Η Ταϊλάνδη υποδέχεται πάνω από 17.5 εκατομμύρια διεθνείς τουρίστες το πρώτο εξάμηνο του 2024

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Prachachat

Εθνική -

Στις 4 Ιουλίου 2024, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης Chai Watcharong ανακοίνωσε την επιτυχή έκβαση των προσπαθειών της κυβέρνησης να τονώσει τον τουρισμό το πρώτο εξάμηνο του 2024, με περισσότερους από 17.5 εκατομμύρια διεθνείς τουρίστες να επισκέπτονται την Ταϊλάνδη και να δημιουργούν περισσότερα από 825 δισεκατομμύρια μπατ σε έσοδα από τον τουρισμό.

Η επιτυχία αποδίδεται στην πολιτική «IGNITE Thailand's Tourism», η οποία στοχεύει στην υποστήριξη και προώθηση του τουρισμού σε όλες τις διαστάσεις, συμπεριλαμβανομένων των δευτερευουσών πόλεων, ιδιαίτερα στη βορειοανατολική περιοχή, η στρατηγική «5 πράγματα που πρέπει να κάνετε στην Ταϊλάνδη».

Οι πέντε κορυφαίοι διεθνείς τουρίστες προέρχονταν από την Κίνα, τη Μαλαισία, την Ινδία, τη Νότια Κορέα και τη Ρωσία. Ο αριθμός των επισκεπτών αυξήθηκε την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου, με περισσότερους από 659,830 διεθνείς τουρίστες να συμμετέχουν στον Μήνα Υπερηφάνειας 2024, σημειώνοντας αύξηση 2.98% από την προηγούμενη εβδομάδα.

Επιπλέον, η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης τόνισε το Τριπλή Πόλη Κληρονομιάς της UNESCO στο Nakhon Ratchasima, το οποίο περιλαμβάνει το μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς Dong Phaya Yen-Khao Yai, το αποθεματικό βιόσφαιρας Sakaerat και το γεωπάρκο Korat, ένα αναγνωρισμένο Παγκόσμιο Γεωπάρκο. Αυτό καθιστά τη Nakhon Ratchasima μία από τις τέσσερις μόνο επαρχίες στον κόσμο που έχουν αυτό το καθεστώς.

Οι τουρίστες ενθαρρύνονται επίσης να επισκεφθούν κοντινές επαρχίες και ορόσημα στο Chaiyaphum, το Buriram και το Surin (γνωστά συλλογικά ως Nakhon Chai Burin).

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης σημείωσε επίσης ότι ο αριθμός των διεθνών τουριστών αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται, λόγω η πρόσφατη κυκλοφορία του μουσικού βίντεο της LISA "ROCKSTAR" που πραγματοποιήθηκε στο Yaowarat της Μπανγκόκ και την έναρξη της ευρωπαϊκής καλοκαιρινής περιόδου διακοπών.

Εγγραφή
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.