Η πόλη Πατάγια σταματά την κατασκευή στο Koh Larn Εκκρεμεί έλεγχος δικαιωμάτων γης

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Khaosod

Πατάγια -

Η πόλη Pattaya διερευνά έγγραφα ιδιοκτησίας γης στο Koh Larn αφού εντοπίστηκαν βαριά μηχανήματα να καθαρίζουν ένα μεγάλο τμήμα μιας πλαγιάς βουνού στην παραλία Taewan του νησιού.

Ο Αντιδήμαρχος της Πατάγια κ. Manoch Nongyai δήλωσε την Τετάρτη, 3 Ιουλίου, ότι το μεγαλύτερο μέρος της γης στο Koh Larn, το οποίο εκτείνεται σε 4.5 χιλιόμετρα, στερείται επίσημων τίτλων γης. Ωστόσο, ορισμένα οικόπεδα έχουν επίσημα έγγραφα ιδιοκτησίας.

Η γη χρησιμοποιείται κυρίως για γεωργικούς σκοπούς από τους κατοίκους του νησιού για μεγάλο χρονικό διάστημα και η πόλη Pattaya εργάζεται για να διασφαλίσει ότι οι ντόπιοι κάτοικοι που πληρώνουν φόρους στην πόλη έχουν τη νόμιμη ιδιοκτησία της γης τους.

Ωστόσο, ο κ. Manoch εξήγησε περαιτέρω ότι ενώ το μεγαλύτερο μέρος της επίπεδης γης του Koh Larn έχει αναπτυχθεί σε κατοικημένες περιοχές, έχουν προκύψει ανησυχίες σχετικά με την πρόσφατη προσαρμογή μιας μεγάλης πλαγιάς βουνού κοντά στην παραλία Taewan.

Οι κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν ότι είδαν μπουλντόζες να εκκαθαρίζουν τη γη, εγείροντας ανησυχίες εάν οι φορείς εκμετάλλευσης διαθέτουν νόμιμα έγγραφα ιδιοκτησίας γης και εάν είναι νόμιμο να μετατρέψουν μια τέτοια απόκρημνη έκταση σε κατοικημένη περιοχή. Επιπλέον, οι κάτοικοι φοβήθηκαν ότι θα καταστρέψει τη φυσική όψη της περιοχής και θα ενθαρρύνει άλλες κατασκευές.

«Η πόλη Pattaya έχει ήδη δώσει εντολή στους αξιωματούχους να μετρήσουν την κλίση αυτών των περιοχών», είπε ο κ. Manoch στα τοπικά μέσα ενημέρωσης. «Η κατασκευή πρέπει να συμμορφώνεται με τους νόμους σχετικά με τη χρήση γης. Εάν η κλίση υπερβαίνει τα νόμιμα όρια, δεν θα επιτρέπεται η κατασκευή. Αρχικά έχουμε διατάξει τη διακοπή της κατασκευής στην πληγείσα περιοχή και την απομάκρυνση των μηχανημάτων από το σημείο», δήλωσε ο κ. Manoch.

Δεν ήταν αμέσως σαφές ποιος ισχυρίστηκε ότι κατείχε τη γη ή τι σχεδίαζαν να κατασκευάσουν, με την πόλη της Πατάγια να διερευνά ακόμα και όσα παράπονα από κατοίκους της περιοχής φέρονται να εισέρρευσαν.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Khaosod
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Khaosod
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Khaosod

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Έχετε μια γενική συμβουλή ειδήσεων, δελτίο τύπου, ερώτηση, σχόλιο κ.λπ.; Δεν μας ενδιαφέρουν οι προτάσεις SEO. Στείλτε μας email στο Tips@ThePattayanews.com

Εγγραφή
Στόχος Tanakorn
Ο μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιτετράχρονος που σήμερα ζει στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.