Η Ένωση Επιχειρήσεων Εστιατορίων παροτρύνει τον πρωθυπουργό της Ταϊλάνδης για επείγουσα οικονομική ώθηση για την αποτροπή περαιτέρω κλεισίματος

Εθνική -

Την 1η Ιουλίου 2024, ο κ. Sorathep Rojpotjanaruch, Πρόεδρος της Ταϊλανδικής Ένωσης Επιχειρήσεων Εστιατορίων, υπέβαλε επιστολή στον πρωθυπουργό της Ταϊλάνδης Srettha Thavisin, προτρέποντας να εξεταστούν άμεσα μέτρα οικονομικής τόνωσης για να αποτραπεί περαιτέρω κλείσιμο εστιατορίων.

Το κλείσιμο πολλών εστιατορίων οφειλόταν στην τρέχουσα σοβαρή οικονομική ύφεση, με τη μείωση της αγοραστικής δύναμης των Ταϊλανδών, την αύξηση του κόστους των πρώτων υλών όπως τα φρέσκα λαχανικά και τους υψηλούς λογαριασμούς ρεύματος.

Το 2019, πριν από την πανδημία COVID-19, τα συνολικά έσοδα της επιχείρησης εστιατορίων της Ταϊλάνδης ήταν περίπου 420 δισεκατομμύρια μπατ, αντιστοιχώντας στο 7% του ΑΕΠ της χώρας. Το κόστος παραγωγής από τότε έχει αυξηθεί κατά περίπου 50%, με το κόστος των πρώτων υλών να αυξάνεται κατά 20-30%, συμπεριλαμβανομένων των βασικών ειδών όπως το MSG, τα γαλακτοκομικά και άλλα κύρια συστατικά, δήλωσε ο Sorathep.

Επιπλέον, το 2024, ο κλάδος των εστιατορίων αναμένεται να αυξηθεί κατά 4-5%, με την ανάπτυξη να ανταποκρίνεται στους στόχους το πρώτο τρίμηνο. Ωστόσο, η ανάπτυξη παρέμεινε στάσιμη από τον Απρίλιο και το κλείσιμο εστιατορίων συνεχίστηκε.

Για παράδειγμα, ένα γνωστό εστιατόριο με μπουφέ είδε τα κέρδη του πρώτου τριμήνου να μειώνονται κατά πάνω από 143 εκατομμύρια μπατ, είπε ο Sorathep. Οι μικροπωλητές και τα εστιατόρια μικρομεσαίων επιχειρήσεων αγωνίζονται να επιβιώσουν λόγω των περιορισμένων οικονομικών πόρων.

Ο Σύνδεσμος ζητά τα επείγοντα μέτρα της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης για την τόνωση της οικονομίας και την υποστήριξη της επιχείρησης εστιατορίων, από τους πλανόδιους πωλητές τροφίμων έως τα εστιατόρια των ΜΜΕ, για να αποτραπεί περαιτέρω καταστροφή.

Τα προτεινόμενα επείγοντα μέτρα περιλαμβάνουν:

  1. Αναθεώρηση παρωχημένων νόμων: Τροποποίηση του νόμου που απαγορεύει την πώληση αλκοολούχων ποτών σε εστιατόρια μεταξύ 2 μ.μ. και 5 μ.μ., κανονισμός που ισχύει από το 1972.
  2. Μειώστε τους φόρους ιδιοκτησίας: Μειώστε τους φόρους ακινήτων για τις επιχειρήσεις εστιατορίων, οι οποίες ήδη επιβαρύνονται με πολλαπλούς φόρους, συμπεριλαμβανομένου ενός σταδιακά αυξανόμενου συντελεστή φόρου ακινήτων.
  3. Εφαρμογή μέτρων τόνωσης δαπανών:

– Για ΜΜΕ: Επιτρέψτε σε ιδιώτες να αφαιρέσουν φόρο έως και 20,000 μπατ για δαπάνες με κατάλληλες αποδείξεις και σε επιχειρήσεις έως 100,000 μπατ.

– Για το ευρύ κοινό: Παρέχετε 2,000 μπατ ανά άτομο για τρεις μήνες, σε μια εφαρμογή ψηφιακού πορτοφολιού, που θα δαπανηθούν αποκλειστικά για αγορές τροφίμων, από πλανόδιους πωλητές έως εστιατόρια μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Η ένωση ελπίζει ότι αυτά τα μέτρα θα προσφέρουν την αναγκαία ανακούφιση και θα βοηθήσουν στη διατήρηση του τομέα των εστιατορίων σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, παρατήρησε ο Sorathep.

Εγγραφή
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.