Ο μοναχός απολύθηκε αφού τον έπιασαν να οδηγεί φορτηγό για περιήγηση στα αξιοθέατα αργά τη νύχτα στην παραλία Na Jomtien

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Mgronline

Sattahip -

Ένας βουδιστής μοναχός απογυμνώθηκε αφού τον συνέλαβαν ανήσυχοι κάτοικοι να κυκλοφορεί με ένα βαν και να απολαμβάνει τη θέα στην παραλία Na Jomtien του Sattahip νωρίς το πρωί της Τρίτης, 2 Ιουλίου 2024.

Στις 12:10 π.μ. σήμερα, ο κ. Udom Suwankana, επικεφαλής του Na Jomtien Village 1, μαζί με τους βοηθούς του, επιθεώρησαν την περιοχή Na Jomtien Beach μπροστά από το εστιατόριο Khao Tom Setthi ως απάντηση σε αναφορές κατοίκων που ανέφεραν ότι είδαν μοναχός που οδηγεί ένα παλιό κίτρινο φορτηγάκι Isuzu που φαίνεται να απολαμβάνει τη θέα στην παραλία. Οι κάτοικοι αναρωτήθηκαν αν ο άνδρας ήταν γνήσια μοναχός και αν η συμπεριφορά του ήταν κατάλληλη.

Στην παραλία, οι αρχές βρήκαν τον μοναχό, που ταυτοποιήθηκε ως ο 76χρονος Luang Ta Noo Thi Thinrat, να κάθεται στη θέση του οδηγού με πορτοκαλί ενδυμασία μοναχού. Ωστόσο, δεν μπορούσε να προσκομίσει το τρέχον πιστοποιητικό μοναχού του όταν του ζητήθηκε και είχε μόνο ένα παλιό που εκδόθηκε το 1991 από το Wat Jomsri στην επαρχία Udon Thani.

Μέσα στο φορτηγό, οι αρχές βρήκαν τρόφιμα ελεημοσύνης σκορπισμένα τριγύρω, μερικά ήδη σάπια, ένα σωρό περιττώματα και πολλά καθημερινά ρούχα, τα οποία, όπως ισχυρίστηκε, ανήκαν στον ανάπηρο γιο του.

Ο Luang Ta Noo Thi ισχυρίστηκε στις αρχές ότι είχε οδηγήσει από την κατοικία του στην επαρχία Nakhon Ratchasima στο Sattahip για να πάρει τον ανάπηρο γιο του (δεν ήταν παρών στο σημείο) στην παραλία. Υποστήριξε ότι κανένας αστυνομικός δεν τον είχε ανακρίνει σε σημεία ελέγχου, καθώς τον γνώριζαν καλά. Δήλωσε ότι χειροτονήθηκε γιατί ήταν πολύ μεγάλος για να κάνει οτιδήποτε άλλο. Τώρα που είχε απομακρυνθεί, δεν ήταν σίγουρος τι να κάνει στη συνέχεια και σχεδίαζε να επιστρέψει με το αυτοκίνητο στη γενέτειρά του.

Οι αρχές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι αν και η οδήγηση δεν αποτελεί σοβαρό παράπτωμα για έναν μοναχό, το Ανώτατο Συμβούλιο της Σάνγκα έχει απαγορεύσει στους μοναχούς να οδηγούν αυτοκίνητα. Πρόσθεσαν ότι ο ισχυρισμός του Luang Ta Noo Thi ότι οδηγεί για να απολαύσει την παραλία τη νύχτα, κατέστρεψε επίσης την εικόνα των βουδιστών μοναχών. Επιπλέον, δεν είχε ξεκάθαρη σχέση με κανέναν ναό και δεν είχε ισχύον πιστοποιητικό μοναχού.

Ως εκ τούτου, οι μοναχοί που συνόδευαν τις αρχές αποφάσισαν να αποβάλουν τον Λουάνγκ Τα Νου Θι προτού του επιτρέψουν να επιστρέψει στο σπίτι.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των τοπικών μέσων ενημέρωσης, ο Λουάνγκ Τα Νου Θι είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν ότι χρησιμοποίησε ζώα, όπως σκύλους, κατσίκες και γαϊδούρια για να τραβήξει κάρα για να ζητήσει ελεημοσύνη. Αυτή η ενέργεια είχε ως αποτέλεσμα να αντιμετωπίσει πολλαπλές κατηγορίες για κακοποίηση των ζώων και τελικά να ξεφορτωθεί προηγουμένως.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Mgronline
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Mgronline
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Mgronline

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Twitter, ειδήσεις Google, Instagram, Τικ Τοκ, Youtube, Pinterest, Flipboard, Θέματα, ή tumblr

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Ή, ελάτε μαζί μας στο Telegram για ειδοποιήσεις!
Χρειάζεστε νομική συμβουλή ή δικηγόρο; Μπορούμε να βοηθήσουμε. Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Εγγραφή
Στόχος Tanakorn
Ο μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιτετράχρονος που σήμερα ζει στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.