Ο αντιπρόσωπος αυτοκινήτων της Πατάγια αντιμετωπίζει πτώση πωλήσεων εν μέσω αυστηρότερης χρηματοδότησης

Πατάγια -

Στις 3 Ιουλίου 2024, το The Pattaya News πήρε συνέντευξη από τον κ. Paisan Kasemsantitham, στέλεχος του Zunn Auto Center Pattaya, ο οποίος συζήτησε τις σοβαρές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η αντιπροσωπεία μεταχειρισμένων αυτοκινήτων του λόγω των αυστηρών δανειοδοτικών μέτρων που επιβλήθηκαν από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Η Paisan εξήγησε ότι τα υψηλά επίπεδα των μη εξυπηρετούμενων δανείων ανάγκασαν τις τράπεζες να εφαρμόσουν αυστηρότερους κανόνες δανεισμού, μειώνοντας σημαντικά τις πωλήσεις μεταχειρισμένων αυτοκινήτων. Πριν από την πανδημία του Covid-19, η εταιρεία πωλούσε 50-60 αυτοκίνητα μηνιαίως σε τρία υποκαταστήματα. Τώρα, πουλάνε 20 ή λιγότερα.


Ως απάντηση σε αυτές τις προκλήσεις, η εταιρεία αναγκάστηκε να μειώσει το μέγεθος από τρία υποκαταστήματα σε ένα, μειώνοντας έτσι τα μηνιαία έξοδα από 200,000-300,000 μπατ ανά υποκατάστημα. Επιπλέον, έχουν μειώσει το απόθεμα αυτοκινήτων τους από 150-200 οχήματα σε μόνο 70-80, μερικές φορές πουλώντας με ζημία για να παραμείνουν στη ζωή, παρατήρησε ο Paisan.
Τα αυστηρότερα κριτήρια δανεισμού, που απαιτούν πλέον ένα πεντακάθαρο πιστωτικό ιστορικό και σταθερό εισόδημα, έχουν καταστήσει πολύ πιο δύσκολο για πολλούς πελάτες, ιδιαίτερα τους εργαζόμενους που πληρώνονται με μετρητά, να έχουν πρόσβαση σε πιστώσεις. Αυτό έχει επηρεάσει σημαντικά τις πωλήσεις, είπε ο Paisan.
Επιπλέον, η εισαγωγή ηλεκτρικών οχημάτων το 2023-2024 έχει διαταράξει την αγορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, προκαλώντας πτώση των τιμών μεταπώλησης. Ορισμένες αντιπροσωπείες έχουν αρχίσει να αποφεύγουν ορισμένες μάρκες για να αποτρέψουν τις απώλειες. Ο συνδυασμός αυστηρών μέτρων δανεισμού και η άνοδος των ηλεκτρικών οχημάτων έχει δημιουργήσει μια τέλεια καταιγίδα για την αγορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, κατέληξε η Paisan.

Εγγραφή
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.