεθνή αεροδρόμια, συμπεριλαμβανομένων των Suvarnabhumi, Don Mueang, Chiang Mai, Chiang Rai, Phuket και Hat Yai, με στόχο την ενίσχυση των δαπανών και την υποστήριξη του τουριστικού τομέα .

Η Teera υποστήριξε ότι αυτή η απόφαση, εστιάζοντας στις «5 μεγάλες βουδιστικές διακοπές», ευθυγραμμίζεται με την ατζέντα της κυβέρνησης με γνώμονα τα κέρδη, όπως αντικατοπτρίζεται στις ευρύτερες πρωτοβουλίες της να χαλαρώσουν τους κανονισμούς για το αλκοόλ και να παρατείνουν τις ώρες κλεισίματος των μπαρ στις 4 π.μ.

Τόνισε ότι τέτοια μέτρα αυξάνουν τον κίνδυνο ατυχημάτων και θανάτων, μια ανησυχία που υποστηρίζεται από μελέτες από τον Δρ. Kamnuan Ungchusak, τον Πρόεδρο της Ομάδας Εργασίας της Επιτροπής Ελέγχου Αλκοολούχων Ποτών, που δείχνουν συσχέτιση μεταξύ των παρατεταμένων ωρών μπαρ και των υψηλότερων ποσοστών ατυχημάτων.

Η Teera σημείωσε ότι αυτή η πολιτική, που στοχεύει στην προώθηση του τουρισμού και στη διευκόλυνση της κατανάλωσης αλκοόλ για τους τουρίστες, έρχεται σε αντίθεση με χώρες όπως η Σουηδία, η οποία επιβάλλει αυστηρούς κανονισμούς πώλησης αλκοόλ κάθε Κυριακή.

Η Teera εξέφρασε επίσης ανησυχίες για πιθανές επεκτάσεις αυτής της πολιτικής πέρα ​​από τα διεθνή αεροδρόμια. Ο Κρατικός Σιδηρόδρομος της Ταϊλάνδης πρότεινε να επιτραπεί η πώληση αλκοόλ σε σιδηροδρομικούς σταθμούς και σε τρένα για την προώθηση του εσωτερικού τουρισμού. Η Teera τόνισε τους κινδύνους, αναφέροντας ένα τραγικό περιστατικό όπου ένας μεθυσμένος αξιωματικός των σιδηροδρόμων επιτέθηκε και σκότωσε μια νεαρή κοπέλα σε τρένο Surat Thani-Bangkok το 2014, οδηγώντας σε αυστηρότερα μέτρα ελέγχου.

Επιπλέον, η Teera υπογράμμισε τον αντίκτυπο στη δημόσια υγεία, σημειώνοντας ότι 1.8 εκατομμύρια άνθρωποι στην Ταϊλάνδη χρειάζονται θεραπεία για ζητήματα που σχετίζονται με το αλκοόλ, με περισσότερους από 20,000 θανάτους ετησίως από ατυχήματα και ασθένειες που σχετίζονται με το αλκοόλ. Τόνισε ότι το αλκοόλ δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως κοινό προϊόν, δεδομένων των σημαντικών επιπτώσεών του στην υγεία και την κοινωνική ζωή.

Εγγραφή
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.