Ισχυρές βροχοπτώσεις και ισχυροί άνεμοι αναμένονται στην Ταϊλάνδη από τις 21 έως τις 26 Ιουνίου 2024

Εθνική -

Στις 21 Ιουνίου 2024, η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ταϊλάνδης δημοσίευσε μια πρόγνωση καιρού για τις επόμενες επτά ημέρες, από τις 21 έως τις 27 Ιουνίου 2024.

Από τις 21 έως τις 26 Ιουνίου, ο νοτιοδυτικός μουσώνας που καλύπτει τη Θάλασσα Ανταμάν και τον Κόλπο της Ταϊλάνδης αναμένεται να είναι σχετικά ισχυρός. Επιπλέον, μια κοιλάδα μουσώνων θα περάσει από τις βόρειες και βορειοανατολικές περιοχές. Εν τω μεταξύ, μια περιοχή χαμηλής πίεσης πάνω από την κεντρική Θάλασσα της Νότιας Κίνας είναι πιθανό να ενταθεί και να κινηθεί προς το νησί Χαϊνάν και τον Κόλπο του Τόνκιν.

Αυτό το καιρικό μοτίβο θα οδηγήσει σε αυξημένες βροχοπτώσεις σε ολόκληρη την Ταϊλάνδη, με ισχυρές βροχοπτώσεις σε πολλές περιοχές και πολύ ισχυρές βροχοπτώσεις σε ορισμένες περιοχές των βόρειων, βορειοανατολικών, ανατολικών και νοτιοδυτικών περιοχών.
Ο άνεμος και τα κύματα στη Θάλασσα Ανταμάν και στον Κόλπο της Ταϊλάνδης θα είναι σχετικά ισχυροί. Η Θάλασσα Ανταμάν θα παρουσιάσει κύματα ύψους 2-3 μέτρων και ύψους άνω των 3 μέτρων σε περιοχές με καταιγίδες. Ο άνω κόλπος της Ταϊλάνδης θα έχει κύματα ύψους περίπου 2 μέτρων και ύψους άνω των 2 μέτρων σε περιοχές με καταιγίδες.
Στη συνέχεια, ο νοτιοδυτικός μουσώνας που καλύπτει τη Θάλασσα Ανταμάν, την Ταϊλάνδη και τον Κόλπο της Ταϊλάνδης θα εξασθενήσει και η κοιλάδα των μουσώνων θα μετατοπιστεί στην άνω βόρεια περιοχή, στο άνω Λάος και προς την περιοχή χαμηλής πίεσης πάνω από το βόρειο Βιετνάμ και τον Κόλπο του Τόνκιν .

Αυτό το καιρικό μοτίβο θα οδηγήσει σε μειωμένες βροχοπτώσεις στην Ταϊλάνδη, αλλά καταιγίδες και ισχυρές βροχοπτώσεις θα εξακολουθήσουν να σημειώνονται σε ορισμένες περιοχές των βόρειων και δυτικών νότιων περιοχών.
Ο άνεμος και τα κύματα στη Θάλασσα Ανταμάν και στον Κόλπο της Ταϊλάνδης θα εξασθενήσουν, με την άνω Θάλασσα Ανταμάν να βλέπει κύματα ύψους περίπου 2 μέτρων και ύψους άνω των 2 μέτρων σε περιοχές με καταιγίδες. Η κάτω Θάλασσα Ανταμάν και ο Κόλπος της Ταϊλάνδης θα έχουν κύματα ύψους 1-2 μέτρων και ύψους άνω των 2 μέτρων σε περιοχές με καταιγίδες.
Συνιστάται στους πολίτες να είναι προσεκτικοί με έντονες έως πολύ έντονες βροχοπτώσεις και συσσωρευμένες βροχοπτώσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να προκαλέσουν ξαφνικές πλημμύρες και απορροή υδάτων, ιδιαίτερα στους πρόποδες και τις περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.
Οι ναυτικοί στον Κόλπο της Ταϊλάνδης και στη Θάλασσα Ανταμάν θα πρέπει να ενεργούν με προσοχή και να αποφεύγουν να ταξιδεύουν σε περιοχές με καταιγίδες καθ' όλη τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Τα μικρά σκάφη στη Θάλασσα Ανταμάν θα πρέπει να απέχουν από την έξοδο από την ακτή από τις 21 έως τις 26 Ιουνίου 2024.

Εγγραφή
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.