Η Αγορά Specialty Coffee της Ταϊλάνδης αυξάνεται κατά 25% ετησίως, λόγω των μετατοπίσεων και της επέκτασης των καταναλωτών

Εθνική -

Στις 4 Ιουλίου 2024, η κα Nattharada Kunaviwattananon, Πρόεδρος του Specialty Coffee Association της Ταϊλάνδης, αποκάλυψε ότι η αγορά ειδικού καφέ στην Ταϊλάνδη συνεχίζει να αυξάνεται κατά τουλάχιστον 25% ετησίως όσον αφορά τον αριθμό των καταστημάτων και των barista.

Αυτή η ανάπτυξη οφείλεται στην αλλαγή της συμπεριφοράς των καταναλωτών και στην επέκταση των μεγάλων επιχειρήσεων στην αγορά ειδικού καφέ. Επί του παρόντος, ο ειδικός καφές αποτιμάται στα 2 δισεκατομμύρια μπατ στην αγορά του premium καφέ των 20 δισεκατομμυρίων μπατ και στη συνολική αγορά του καφέ των 100 δισεκατομμυρίων μπατ.

Ο Nattharada δήλωσε ότι οι Ταϊλανδοί καταναλώνουν έως και 90,000 τόνους καφέ ετησίως, κατά μέσο όρο 1.5 φλιτζάνι την ημέρα. Ωστόσο, η εγχώρια παραγωγή κόκκων καφέ είναι μόνο 30,000 τόνοι ετησίως, με τους 6,000 τόνους να είναι ειδικοί κόκκοι, ανεπαρκείς για να καλύψουν τη ζήτηση.

Ως αποτέλεσμα, εισάγονται επιπλέον 60,000 τόνοι ετησίως. Η παραγωγή έχει επηρεαστεί από την κλιματική αλλαγή και την υπερθέρμανση του πλανήτη, μειώνοντας την παραγωγή και σχεδόν διπλασιάζοντας τις τιμές. Οι τιμές του ειδικού καφέ κυμαίνονται επί του παρόντος από 200 έως 10,000 μπατ ανά κιλό.

Επιπλέον, από τις 11 έως τις 14 Ιουλίου, το Thailand Coffee Fest 2024 θα διεξαχθεί στο IMPACT Muang Thong Thani της Μπανγκόκ, με 300 περίπτερα από ταϊλανδέζικες και διεθνείς εταιρείες ειδικού καφέ. Η εκδήλωση αναμένεται να προσελκύσει 80,000-100,000 συμμετέχοντες και να αποφέρει 500-600 εκατομμύρια μπατ.

Τα κυριότερα σημεία της εκδήλωσης περιλαμβάνουν το Coffee Creativity Zone, παρουσιάζοντας δημιουργικές ιδέες μέσω αναδυόμενων δραστηριοτήτων από το The Cloud, παρουσιάζοντας τοπικά ταϊλανδέζικα υλικά για καφετέριες για χρήση στα μενού ποτών τους.

Εγγραφή
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.