Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης προειδοποιεί για ισχυρές βροχές και πιθανές πλημμύρες στην Ταϊλάνδη από τις 15 έως τις 19 Ιουνίου

Εθνική -

Στις 14 Ιουνίου 2024, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Karom Phonphonklang προειδοποίησε το κοινό να είναι προσεκτικός λόγω των καιρικών συνθηκών από τις 15 έως τις 19 Ιουνίου.

Ο Καρόμ δήλωσε δημόσια ότι ο μουσώνας που περνά πάνω από τις ανώτερες βόρειες και βορειοανατολικές περιοχές σε μια περιοχή χαμηλής πίεσης πάνω από το βόρειο Βιετνάμ και τον Κόλπο του Τόνκιν, σε συνδυασμό με έναν ισχυρό νοτιοδυτικό μουσώνα που καλύπτει τη Θάλασσα Ανταμάν, την Ταϊλάνδη και τον Κόλπο της Ταϊλάνδης, θα αιτία αυξημένες βροχοπτώσεις και έντονες βροχές σε ορισμένες περιοχές, ιδιαίτερα στην ανατολική περιοχή.

Στη νότια περιοχή, η άνω Θάλασσα Ανταμάν και ο Κόλπος της Ταϊλάνδης θα έχουν μέτριους ανέμους και κύματα, με την άνω Θάλασσα Ανταμάν να έχει κύματα ύψους περίπου 2 μέτρων και την κάτω Θάλασσα Ανταμάν και τον Κόλπο της Ταϊλάνδης να έχουν κύματα ύψους 1-2 μέτρων . Οι περιοχές με καταιγίδες θα μπορούσαν να δουν κύματα που ξεπερνούσαν τα 2 μέτρα.

Από τις 15 έως τις 19 Ιουνίου, οι πολίτες σε όλη την Ταϊλάνδη θα πρέπει να γνωρίζουν τους κινδύνους που εγκυμονούν οι έντονες βροχοπτώσεις και οι συσσωρευμένες βροχοπτώσεις, οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν πιθανές ξαφνικές πλημμύρες και κατολισθήσεις, ιδιαίτερα σε ορεινές περιοχές κοντά σε πλωτές οδούς και περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στα βόρεια και ανατολικά.

Συνιστάται ιδιαίτερη προσοχή όταν ταξιδεύετε σε περιοχές που πλήττονται από καταιγίδες. Οι ναυτικοί στον Κόλπο της Ταϊλάνδης και στη Θάλασσα Ανταμάν θα πρέπει να πλέουν με προσοχή και να αποφεύγουν την πλεύση κατά τη διάρκεια καταιγίδων, τόνισε ο Καρόμ.

Εγγραφή
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.