Επιτρέπονται οι πωλήσεις αλκοόλ στις θρησκευτικές διακοπές της Ταϊλάνδης σε μεγάλα αεροδρόμια για την ενίσχυση του τουρισμού

Εθνική -

Στις 4 Ιουλίου 2024, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Suriya Juangroongruangkit προήδρευσε της συνεδρίασης της Εθνικής Επιτροπής Πολιτικής για τα Αλκοολούχα Ποτά για να συζητήσει τους νέους κανονισμούς συσκευασίας και προειδοποιητικής ετικέτας για εγχώριο και εισαγόμενο αλκοόλ, που θα οριστικοποιηθεί έως τις 27 Νοεμβρίου 2024.

Αυτοί οι κανονισμοί θα επανεξεταστούν περαιτέρω από τα κράτη μέλη του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ) για 60 ημέρες για να συγκεντρωθούν διεθνή σχόλια και να διασφαλιστεί η συμμόρφωση με τα παγκόσμια πρότυπα.

Η επιτροπή ενέκρινε μια αναθεώρηση της ανακοίνωσης του Γραφείου του Πρωθυπουργού, επιτρέποντας την πώληση αλκοόλ σε προηγουμένως απαγορευμένες θρησκευτικές ημέρες σε διεθνή αεροδρόμια όπως το Suvarnabhumi, το Don Mueang, το Chiang Mai, το Chiang Rai, το Phuket και το Hat Yai. Αυτό στοχεύει στην τόνωση των δαπανών και τη στήριξη του τουριστικού τομέα, ειδικά κατά τις περιόδους υψηλής ταξιδιωτικής περιόδου.

Η απόφαση ελήφθη μετά από εξέταση των οικονομικών πλεονεκτημάτων από την επιτρεπόμενη πώληση αλκοόλ σε περιοχές υψηλής κίνησης και την πιθανότητα αυξημένων εσόδων από διεθνείς ταξιδιώτες.

Για τον Κρατικό Σιδηρόδρομο της Ταϊλάνδης, η επιτροπή θα συνεργαστεί με το Συμβούλιο Ελέγχου Αλκοολούχων Ποτών για να εξετάσει το ενδεχόμενο να επιτραπεί η πώληση αλκοόλ σε σιδηροδρομικούς σταθμούς και τρένα για την προώθηση του εσωτερικού τουρισμού, διασφαλίζοντας παράλληλα τη δημόσια υγεία και ασφάλεια.

Η πρόταση περιλαμβάνει λεπτομερή σχέδια για τη ρύθμιση των πωλήσεων οινοπνεύματος ώστε να αποφευχθεί η κατάχρηση και να διασφαλιστεί ότι η κατανάλωση αλκοόλ δεν επηρεάζει την ασφάλεια και την άνεση των άλλων επιβατών.

Επιπλέον, η επιτροπή ενέκρινε τη συγκρότηση ομάδας εργασίας για τη μελέτη της δημιουργίας ταμείου αφιερωμένου στη θεραπεία και την αποκατάσταση ατόμων που πλήττονται από την κατανάλωση αλκοόλ.

Η Suriya τόνισε επίσης την ετήσια εκστρατεία «Εθνική Ημέρα Χωρίς Αλκοόλ» στις 18 Ιουλίου 2024, στο The Mall Ngamwongwan, Nonthaburi, με επίκεντρο τη νεολαία και τις γυναίκες. Το θέμα της καμπάνιας είναι «Σταματήστε το αλκοόλ, σταματήστε να βλάπτετε τους άλλους», ενθαρρύνοντας τους ανθρώπους να το κάνουν Κόψτε το αλκοόλ μέσω διαδικτυακών δεσμεύσεων εδώ.

Οι επόμενες μεγάλες θρησκευτικές γιορτές όπου απαγορεύεται το αλκοόλ είναι στις 20 και 21 αυτού του μήνα, Ιουλίου.

Εγγραφή
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.