Κορυφαίες ιστορίες Εθνικής Ταϊλάνδης από την περασμένη εβδομάδα: Νέα μέτρα έκδοσης βίζας και άλλα

Ακολουθεί μια ματιά στις κορυφαίες ιστορίες ΕΘΝΙΚΗΣ Ταϊλάνδης, που επιλέχθηκαν από την Εθνική μας ομάδα Pattaya News/TPN, από την περασμένη εβδομάδα, Δευτέρα 27 Μαΐου έως την Κυριακή 2 Ιουνίου 2024.

Δεν έχουν κάποιο ιδιαίτερο επίπεδο σημασίας, αλλά παρατίθενται με τη σειρά ημερομηνίας δημοσίευσης.

  1. Η πρωθυπουργός Srettha Thavisin τόνισε τη σημασία της κοινωνικής ποικιλομορφίας ανεξάρτητα από ηλικία, φύλο, θρησκεία, εθνικότητα ή κοινωνική θέση.

Το Bangkok Pride δημοσιεύτηκε στο X, προσκαλώντας το κοινό στο φεστιβάλ Bangkok Pride Parade την 1η Ιουνίου 2024, κατά μήκος της οδού Rama I στο Pathumwan.

Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Srettha Thavisin προήδρευσε στο Bangkok Pride Festival 2024, που διοργανώθηκε από την Bangkok Pride και την κυβέρνηση της Μπανγκόκ.

Καλό Μήνα Υπερηφάνειας!

2. Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης Chai Watcharong ανακοίνωσε νέα μέτρα έκδοσης βίζας και κατευθυντήριες γραμμές για την προώθηση του τουρισμού και την τόνωση της οικονομίας της Ταϊλάνδης μετά από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Πολλές συγκεκριμένες λεπτομέρειες για τις βίζες και πιθανώς επιπλέον απαιτήσεις και πιθανούς κανονισμούς δεν έχουν ακόμη αποσαφηνιστεί ή δημοσιευθεί μέχρι την ώρα του Τύπου και εξακολουθούν να αναμένουν τη δημοσιοποίηση αυτών των πληροφοριών, που θα γίνει στις αρχές Ιουνίου.

3. Τα εθνικά μέσα ενημέρωσης της Ταϊλάνδης ανέφεραν ότι ένας δικηγόρος που εκπροσωπεί τον πρώην πρωθυπουργό της Ταϊλάνδης Thaksin Shinawatra επισκέφτηκε το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα για να ζητήσει αναβολή της ακροαματικής διαδικασίας που είχε προγραμματιστεί για τις 9 π.μ. στις 29 Μαΐου, σε μια υπόθεση που αφορά κατηγορίες για πολιτικά εγκλήματα σύμφωνα με το άρθρο 112, επίσης γνωστό ως Lese Majeste.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, ο Thaksin φέρεται να έχει προσβληθεί από τον COVID-19 και οι γιατροί τον συμβούλεψαν να ξεκουραστεί και να παραμείνει υπό παρακολούθηση μέχρι τις 3 Ιουνίου 2024.

4. Τοπικά μέσα ενημέρωσης του Τσιάνγκ Μάι ανέφεραν ότι ένα κόκκινο καγκουρό δραπέτευσε από τον ζωολογικό κήπο του Τσιάνγκ Μάι και εντοπίστηκε από έναν οδηγό στον δρόμο Doi Suthep-Pui National Park, Chiang Mai.

Δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για το πώς το καγκουρό δραπέτευσε από τον ζωολογικό κήπο, δυστυχώς, ωστόσο, το καγκουρό βρέθηκε αργότερα νεκρό στον πυθμένα ενός καταρράκτη και πιστεύεται ότι πιθανότατα έπεσε κατά λάθος.

5. Ένας επιφανής δραπέτης κρατούμενος στο Nakhon Si Thammarat, ο οποίος έκανε μια τολμηρή απόδραση πέρυσι και αργότερα ενεπλάκη σε όπλο με την αστυνομία, δραπετεύοντας ξανά, σύμφωνα με πληροφορίες συνελήφθη στην Ινδονησία την Πέμπτη (30 Μαΐουth).

Ήταν «σε διακοπές» στο Μπαλί όταν μάλωνε με μια Ινδονήσια που τελικά οδήγησε στην κλήση της αστυνομίας και οδήγησε στη σύλληψη. Η ινδονησιακή κυβέρνηση ετοιμάζεται να τον στείλει σε μια ειδική βαριά φρουρούμενη πτήση πίσω στην Ταϊλάνδη, όπου πρόκειται να κρατηθεί στην Μπανγκόκ και όχι σε πιο απομακρυσμένες φυλακές από την περιοχή του, όπου μπορεί να έχει συμπαθούντες.

Σας ευχαριστώ και τα λέμε την επόμενη εβδομάδα!

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The TPN National News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.