Αναμένονται αυξημένες βροχοπτώσεις και θερμοκρασίες άνω του μέσου όρου στην Ταϊλάνδη λόγω του La Nina

Εθνική -

Στις 2 Ιουλίου 2024, το Ταϊλανδικό Μετεωρολογικό Τμήμα ανακοίνωσε ότι η Ταϊλάνδη θα εισέλθει στη Λα Νίνια από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο του 2024, συνεχίζοντας από τον Νοέμβριο του 2024 έως τον Ιανουάριο του 2025.

Το φαινόμενο αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα μια ελαφρά αύξηση των βροχοπτώσεων και τις θερμοκρασίες να παραμείνουν πάνω από τον μέσο όρο το δεύτερο εξάμηνο του 2024. Ωστόσο, η χειμερινή περίοδος αναμένεται να είναι πιο δροσερή σε σύγκριση με πέρυσι.

Η κ. Kanwee Sitthicheapak, Γενική Διευθύντρια του Τμήματος Μετεωρολογίας, δήλωσε ότι η τρέχουσα κατάσταση δείχνει ότι το φαινόμενο ENSO (El Niño-Southern Oscillation) βρίσκεται σε ουδέτερη κατάσταση. Οι θερμοκρασίες της επιφάνειας της θάλασσας στον ισημερινό Ειρηνικό Ωκεανό μειώθηκαν σχεδόν εξ ολοκλήρου τον περασμένο μήνα.

Οι μέσες θερμοκρασίες της επιφάνειας της θάλασσας την περασμένη εβδομάδα ήταν περίπου -0.9 έως 0.5 βαθμούς Κελσίου κάτω από το μέσο όρο. Αναμένεται ότι οι ουδέτερες συνθήκες ENSO θα μεταβούν στη La Niña από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο του 2024, συνεχίζοντας από τον Νοέμβριο του 2024 έως τον Ιανουάριο του 2025.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ταϊλάνδης εξέδωσε επίσης πρόγνωση καιρού 7 ημερών. Από την 1η έως τις 3 Ιουλίου, ένας νοτιοδυτικός μουσώνας θα καλύψει τη Θάλασσα Ανταμάν και τον Κόλπο της Ταϊλάνδης, ενώ μια περιοχή χαμηλής πίεσης θα καλύψει το βόρειο Βιετνάμ. Αυτό θα προκαλέσει καταιγίδες σε όλη την Ταϊλάνδη, με ισχυρές βροχοπτώσεις να αναμένονται σε ορισμένες περιοχές των βορειοανατολικών.

Από τις 4 έως τις 7 Ιουλίου, η κοιλάδα των μουσώνων θα περάσει από τις βόρειες και βορειοανατολικές περιοχές της Ταϊλάνδης, συνδέοντας με μια περιοχή χαμηλής πίεσης πάνω από το Βιετνάμ. Σε συνδυασμό με τον νοτιοδυτικό μουσώνα που καλύπτει τη Θάλασσα Ανταμάν και τον Κόλπο της Ταϊλάνδης, Αυτό θα οδηγήσει σε αυξημένες βροχοπτώσεις και ισχυρές βροχοπτώσεις σε ορισμένες περιοχές του Βορρά, του Βορειοανατολικού, του Ανατολικού και του Νότου.

Εγγραφή
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.