Η Μπανγκόκ κατατάχθηκε στην 6η καλύτερη πόλη για φαγητό παγκοσμίως από το περιοδικό Time Out

Μπανγκόκ -

Στις 5 Ιουνίου 2024, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης Chai Watcharong ανακοίνωσε ότι το περιοδικό lifestyle και ταξιδιωτικού οδηγού «Time Out» κατέταξε την Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης ως την 6η καλύτερη πόλη στον κόσμο για φαγητό.

Το Time Out τόνισε ότι η εμπειρία της τοπικής κουζίνας είναι ένας βασικός τρόπος για να κατανοήσετε μια πόλη. Η κατάταξη βασίστηκε σε έρευνα χιλιάδων ανθρώπων που βαθμολόγησαν τις πόλεις ως προς την ποιότητα και την τιμή των τροφίμων.

Η Μπανγκόκ κέρδισε την 6η θέση της ως η «Πρωτεύουσα του Street Food Capital» στη λίστα με τις 20 καλύτερες πόλεις στον κόσμο για φαγητό. Το street food της πόλης αναγνωρίζεται ως το τρίτο πιο προσιτό παγκοσμίως και προσφέρει μεγάλη ποικιλία επιλογών. Επιπροσθέτως, Η Μπανγκόκ διαθέτει 34 εστιατόρια με αστέρι Michelin, με 8 από αυτά να περιλαμβάνονται στα 50 καλύτερα εστιατόρια της Ασίας για το 2024.

Σύμφωνα με το Time Out, η πιο διάσημη περιοχή street food στην Μπανγκόκ, στην Chinatown, αντιμετωπίζει τώρα τον ανταγωνισμό από την Banthat Thong Road, η οποία πρόσφατα κέρδισε δημοτικότητα τόσο στους ντόπιους όσο και στους τουρίστες για τις ποικίλες προσφορές street food.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε επίσης ότι ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Srettha Thavisin είναι περήφανος για την ελκυστικότητα της Μπανγκόκ και την ικανότητά της να προσελκύει πολλούς τουρίστες που ενδιαφέρονται για την ταϊλανδέζικη κουλτούρα, την κουζίνα και τη ζωντανή ατμόσφαιρα της πόλης.

Επιπλέον, η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης δεσμεύεται να προωθήσει τον τουρισμό σε δευτερεύουσες πόλεις, να δημιουργήσει θέσεις εργασίας και να βελτιώσει την ποιότητα ζωής για τους κατοίκους της περιοχής, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

TPN Media σημειώνει ότι ένα αμφιλεγόμενο σχέδιο φορολόγησης των πλανόδιων πωλητών τροφίμων της Μπανγκόκ και περιορισμού των κερδών τους προτού υποχρεωθούν να αγοράσουν ή να νοικιάσουν ένα κατάστημα με τούβλα και κονιάματα έχει προκαλέσει σημαντικά αρνητικά σχόλια και επικρίσεις στο διαδίκτυο.

Εγγραφή
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.