Βρέθηκε παράνομη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας αξίας 10 εκατομμυρίων μπατ ανά μήνα στην εταιρεία Crypto Mining στο Ratchaburi 

Ratchaburi —

Στις 25 Ιουνίου 2024, η αστυνομία του Photharam και οι σχετικές υπηρεσίες διεξήγαγαν έρευνα σε μια εταιρεία στο Photharam του Ratchaburi, μετά από ένταλμα που εκδόθηκε από το Δικαστήριο του Ratchaburi λόγω ακανόνιστης χρήσης ηλεκτρικής ενέργειας.

Κατά την άφιξη, ένας 41χρονος διαχειριστής της εταιρείας που ταυτοποιήθηκε μόνο ως ο κ. Viraphon ενημερώθηκε για το ένταλμα έρευνας. Αξιωματούχοι της Επαρχιακής Αρχής Ηλεκτρισμού είχαν εντοπίσει χρήση ηλεκτρικής ενέργειας που δεν ταίριαζε με την εγγραφή της εταιρείας.

Οι αξιωματικοί ανακάλυψαν πολλές ηλεκτρικές συσκευές, συμπεριλαμβανομένων εξοπλισμού εξόρυξης κρυπτονομισμάτων, διακομιστών και άλλου υλικού. Η εταιρεία φέρεται να είχε τρεις αίθουσες εμπορευματοκιβωτίων με περισσότερες από 700 συσκευές εξόρυξης κρυπτονομισμάτων. Ωστόσο, κατασχέθηκαν μόνο 59 συσκευές καθώς οι υπόλοιπες φέρεται να είχαν μεταφερθεί πριν από την έρευνα.

Οι αξιωματούχοι της Αρχής Ηλεκτρισμού είχαν αναφέρει ασυνεπή χρήση τάσης στην εταιρεία, γεγονός που οδήγησε σε περαιτέρω έρευνα. Διαπιστώθηκε ότι η χρήση ηλεκτρικής ενέργειας της εταιρείας δεν ευθυγραμμίζεται με τους δηλωμένους σκοπούς της.

Εγγεγραμμένη στην Miner Union Ltd., η εταιρεία φέρεται να τροποποίησε τον μετρητή ηλεκτρικής ενέργειας για να δείξει χαμηλότερη χρήση από την πραγματική κατανάλωση. Αυτή η παράνομη δραστηριότητα αποτιμήθηκε σε 10 εκατομμύρια μπατ το μήνα.

Όλες οι συσκευές κατασχέθηκαν ως τεκμήρια και ο ύποπτος οδηγήθηκε για περαιτέρω νομική διαδικασία.

Εγγραφή
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.