Δύο Βιετναμέζοι υπήκοοι συνελήφθησαν για επίθεση σε συνέταιρο στο φως της ημέρας στη Δημόσια οδό στην Πατάγια

Πατάγια -

Η αστυνομία της Πατάγια συνέλαβε δύο Βιετναμέζους υπηκόους για κατάφωρη επίθεση στον επιχειρηματικό τους συνεργάτη στην Πατάγια. Το περιστατικό συνέβη μπροστά σε ένα εστιατόριο στη Νότια Πατάγια στις 25 Ιουνίου 2024.

Ένα βίντεο της επίθεσης, που τραβήχτηκε από περαστικό, μπορείτε να δείτε εδώ στο κανάλι μας στο YouTube.

Το θύμα, ο κ. Xuan Hai Ngo, 38 ετών, επίσης Βιετναμέζος υπήκοος, υπέστη μέτρια τραύματα στο μάτι του κατά την επίθεση. Την ημέρα του συμβάντος, οι ύποπτοι, που αναγνωρίστηκαν από την αστυνομία ως ο κ. Tran Chinh Tin, 30 ετών, και ο κ. Nguyen Anh Kiet, 32 ετών, κανόνισαν να συναντήσουν το θύμα για να διευθετήσουν μια άγνωστη οφειλή σε ένα εστιατόριο.

Ο κύριος Xuan και ο φίλος του έφτασαν νωρίς και περίμεναν στο εστιατόριο όταν έφτασαν ο κ. Tran και ο κύριος Nguyen και συζήτησαν για λίγο το χρέος, πριν γίνουν ξαφνικά επιθετικοί και αρχίσουν να επιτίθενται στο θύμα.

Το θύμα σπρώχτηκε στην άκρη του δρόμου και οι ύποπτοι κλωτσήθηκαν. Ευτυχώς, ένας τοπικός δημοσιογράφος πέρασε από το σημείο και απείλησε να καλέσει την αστυνομία, με αποτέλεσμα οι ύποπτοι να τραπούν σε φυγή. Το περιστατικό συνέβη επίσης μπροστά σε πολλούς περαστικούς και συγκλόνισε τους κατοίκους της περιοχής.

Στις 26 Ιουνίου, η αστυνομία της Πατάγια κατάφερε να παραδώσει τον κ. Τραν και τον Νγκουγιέν στο αστυνομικό τμήμα της Πατάγια. Αρχικά ομολόγησαν ότι επιτέθηκαν στον κ. Σουάν.

Σύμφωνα με τον κ. Tran, είχε μια επιχειρηματική συνεργασία με τον κ. Xuan στο Βιετνάμ, πουλώντας αξεσουάρ αυτοκινήτου και λειτουργούσε ένα κατάστημα ενεχυροδανειστηρίων αυτοκινήτων.

Ωστόσο, δύο από τα ενεχυροδανεισμένα οχήματα φέρεται να ήταν παράνομα, με αποτέλεσμα να κατασχεθούν από τις αρχές του Βιετνάμ και να προκληθούν οικονομικές ζημίες 1.4 εκατομμυρίων μπατ στην επιχείρηση.

Ο κ. Τραν υποστήριξε ότι ο κ. Σουάν προσπάθησε να του χρεώσει όλες αυτές τις απώλειες όταν συναντήθηκαν στην Πατάγια. Ο κ. Xuan φέρεται επίσης να ζήτησε από τον κ. Tran να αποπληρώσει τις ζημίες στο εστιατόριο, κάτι που τον προκάλεσε θυμό καθώς πίστευε ότι δεν ήταν υποχρεωμένος να αποπληρώσει το χρέος αφού και οι δύο ήταν επιχειρηματικοί εταίροι και είχαν υποστεί αμοιβαίες ζημίες. Ως εκ τούτου, ο κύριος Τραν και ο φίλος του, ο κ. Nguyen, επιτέθηκαν στον κ. Xuan από θυμό.

Ο κ. Xuan δεν απάντησε σε αυτές τις κατηγορίες μέσω του Τύπου και προχώρησε σε νομικές ενέργειες με τις αρμόδιες υπηρεσίες επιβολής του νόμου κατά των υπόπτων.

Η αστυνομία της Πατάγια κατηγόρησε αρχικά τόσο τον κ. Τραν όσο και τον κ. Nguyen για πρόκληση σωματικής βλάβης σε άλλο άτομο με αποτέλεσμα να τραυματιστούν.

Σε μια άλλη σημαντική πρόσφατη κατάσταση εγκληματικότητας και χρέους που αφορά ξένους υπηκόους στην Πατάγια, Η αστυνομία έσωσε έναν Κινέζο που απήχθη από συμπολίτες του αυτή την εβδομάδα, όπως αναφέραμε εδώ.


-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Βοηθήστε στην υποστήριξη του The Pattaya News το 2024!

Χρειάζεστε ιατρική ή ταξιδιωτική ασφάλιση για το ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Μπορούμε να βοηθήσουμε!

Εγγραφή
Στόχος Tanakorn
Ο μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιτετράχρονος που σήμερα ζει στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.