Νομική γωνία: Μια ματιά σε έναν από τους πιο ασυνήθιστους νόμους της Ταϊλάνδης

Τα παρακάτω νομικά Το άρθρο παρουσιάζεται από τους συνεργάτες μας Issan Lawyers.

Στη χώρα των χαμόγελων, την Ταϊλάνδη, όπου ο ήλιος λάμπει λαμπερά και οι παραλίες παραπέμπουν, υπάρχει ένας νόμος που έχει προκαλέσει πολλά φρύδια.

Είναι ο περιβόητος νόμος για τα εσώρουχα, ένας κανονισμός που επιμένει να φοράει εσώρουχα κάθε φορά που βγαίνει κανείς από την κατοικία του. Τώρα, προτού το απορρίψετε ως απλές φήμες ή ως υλικό αστικών θρύλων, ας εμβαθύνουμε σε αυτό το περίεργο νομοσχέδιο με ένα μείγμα σοβαρής έρευνας και λίγη χιούμορ.

**Ο νόμος και οι ρίζες του**

Στον πυρήνα του, ο νόμος για τα εσώρουχα δεν είναι τεχνικά κατοχυρωμένος στα καταστατικά της Ταϊλάνδης, αλλά μάλλον αναδύεται από τα βάθη των κοινωνικών εθίμων και προσδοκιών. Είναι ένας άγραφος κανόνας που ψιθυρίζει από τους ορυζώνες της αγροτικής Ταϊλάνδης μέχρι τους πολυσύχναστους δρόμους της Μπανγκόκ: «Δεν θα τολμήσεις να βγεις χωρίς σώβρακα». Το σκεπτικό; Ένας συνδυασμός σεμνότητας, υγιεινής, και ίσως μια απότομη δεισιδαιμονία - τελικά, ποιος θέλει να διακινδυνεύσει να προσβάλει τα πνεύματα με απρεπή έκθεση;

**Εφαρμογή: Μύθος ή πραγματικότητα;**

Αν και ο νόμος μπορεί να ακούγεται σαν να είναι βγαλμένος από ένα σκετς κωμωδίας, δεν επιβάλλεται ενεργά από την αστυνομία της Ταϊλάνδης. Δεν θα βρείτε αξιωματικούς που πραγματοποιούν επιτόπιους ελέγχους για skivvies ή στήνουν σημεία ελέγχου εσωρούχων. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι σε ορισμένες συντηρητικές κοινότητες, το να πας κομάντο μπορεί να σου αποφέρει κάποια αποδοκιμασία και πιθανώς ένα μάθημα ευπρέπειας από τους τοπικούς πρεσβυτέρους.

**Πολιτιστικά ζητήματα**

Στην Ταϊλάνδη, ο σεβασμός της παράδοσης και των κοινωνικών κανόνων είναι πρωταρχικής σημασίας. Η εντολή για τα εσώρουχα αφορά λιγότερο τη νομική επιβολή και περισσότερο την τήρηση των προσδοκιών της κοινωνίας. Είναι παρόμοιο με μια άρρητη συμφωνία μεταξύ των Ταϊλανδών να διατηρήσουν ένα ορισμένο επίπεδο ντεκόρ στους δημόσιους χώρους - σαν να μην ρουφήξετε τη σούπα σας πολύ δυνατά σε ένα επίσημο δείπνο.

**Μοναστικές εξαιρέσεις**

Τώρα, τι γίνεται με τους σεβαστούς βουδιστές μοναχούς μας; Σίγουρα δεν υπόκεινται σε τέτοιες εγκόσμιες ανησυχίες; Πράγματι, οι μοναχοί συχνά θεωρούνται ότι ζουν πέρα ​​από τις υλικές παγίδες της κοινωνίας, συμπεριλαμβανομένων, όπως φαίνεται, των εσωρούχων. Η θρησκευτική τους ενδυμασία, σχεδιασμένη για απλότητα και σεμνότητα, πιθανότατα τους εξαιρεί από αυτόν τον περίεργο κανονισμό.

** Συμπέρασμα: Να φοράς ή να μην φοράς;**

Συμπερασματικά, αν και είναι απίθανο να σας επιβληθεί πρόστιμο για παραβίαση του νόμου για τα εσώρουχα κατά τη διάρκεια των περιπέτειών σας στην Ταϊλάνδη, είναι πιθανώς συνετό να κάνετε λάθος με την προσοχή και την άνεση.

Λοιπόν, να το έχετε—μια ανάλαφρη ματιά σε έναν από τους πιο πολυσυζητημένους (αλλά λιγότερο επιβεβλημένους) κανονισμούς της Ταϊλάνδης.

Εγγραφή
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/