Η αστυνομία της Pattaya και οι Park Rangers εισέβαλαν στο σπίτι ενός Κινέζου ζευγαριού, κατάσχεσαν προσωρινά πολυτελή αυτοκίνητα και λιοντάρια

Πατάγια -

Η αστυνομία και οι φύλακες του πάρκου εισέβαλαν σε ένα πολυτελές σπίτι στην Πατάγια στις 5 Ιουλίου 2024 και ανακάλυψαν δύο λιοντάρια που κρατούσαν στην κατοικία ένα ζευγάρι Κινέζων.

Η επιδρομή πραγματοποιήθηκε σε ένα σπίτι στο Siam Royal View Village στην υποπεριφέρεια Nongprue, στην περιοχή Banglamung, στην επαρχία Chonburi. Ενεργώντας κατόπιν πληροφορίας από έναν ενδιαφερόμενο πολίτη, η Αστυνομική Περιφέρεια 2, η Αστυνομία Nongprue και υπάλληλοι του Τμήματος Πάρκων Άγριας Ζωής και Προστασίας Φυτών έλαβαν ένταλμα έρευνας από το Επαρχιακό Δικαστήριο της Πατάγια και έκαναν έφοδο στις εγκαταστάσεις.

Κατά την είσοδό τους στη διώροφη κατοικία, οι αστυνομικοί βρήκαν ένα ζευγάρι Κινέζων να κατοικεί εκεί μαζί με δύο Ταϊλανδούς οικονόμους. Οι αρχές έκαναν έρευνα στο σπίτι και βρήκαν τρία πολυτελή οχήματα σταθμευμένα στο ακίνητο, μεταξύ των οποίων μια κόκκινη Ferrari και μια λευκή Rolls-Royce, αξίας δεκάδων εκατομμυρίων μπατ και τα δύο.

Η πιο συγκλονιστική ανακάλυψη, ωστόσο, ήταν ένας χώρος του σπιτιού που μετατράπηκε σε περίβολο όπου δύο ενήλικα αρσενικά λιοντάρια ήταν περιορισμένα μέσα. Οι αρχές κατέσχεσαν αμέσως τα ελεγχόμενα ζώα αφού το άγνωστο ζευγάρι Κινέζων φέρεται να μην μπορούσε να δείξει τις νόμιμες άδειες ιδιοκτησίας των λιονταριών στις αρχές. Επιπλέον, οι αρχές κατέσχεσαν και τα πολυτελή αυτοκίνητα για έλεγχο εισαγωγικών και φορολογικών εγγράφων.

Εν τω μεταξύ, οι δύο Κινέζοι κάτοικοι και οι Ταϊλανδοί οικονόμοι τους οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Nongprue για ανάκριση. Το ζευγάρι δεν έκανε δήλωση στον Τύπο κατά τη διάρκεια της επιδρομής.

Ενημέρωση από τις 7:00 στις 5 Ιουλίου:

Η δεσποινίς Yuhan Sun, 35χρονη υπήκοος Κίνας, παραδέχτηκε ότι ήταν η ιδιοκτήτρια του σπιτιού. Τώρα αντιμετωπίζει νομική δίωξη για φερόμενη κατοχή άγριων ζώων χωρίς άδεια. Αυτό το αδίκημα επισύρει ποινή έως και 100,000 μπατ σε πρόστιμα ή φυλάκιση έως ένα έτος. Της επιβλήθηκε εγγύηση.

Ο κ. Anirut Kongsap, δικηγόρος της Miss Sun, ξεκαθάρισε την κατάσταση στα μέσα ενημέρωσης της Ταϊλάνδης. Ανέφερε ότι και τα δύο αυτοκίνητα είχαν πλήρη τεκμηρίωση για τα οχήματά τους. Η αγορά της Ferrari ήταν νόμιμη και προσκομίστηκαν και αποδεικτικά στοιχεία για την πώληση της Rolls-Royce, δήλωσε ο Anirut.

Όσον αφορά τα λιοντάρια, ο αρχικός ιδιοκτήτης, ο S (επίσης Κινέζος), είχε αφήσει το σπίτι στη φροντίδα πρώην Ταϊλανδών υπαλλήλων. Αυτοί οι φροντιστές είχαν μεγαλώσει τα λιοντάρια από μικρά. Όταν ο νέος ιδιοκτήτης απέκτησε το σπίτι, συμφώνησαν να συνεχίσουν να φροντίζουν τα λιοντάρια μέχρι την επιστροφή του Σ.

Το Τμήμα Εθνικών Πάρκων της Ταϊλάνδης ελέγχει αυτήν τη στιγμή τα μικροτσίπ των δύο λιονταριών. Θα χρειαστεί περίπου ένας μήνας για να διαπιστωθεί εάν αυτά τα λιοντάρια αποκτήθηκαν νόμιμα. Εν τω μεταξύ, το πάρκο έχει συμβουλεύσει τον ιδιοκτήτη του σπιτιού να εξασφαλίσει την κατάλληλη φροντίδα για τα λιοντάρια κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας.

Δεν είναι η πρώτη περίπτωση λιονταριών στην Πατάγια. Αν και η ιδιοκτησία λιονταριών είναι νόμιμη στην Ταϊλάνδη, απαιτεί σημαντικές άδειες και άδειες και κατάλληλα περιβλήματα για τις μεγάλες γάτες.

Τον Ιανουάριο, η αστυνομία κατέσχεσε δύο λιοντάρια από μια νεαρή Ταϊλανδή που δραπέτευσε για λίγο σε μια κατοικημένη γειτονιά στην Πατάγια.

Επίσης τον Ιανουάριο, ένας ξένος άντρας έκανε διεθνή είδηση ​​αφού πήγε για διασκέδαση με ένα νοικιασμένο πολυτελές αυτοκίνητο στην Πατάγια με ένα λιοντάρι, όπως αναφέραμε εδώ.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Εγγραφή
Στόχος Tanakorn
Ο μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιτετράχρονος που σήμερα ζει στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.