Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης θα εγκαινιάσει το LOVE PRIDE PARADE 2024 στην Μπανγκόκ στις 30 Ιουνίου

Εθνική -

Στις 29 Ιουνίου 2024, ο κ. Chai Watcharong, εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης, ανακοίνωσε ότι ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Srettha Thavisin θα εγκαινιάσει την «LOVE PRIDE PARADE 2024» και θα συμμετάσχει στη μεγαλύτερη μεγάλη παρέλαση στην Ασία στα 6 χιλιόμετρα, για να ολοκληρώσει τον Μήνα Υπερηφάνειας τον Ιούνιο. 30η.

Η παρέλαση θα βαδίσει από το Εθνικό Στάδιο κατά μήκος της οδού Rama 1, περνώντας τα Pathumwan, Siam, Ratchaprasong, Phloen Chit, Asoke και Sukhumvit, καταλήγοντας στο πάρκο Benchasiri στην Μπανγκόκ από τις 4 μ.μ. έως τις 6:30 μ.μ. Στη διαδρομή αναμένονται πάνω από 1,000,000 θεατές.

Ο Chai δήλωσε ότι η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης, μαζί με περισσότερους από 100 κορυφαίους οργανισμούς του ιδιωτικού τομέα, διοργανώνει την LOVE PRIDE PARADE 2024 για να γιορτάσει τη λήξη του Pride Month, του μήνα υπερηφάνειας για την κοινότητα LGBTQIAN+.

Αυτή η εκδήλωση υποστηρίζει τη στρατηγική ήπιας ισχύος της κυβέρνησης στο πλαίσιο της προσέγγισης Rainbow Economy. Η παρέλαση θα περιλαμβάνει θέματα που προωθούν την ήπια δύναμη σε διάφορες πτυχές, όπως η μόδα Pha khao ma (καρό ύφασμα) στην παγκόσμια σκηνή, συμβολίζοντας την αγάπη και την ισότητα.

Στις 18 Ιουνίου 2024, η Γερουσία της Ταϊλάνδης ψήφισε το νομοσχέδιο για την ισότητα του γάμου, καθιστώντας την Ταϊλάνδη την πρώτη χώρα στον ASEAN και την τρίτη στην Ασία που νομιμοποίησε τους γάμους ομοφύλων.

Αναμένεται ότι η διοργάνωση θα προσελκύσει περισσότερους από 1,000,000 τοπικούς και διεθνείς θεατές, προωθώντας τον τουρισμό, ενισχύοντας την οικονομία και ενισχύοντας την εικόνα της Ταϊλάνδης ως Φιλικού Προορισμού Υπερηφάνειας. Αυτό υποστηρίζει την προσπάθεια της Ταϊλάνδης να φιλοξενήσει το World Pride το 2030.

Ο Τσάι τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει υποστηρίξει τους εορτασμούς του Μήνα Υπερηφάνειας σε ολόκληρη τη χώρα καθ' όλη τη διάρκεια του Ιουνίου, προσελκύοντας σημαντική συμμετοχή. Το φεστιβάλ Pride αναμένεται να δημιουργήσει πάνω από 10 δισεκατομμύρια μπατ, να τονώσει τις τοπικές οικονομίες, να ενισχύσει την κοινότητα Pride στην Ταϊλάνδη και να ενισχύσει την εικόνα της χώρας ως Προορισμού Φιλικό προς την Υπερηφάνεια.

Εγγραφή
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.