Η Airbnb αναφέρει αύξηση σε Ινδούς τουρίστες που κάνουν κράτηση για καταλύματα στην Ταϊλάνδη: Οι αναζητήσεις αυξήθηκαν κατά 200 τοις εκατό το 2024

Εθνικός-

Στις 2 Ιουνίου 2024, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης Chai Watcharong ανακοίνωσε την επιτυχία μιας πολιτικής χωρίς βίζα για τους Ινδούς τουρίστες, με ισχύ από τις 11 Μαΐου έως τις 11 Νοεμβρίου 2024. Αυτή η πρωτοβουλία στοχεύει στην τόνωση του τουρισμού και την τόνωση της οικονομίας της Ταϊλάνδης.

Ο Πρωθυπουργός Srettha Thavisin είχε εισαγάγει προηγουμένως τη Visa προορισμού Ταϊλάνδης (DTV) και άλλες πολιτικές θεωρήσεων για την ενίσχυση του τουρισμού.

Σύμφωνα με την Airbnb, οι κρατήσεις από Ινδούς τουρίστες αυξήθηκαν κατά 60% μεταξύ 2022 και 2023. Το 2024, οι αναζητήσεις για καταλύματα στην Ταϊλάνδη από Ινδούς τουρίστες στο Airbnb αυξήθηκαν κατά πάνω από 200% κατά τη διάρκεια μεγάλων εορτών όπως το Φεστιβάλ Χόλι και το Πάσχα.

Οι πέντε κορυφαίοι προορισμοί για Ινδούς τουρίστες είναι η Μπανγκόκ, το Πουκέτ, το Τσιάνγκ Μάι, το Κράμπι και το Κο Σαμούι. Ο Chai τόνισε ότι τα δεδομένα της Airbnb δείχνουν σημαντικό ενδιαφέρον για την Ταϊλάνδη από Ινδούς τουρίστες, ιδιαίτερα μεταξύ των Gen Z και Gen Y, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν πάνω από το 80% των κρατήσεων της Airbnb.
Οι Ινδοί τουρίστες προτιμούν καταλύματα με πισίνες, σε τροπικές παραλίες, κοντά σε εθνικά πάρκα και σε αστικές περιοχές. Τείνουν επίσης να ταξιδεύουν σε ομάδες των τριών έως πέντε ή περισσότερων.

Ο Πρωθυπουργός Srettha Thavisin εξέφρασε την εμπιστοσύνη σε αυτά τα προληπτικά μέτρα τουριστικής προώθησης και την πολιτική χωρίς βίζα για την προσέλκυση ξένων τουριστών. Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης συνεχίζει να εφαρμόζει πρόσθετες τουριστικές πολιτικές για την αύξηση του αριθμού των τουριστών και την υποστήριξη της τουριστικής βιομηχανίας, πρόσθεσε ο Τσάι.

Εγγραφή
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.