Η αστυνομία της Ταϊλάνδης κατέσχεσε 13.8 εκατομμύρια χάπια Meth στο Pathum Thani Drug Bust

Pathum Thani -

Στις 3 Ιουλίου 2024, οι αστυνομικοί της Ταϊλάνδης διενήργησαν συνέντευξη Τύπου σχετικά με μια σημαντική κατάσχεση ναρκωτικών στο Nong Suea, Pathum Thani, όπου κατάσχεσαν 13.8 εκατομμύρια χάπια μεθαμφεταμίνης και συνέλαβαν τρεις υπόπτους, μαζί με άλλα περιουσιακά στοιχεία αξίας σχεδόν δύο εκατομμυρίων μπατ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η έρευνά της ξεκίνησε με την ανακάλυψη μιας ομάδας που διακινούσε λαθραία περισσότερα από 13.4 εκατομμύρια χάπια αμφεταμίνης στο On Nut 86, Prawet, στην Μπανγκόκ, στις 12 Ιουνίου. Στη συνέχεια, επέκτεινε τις προσπάθειές τους, οδηγώντας στον εντοπισμό μιας αποθήκης στο Nong Suea, Pathum Thani, όπου αποθηκεύονταν οι παράνομες ουσίες.

Η επιτήρηση της αποθήκης την 1η Ιουλίου αποκάλυψε την άφιξη ενός ύποπτου φορτηγού που ήταν ύποπτο για μεταφορά παράνομων ναρκωτικών. Μετά από ενδελεχή έλεγχο του οχήματος και της αποθήκης, οι αρχές αποκάλυψαν την απόρριψη 13.8 εκατομμυρίων χαπιών μεθαμφεταμίνης, μαζί με ένα πιστόλι, πυρομαχικά και άλλα περιουσιακά στοιχεία συνολικού ύψους 2 εκατομμυρίων μπατ.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, τρεις ύποπτοι συνελήφθησαν επί τόπου: ο κ. Prasert (42), ο κ. Supachoke (44) και η κα Soraya (26). Ωστόσο, δύο άλλοι ύποπτοι που συμμετείχαν στην επιχείρηση λαθρεμπορίου ναρκωτικών ως επικεφαλής, ο κ. Νενγκ και ο κ. Phap, κατάφεραν να αποφύγουν τη σύλληψη.

Οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν κατηγορίες για διακίνηση ναρκωτικών τύπου ένα και άλλα κακουργήματα. Παραδόθηκαν στην Ανακριτική Αστυνομία για περαιτέρω νομικές διαδικασίες. Η αστυνομία της Ταϊλάνδης δεσμεύτηκε να συνεχίσει την έρευνά της για να διασφαλίσει ότι όλα τα άτομα που εμπλέκονται στο εγκληματικό δίκτυο θα λογοδοτήσουν.

Εγγραφή
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.