Η Ταϊλάνδη θα ενισχύσει τις ποινές για την οδήγηση υπό την επήρεια μέθης 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει προσπάθειες για την ενίσχυση των κυρώσεων για τους μεθυσμένους οδηγούς που προκαλούν τραυματισμούς και τροχαία ατυχήματα. Το Don't Drive Drunk Foundation (DDD) υπέβαλε πρόσφατα μια αναφορά στην επιτροπή της Βουλής που μελετά την τροπολογία του νόμου για τον έλεγχο του αλκοόλ, υποστηρίζοντας την αυστηρότερη τιμωρία για όσους κατηγορούνται για αδικήματα που σχετίζονται με την οδήγηση υπό την επήρεια.

Η αναφορά προτείνει τα καταστήματα που πωλούν αλκοόλ σε ανηλίκους που ενεπλάκησαν σε ατύχημα κατά την οδήγηση υπό την επήρεια μέθης που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο να αντιμετωπίσουν τόσο αστικές όσο και ποινικές διώξεις, καθώς και να τους αφαιρεθεί η άδεια. Επιπλέον, οι διαχειριστές τέτοιων εγκαταστάσεων θα πρέπει να αποζημιώνουν τα θύματα οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ.

Το ίδρυμα προέτρεψε την επιτροπή να συνεργαστεί με τους επιχειρηματίες για τη δημιουργία ενός ταμείου για την παροχή ανακούφισης σε όσους πλήττονται από την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, ιδιαίτερα στους μεθυσμένους οδηγούς. Η επιτροπή σχεδιάζει τώρα να υποβάλει την αναφορά της ομάδας στη Βουλή μέχρι την επόμενη συνεδρίαση, η οποία έχει προγραμματιστεί να ανοίξει τον Ιούλιο.

Η επιτροπή συμβουλεύτηκε επίσης τον Pol Gen Achirawit Suwanpesat, πρώην αναπληρωτή αρχηγό της αστυνομίας, σχετικά με το πώς να βελτιώσει την αξιοπιστία του νόμου και να αποτρέψει τη δωροδοκία από κρατικούς αξιωματικούς. Η 42μελής επιτροπή έχει δεσμευτεί να αναπτύξει τις καλύτερες και πιο δίκαιες λύσεις που παρέχουν αξιοσημείωτες βελτιώσεις για το κοινό.

Ο τροποποιημένος νόμος αναμένεται να ωφελήσει το κοινωνικό σύνολο, καθώς υποστηρίζεται από περισσότερες από μία πολιτικές ομάδες ή κόμματα. Η επιτροπή θα συζητήσει τις τροποποιήσεις του νόμου και την απαραίτητη υποστήριξη από τον ιδιωτικό τομέα με τον υπουργό Δημόσιας Υγείας Somsak Thepsutin.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.